Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet a következménye a...

Mi lehet a következménye a terhesség alatti vashiánynak, vérszegénységnek?

Figyelt kérdés
2008. febr. 4. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez a problémám, és a dokim azt mondta, hogy vérszegénység és vashiány esetén a vér nem képes elegendő oxigént szállítani, ezért a Babának nagyon nem tesz jót. Meg persze szülésnél életveszélyes állapotokat idézhet elő, pl.: vérveszteségnél.

Szülés után nagyon legyengülhet az anya és nehezebb a lábadozás is.

Ezért kell szedni vaskészítményeket, de persze csak azt amit a doki felír. Én a Maltofer Fol-t szedem, de még így sem valami jó a vérképem.

Ha nem vészes a vérszegénység, akkor a magzatvédő vitamin (Elevit vagy Gravida) is elég.

Sok vas van pl.: az almában, spenótban, banánban.

Csak arra is ügyelni kell, hogy a vasat ne szedd együtt Magnéziummal és tejjel, mert nem fog felszívódni. A kettő között legalább 2 óra teljen el!!!

Ha nagymértékű a vashiány akkor vénás injekcival kell pótolni, de azt is ki lehet bírni, és persze ez nem csak az anya, hanem a baba érdeke is.

Remélem tudtam segíteni, jó babavárást!!!

2008. febr. 4. 13:00
 2/3 anonim ***** válasza:
36%
2008. febr. 4. 14:20
 3/3 Szundika20 ***** válasza:
Sziasztok! És ha 2 óra után iszok tejet akkor az már nem baj? mert én vénásan kapok vasat igaz nem vagyok még terhes...
2011. szept. 28. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!