Vega anyukák! Volt olyan, hogy a terhesség alatt megkívántátok a húst és ettetek? A gyereketeknek adtok húst?
Nem csak a Tescos és eféle hús létezik!Vannak piacok és sima hentes és csirke boltok ahol lehet rendes friss húst kapni!Amúgy elvileg minden tiszta hús be van vizsgálva.A felvágott az más kérdés,de őszintén szólva ha megnézed akkor a hal is hús és az a legegészségesebb.
Én úgy vagyok vele, hogy szerintem manapság semmi sem egészséges ha túl sokat eszik belőle az ember.A gabona sem,mert az alergiát okozhat és nincs benne olyan vitamin,mint a húsban illetve fordítva.Az ember meg képtelen napi 5-6 kg gyümölcsöt megenni, ha másért nem is akkor anyagilag nem bírná, főleg, hogy szerintem nincs olyan gyümölcs ami minden vitamint egyszerre tartalmaz.
AMúgy meg nem véletlenül evett már az ősember is húst és bogyókat.Mindenből kell enni a gyereknek, a felnőtt meg csináljon magával amit akar.Semmit nem kell túlzásba vinni,de a hiányzó vitaminokat pótolni kell!
szia.
vegetáriánus vagyok már gyerekkorom óta,és a most 5 hónapos kisfiamnak sem fogok húst adni.
persze nem kevés harcot kell majd valószínüleg megvívnom érte,elsösorban az apukájával,aki nagyon a húsevés pártján áll.
tény,hogy a gyerek majd késöbb eldönti,mit is szeretne,de: amíg tölem függ a táplálása,fejlödése,addig a tudomásom szerinti legjobb,legegészségesebb étrendet akarom neki biztosítani!!!
és nálam ebbe nem fér bele a hús.
(aki vitatja ezt az álláspontot,olvasson utána,nézzen csak meg vágóhídon készült felvételeket,szerencsétlen,sok esetben beteg állatokról,akik szenvedésteli rövid életüket leélve,félelemtöl reszketve kínok között halnak meg...hagy majd "finom husikaként" megjelenjenek az asztalunkon.(...)
de vajon meddig akarjuk még kizsákmányolni az állatokat,az élövilágunkat?
mikor jövünk rá,hogy ez az út már nem sokáig járható?
én nem vagyok vega, de a csirkemellen kívül semmilyen húst ne eszek meg, egyszerűen azért, mert szerintem undorító. a hús fogyasztását pedig lehet pótolni másféle állati fehérjékkel, gondolok itt a tejtermékekre stb.
egyébként meg ez a fajta étkezés, h csak csirkelmell, sok zöldség stb a lehető legegészségesebb, a vörös hús, a zsíros hús és a belsőségek inkább ártanak, mint használnak az egészségünknek.
azt nem tudom elképzelni, h terhesen majd kívánjam a többi fajta húst is, de ki tudja. a gyerekemnek csirkemellet fogok adni, de mást úgyse lesz gusztusom elkészíteni, majd ha az apja vagy az anyai nagyanyja csinál neki akkor kap (az én anyukám is csak csirkemellet csinál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!