Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt akinél HPV-gyanút állapít...

Volt akinél HPV-gyanút állapítottak meg terhesség alatt? Mi lett a következménye / eredménye?

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálam nem gyanú volt, hanem jelen van a HPV a szervezetemben. Terhesség előtt is volt, szemölcseim voltak, amiket évekig kezeltek, terhesség alatt azt hittem, már nincs. Aztán szülés előtt nézték, hogy van egy szemölcs a hüvelybemenetnél. Emiatt kérdéses volt, hogy simán szülhetek-e, mivel a szülőcsatornán áthaladva, ha sérül, akkor a gyermek megvakulhat. Mivel belül nem volt semmit, engedélyezték a hüvelyi szülést és a kisfiamnak nem lett semmi baja. Ha belül is lett volna, akkor császároztak volna. Egyébként más következményt nem tudok.
2011. nov. 17. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:
A hpv-nek sok fajtája van, nem okoz mindegyik szemölcsöt. A legdurvább méhnyakrákot okozhat. Nekem terhesség előtt volt, nem volt semmi tünet, a leletem nem lett jó. Mivel több hónapnyi immunerősítés után is rosszak voltak az eredmények, így egy kisebb műtétre volt szükség. Szerintem ha terhesség alatt áll fent ez a probléma, nincs min aggódni, max sűrűbben vizsgálnak, szülés után meg majd kezelnek, ha magától nem áll helyre. Mert bizony magától is helyreállhat. A gyanú az még különben is csak gyanú. Nyugodj meg, minden rendben van.
2011. nov. 17. 11:29
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem gyanú volt,6 hónap múlva kontroll rákszűrés,teljesen jó lett az eredményem.én is úgy tudom,nem lehet simán szülni.
2011. nov. 17. 12:32
 4/5 krisztivan ***** válasza:
Igaz,nekem terhesség elött volt de a gyanú az csak gyanú.Elküldött a dokim egy kenetet ,fizerős HPV vizsgálatra(talán 4000ft volt)és kb.2 hét múlva jött az eredmény hogy semmi probléma.Kérdezz rá,te is erre a lehetőségre.Nekem azt mondta a dokim hogy ha bármi olyat találnak a kenetben amit nem tudnak 100% azonosítani akkor inkább ráírják hogy HPV gyanú.Ez ijesztő,de inkább így minthogy ne tudjál róla.Nyugalom,lehet semmi sincs!
2011. nov. 17. 12:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt mondta a dokim, hogy terhesség alatt nem foglalkozunk vele, mert ha be is igazolódik, akkor sem lehet kezelni. Van még 8 hetem a terhességből, és csak utána kezdi vizsgáltatni. Csak nem örülök neki, hogy mindig van valami, ami miatt aggódhatok kicsit...
2011. nov. 17. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!