17 éves lányom vegetáriánus lett. Milyen ételeket készítsek neki amit megeszik és nem lesz hiánybetegsége?
Tiszteletben akarom tartani a döntését, de olyan ételeket akarok neki csinálni amit megehet (=húsmentes) és hosszú távon nem lesz semmilyen hiánybetegsége.
Amúgy senki sem nagy húsevő a családban, csak ritkán, szükségből ettünk bármiféle húst, gondolkodom rajt én is hogy végleg elhagyom, de ő még növő szervezet. Mit főzzek neki?
Levesek, valóban bármilyen zöldségből tudsz finom levest készíteni, egy kis tészta-betéttel, rizzsel, krumplival stb.
Zöldségekből a főzelékek, de bármelyiket lehet párolni is. Hamis-fasírozottat készíthetsz krumpliból, rizsből, kölesből, még szójából is.
Egyébként a szója-kockából szoktam brassóit készíteni, ha alaposan befűszerezed vöröshagymával és a legvégén fokhagymával, nemigazán tűnik fel, hogy nem hús.
A szójakockát minden híresztelés ellenére először kb. 10 percig főzd sós, borsos, vegetás vízben. Állj mellette mert kifut. Ha a 10 perc letelt, zárd el a gázt, és borítsd be, egy óra hossza alatt átpuhul az egész. Utána használhatod, mint a husit.
Szinte minden zöldségfélét lehet rántani: krumplit, tökféléket, kelkáposztát cikkekre vágva, karfiolt, karalábot szeletre vágva.
Nézz utána akár itt a keresőbe, akár a google-ban, kismillió recept van krumpliból: krokett, lángos, lapcsánka, stb. ezek mind-mind a burgonya különböző felhasználási lehetősége.
Különböző főtt és sült tésztákat is megeszi, kérdés, hogy a tojást, tejet megeszi-e?
Sok mindent fogsz tudni neki készíteni. Sok esetben pedig amit a család többi tagjának főzöl, ő részére a leves és a köret lesz elsősorban a főétel.
Ha valami egyéb konkrét kaja készítésre szeretnél receptet, akár itt a keresőbe, akár új kérdés kiírásaként, biztosan lesz segítséged.
Egyébként személy szerint nem vagyok vega, csak nem szeretek minden nap húst hússal enni.
"A különféle szójatermékek iránti lelkesedésünk azt is jelenti, hogy sajnos nem vagyunk tisztában azzal, hogy a szóját nem mindig ugyanúgy állítják elő. A szójabab hagyományos fermentálása során számos káros hatás megszűnik. Ennek eredményeképpen bizonyos szója termékek, mint a tempeh és a miso (minket nem érint) jótékony hatásúak is lehetnek, ha mértékkel fogyasztják, azonban a nem fermentált szója termékek, mint a tofu és a szójatej már kevésbé egészségesek."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!