Milyen vegetáriánus szilveszteri, újévi ételek vannak? Ti vegák mit esztek ilyenkor?
Figyelt kérdés
Lencsét ne írjon senki!2012. dec. 31. 09:18
11/13 anonim válasza:
Mi a baj a virslivel, ami tisztán szójából készül? Ugye senki nem hiszi, hogy a húsos változatban nincs szója? Ugye?
Elég kis százalékban van húsból, többek közt ezért lehetséges, hogy a szójavirsli konkrétan pontosan ugyanolyan ízű.
Egyébként nálunk székelykáposzta szokott lenni gabonakolbásszal (igen, ez is gonosz, hazug ál-dolog, mert kolbász formájú, de gabonából van), vagy szójával készülő töltött káposzta.
12/13 anonim válasza:
Én szilveszterkor majonézes krumplisalátát, tésztasalátát, sajttekercset stb. szoktam készíteni a magam részére. Meg különféle pogácsák, sajtos rúd stb. Igaz, nekem részben egyszerűbb, mert én a tejterméket és tojást fogyasztom, csak a húsfélét nem. De aki vegán, még annak is simán el tudok képzelni partifalatokat, vagy normális ételeket is erre az alkalomra. Pl avokádókrém, pitával, tortilla chips-el, vagy tortilla tekercsbe töltve, paradicsommal, egyéb más zöldségekkel, bruscetta, hagymakarika sörtésztába (van tojás és tejmentes recept neten ) mártogatósokkal, pl szója joghurtos zöldfűszeres, vagy csilis. Csicseriborsókrém, szendvics alapnak, vagy szintén pitába töltve, babból vagy más zöldségből készült fasírt (tojás sem kell bele, pl lenmagpehely, vagy sörélesztőpehely remekül összefogja), ecetes burgonyasaláta, gyümölcssaláta stb. Szóval azért van miből válogatni nekünk is.:D
13/13 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést akkor tettem föl, amikor még nem ismertem sem az avokádókrémet, sem a hummuszt, pedig mindkettő isteni. Köszi a tippeket. :)
2016. dec. 28. 20:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!