Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 17 éves lányom vegetáriánus...

17 éves lányom vegetáriánus lett. Milyen ételeket készítsek neki amit megeszik és nem lesz hiánybetegsége?

Figyelt kérdés

Tiszteletben akarom tartani a döntését, de olyan ételeket akarok neki csinálni amit megehet (=húsmentes) és hosszú távon nem lesz semmilyen hiánybetegsége.

Amúgy senki sem nagy húsevő a családban, csak ritkán, szükségből ettünk bármiféle húst, gondolkodom rajt én is hogy végleg elhagyom, de ő még növő szervezet. Mit főzzek neki?



2013. febr. 3. 00:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Levesek, valóban bármilyen zöldségből tudsz finom levest készíteni, egy kis tészta-betéttel, rizzsel, krumplival stb.

Zöldségekből a főzelékek, de bármelyiket lehet párolni is. Hamis-fasírozottat készíthetsz krumpliból, rizsből, kölesből, még szójából is.

Egyébként a szója-kockából szoktam brassóit készíteni, ha alaposan befűszerezed vöröshagymával és a legvégén fokhagymával, nemigazán tűnik fel, hogy nem hús.


A szójakockát minden híresztelés ellenére először kb. 10 percig főzd sós, borsos, vegetás vízben. Állj mellette mert kifut. Ha a 10 perc letelt, zárd el a gázt, és borítsd be, egy óra hossza alatt átpuhul az egész. Utána használhatod, mint a husit.


Szinte minden zöldségfélét lehet rántani: krumplit, tökféléket, kelkáposztát cikkekre vágva, karfiolt, karalábot szeletre vágva.

Nézz utána akár itt a keresőbe, akár a google-ban, kismillió recept van krumpliból: krokett, lángos, lapcsánka, stb. ezek mind-mind a burgonya különböző felhasználási lehetősége.

Különböző főtt és sült tésztákat is megeszi, kérdés, hogy a tojást, tejet megeszi-e?

Sok mindent fogsz tudni neki készíteni. Sok esetben pedig amit a család többi tagjának főzöl, ő részére a leves és a köret lesz elsősorban a főétel.

Ha valami egyéb konkrét kaja készítésre szeretnél receptet, akár itt a keresőbe, akár új kérdés kiírásaként, biztosan lesz segítséged.

Egyébként személy szerint nem vagyok vega, csak nem szeretek minden nap húst hússal enni.

2013. febr. 4. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
12-es vagyok! És természetesen a napi gyümölcs is szükséges (úgyis tudod), de a gyümölcs-saláták, ill. házi facsarású gyümölcs-levek is legyenek a tarsolyodban.
2013. febr. 4. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim válasza:
79%
Én 12 éves koromban döntöttem úgy, hogy többé nem eszem a húst, mert addig is csak szenvedéssel ettem. Most 19 éves vagyok, teljesen egészséges, és komolyan írom, hogy nem szoktam beteg lenni,nagyon erős az immunrendszerem, a laboreredményem is azt mutatja, hogy egészséges vagyok. Nem alakult ki semmilyen hiánybetegség. Anyukám mindig külön főz, legtöbbször zöldségekből készült leveseket szokott nekem. Ez lehet karalábé, kelkáposzta, brokkoli, karfiol, krumpli, paradicsom. Szokott szójából fasírtot, töltöttkáposztát. És nagyon finom. De ha húsból lenne, nem tudnám megenni... A szóját azonban nem szabad túlzásba vinni. Egy biovoltban biztos ajánlanak ételeket, meg hozzávalókat, van növényi pástétom is. Nagyon finom. Egyébként vannak erre különféle vitaminok. Én sosem figyeltem arra, hogy sok zöldséget egyek. Mégis egészséges vagyok.
2013. febr. 5. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Amit a 9es leirt az nagyon jo, en arra hivnam fel a figyelmes higy a szoja termekekkel ovatosan, mert nagy mennyisegben hormonproblemakhog vezet! Havi 1-2 adag bove eleg!
2013. febr. 27. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy Ázsiában nem betegek az emberek a szója miatt, pedig szinte minden ételükben van valamilyen formában.
2013. febr. 27. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez így van,de Ázsiában egészen más minőségű,fermentált szóját fogyasztanak,hozzánk állítólag már minőségében jut el.
2013. febr. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
*más
2013. febr. 27. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

"A különféle szójatermékek iránti lelkesedésünk azt is jelenti, hogy sajnos nem vagyunk tisztában azzal, hogy a szóját nem mindig ugyanúgy állítják elő. A szójabab hagyományos fermentálása során számos káros hatás megszűnik. Ennek eredményeképpen bizonyos szója termékek, mint a tempeh és a miso (minket nem érint) jótékony hatásúak is lehetnek, ha mértékkel fogyasztják, azonban a nem fermentált szója termékek, mint a tofu és a szójatej már kevésbé egészségesek."

forrás: [link]

2013. febr. 27. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!