Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vega anyukák! Volt olyan,...

Vega anyukák! Volt olyan, hogy a terhesség alatt megkívántátok a húst és ettetek? A gyereketeknek adtok húst?

Figyelt kérdés
2009. aug. 28. 14:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem csak a Tescos és eféle hús létezik!Vannak piacok és sima hentes és csirke boltok ahol lehet rendes friss húst kapni!Amúgy elvileg minden tiszta hús be van vizsgálva.A felvágott az más kérdés,de őszintén szólva ha megnézed akkor a hal is hús és az a legegészségesebb.

Én úgy vagyok vele, hogy szerintem manapság semmi sem egészséges ha túl sokat eszik belőle az ember.A gabona sem,mert az alergiát okozhat és nincs benne olyan vitamin,mint a húsban illetve fordítva.Az ember meg képtelen napi 5-6 kg gyümölcsöt megenni, ha másért nem is akkor anyagilag nem bírná, főleg, hogy szerintem nincs olyan gyümölcs ami minden vitamint egyszerre tartalmaz.

AMúgy meg nem véletlenül evett már az ősember is húst és bogyókat.Mindenből kell enni a gyereknek, a felnőtt meg csináljon magával amit akar.Semmit nem kell túlzásba vinni,de a hiányzó vitaminokat pótolni kell!

2009. szept. 3. 06:48
 12/24 anonim válasza:
84%
Sziasztok! Családunk egyik barátjának a gyereke szinte születésétől fogva nem eszik húst (édesapjától látja és a majmolás esete áll fent). Szénhidráttal pótolja a fehérjét és 12 éves létére testtömege 55-60 kg között van. A legmegdöbbentőbb az, hogy például a lábán egyáltalán nem nő a köröm és 2 éves kora óta nem kell vágni. A fejlődő szervezetnek fehérjére van szüksége a normális növekedéshez, ezt senki ne feledje.
2009. szept. 3. 19:57
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
ja persze.valami más baja is lehet,arra nem gondoltál? nem kell mindig másra fogni.
2009. szept. 3. 21:50
 14/24 anonim válasza:
90%
sziasztok!én terhesség előtt vega voltam, illetve nem ettem más húsit,csak a halat. Terhesség alatt, és szoptatás alatt is ettem húsit, mert tényleg fontos a babának, viszont az a véleményem, hogy ha az anyuka nem bírja megenni, akkor ésszel pótolja mással. ma már sokféle mód van rá. amúgy nem kívántam a húsit, de tudtam, hogy mennyire fontos, és a baba is kap. majd, ha nagyobb lesz eldöntheti, hogy vega lesz, vagy sem.ja, és én nem állatvédőségből nem eszem húst, egyszerűen nem szeretem.
2009. szept. 4. 09:27
 15/24 anonim ***** válasza:
42%

szia.

vegetáriánus vagyok már gyerekkorom óta,és a most 5 hónapos kisfiamnak sem fogok húst adni.

persze nem kevés harcot kell majd valószínüleg megvívnom érte,elsösorban az apukájával,aki nagyon a húsevés pártján áll.

tény,hogy a gyerek majd késöbb eldönti,mit is szeretne,de: amíg tölem függ a táplálása,fejlödése,addig a tudomásom szerinti legjobb,legegészségesebb étrendet akarom neki biztosítani!!!

és nálam ebbe nem fér bele a hús.

(aki vitatja ezt az álláspontot,olvasson utána,nézzen csak meg vágóhídon készült felvételeket,szerencsétlen,sok esetben beteg állatokról,akik szenvedésteli rövid életüket leélve,félelemtöl reszketve kínok között halnak meg...hagy majd "finom husikaként" megjelenjenek az asztalunkon.(...)

de vajon meddig akarjuk még kizsákmányolni az állatokat,az élövilágunkat?

mikor jövünk rá,hogy ez az út már nem sokáig járható?

2009. szept. 5. 12:03
 16/24 anonim válasza:
62%
a vegáknak kevés olyan kajájuk van ami összetevőiben pótolja a húst... és sztem nyugodtan ehet 1 kismama húst ha arra vágyik nem fogják megkövezni.... és azért 1 terhesnek, sőt még 1 szoptatós anyának kellő mennyiségű, és fajtájú tápanyagot kell bevinnie... ha a gyerek a pocakba nem kap kellő mennyiséget 1 adott anyagból pl kálcium, azt elveszi az anyuka szervezetéből, de annak az anyuka nem fog örülni... amúgy ha az emberbe nem alakult volna ki az az dolog h ezt szeretem ezt nem szeretem, akkor pont azokata dolgokat kívánánk meg aminek a szervezetnek szűksége van.. és igen megesik h a kismama kismamként olyanra vágyik, amit nem szeret... és hiába töm magába olyat amit ő igen de a gyerek nem szeret, mert azt a gyerek könnyedén visszaküldi...
2009. szept. 9. 21:33
 17/24 anonim ***** válasza:
31%
jaj utolsó, meg a hozzád hasonlók, semmit sem értek el a szent szöveggel.. amugy nem potolja semmi sem a hust:] de a hus sem potolja a többi dolgot. amugy meg a húsban alig van valami hasznositható cucc utána lehet nézni. de én azt tapasztalom az emberek szeretik az állatok kínját... vagy legalábbis nem érdekli őket.
2009. szept. 9. 23:09
 18/24 anonim válasza:
30%
45 éves vegetáriánus anya vagyok,életemben nem ettem húst/de tojást,tejtermékeket igen/,pedig pl.40 évvel ezelőtt még mirelit sem volt,ledoktoráltam,nincs semmi krónikus betegségem,náthám is csak néha,3 gyerekem van,18 éves gimnazista,17 éves gimnazista,15 éves gimnazista/kéttannyelvű gimn.-ba járnak/jó tanulók,egyikük sem allergiás,kb.1x betegek egy évben,és születésüktől vegák ők is. Ma nem kényszer ez nekik,de így élnek.De persze tízóraira nem parizeres zsömlét adok nekik.Szóval ezt bizonyítja az élet,az elméletek pedig ahányak,annyifélék....
2009. szept. 10. 13:30
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Én vega vagyok, még nincs gyerekem, de már tervben van.Én szabad döntésemből mondtam le a húsról és ezt az esélyt a gyerekemnek is meg fogom adni, tehát a válasz: neki adni fogok húst, majd eldöntheti később, hogy szereti-e.
2009. szept. 12. 11:11
 20/24 anonim válasza:
100%

én nem vagyok vega, de a csirkemellen kívül semmilyen húst ne eszek meg, egyszerűen azért, mert szerintem undorító. a hús fogyasztását pedig lehet pótolni másféle állati fehérjékkel, gondolok itt a tejtermékekre stb.

egyébként meg ez a fajta étkezés, h csak csirkelmell, sok zöldség stb a lehető legegészségesebb, a vörös hús, a zsíros hús és a belsőségek inkább ártanak, mint használnak az egészségünknek.

azt nem tudom elképzelni, h terhesen majd kívánjam a többi fajta húst is, de ki tudja. a gyerekemnek csirkemellet fogok adni, de mást úgyse lesz gusztusom elkészíteni, majd ha az apja vagy az anyai nagyanyja csinál neki akkor kap (az én anyukám is csak csirkemellet csinál)

2009. szept. 15. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!