Mit főzzek nekik? (Fontos: Be akarom nekik bizonyítani, hogy én is eszem olyan finomakat mint ők. )
ha nincs kedved lepötyögni linket is adhatsz vagy csak a fogás címét és majd kigooglézom
azért kell a dolog mert a családom nincs kibékülve vele, hogy vega lettem, úgy tartják, hogy a hús nélküli ételek borzalmasak.
Nekik az nem is számít konkrétan normális étkezésnek amiben nincs húsevés. Mondanom se kell, jellemző a családra az elhízás, magas koleszterin... :(
Be akarom nekik bizonyítani, hogy igenis én is eszem olyan finomakat mint ők.
Belementek, hogy ha összeütök egy olyan finom vega ebédet vagy vacsit, amit kielégítőnek tartanának békén hagynak. :)
Mit főzzek nekik?
az emberek nem a hústól, kenyérféléktől, jó magyaros kajáktól hiznak el, hanem a mértéktelen zabálástól.
amúgy ha vega vagy, hogy nem tudsz semmi receptet? remélem azért nem csak nyers répán élsz!? :-)
gyümölcskrémleves
rakottkrumpli spenóttal, reszeét sajttal
paradicsomleves
fűszeres rizsgombóc sajtmártással
cukkinikrémleves piritott tökmaggal
gombapörkölt rizzsel, paradicsomsaláta
zöldségleves grízgombóccal
gombás-tejszínes tészta rszelt sajttal
töltött cukkini, padlizsán fűszeres juhtúróval, reszelt sajttal
zöldséges tojásos pizza
# 12
Tejszín, sajt, tojás kizárva :)
Én nem vagyok vega, de ha napokig nem eszem húst sem hiányzik. Nekem a nagy kedvenc a rántott cukkini, patiszon. Szoktam sültzöldséget is csinálni sültrumpli, vagy grill fűszerkeverékkel fűszerezem a répát, cukkinit, burgonyát(de igazából bármi mehet mellé), és megsütöm a tepsiben. Ami még a kedvencem, nem is tudom hogy igazából mi a neve, én csak zöldségpogácsának hívom. Lereszelem a cukkinit(vagy patiszont), sárgarépát, burgonyát, összevágom a fokhagymát, és egy tojással, sóval összekeverem, majd amennyi lisztet felvesz annyit teszek hozzá( ne legyen túl kemény). Kevés olajon sütöm, majd megfordítom, és kész.
De ha tejterméket fogyasztasz még a sajt lehet a kulcs, azt általában mindenki szereti. De te tudod, hogy otthon mit esznek a szüleid, ha tésztásak csinálj azt, ha zöldséget fogyasztanak inkább szerintem abban gondolkodj.
Sok sikert!
Az utolsó előtti válasz a legértelmesebb, szerintem se parázz rá. Főzd a kedvenced vagy valami finomat és lesz ami lesz. Az ő gondolkodásmódjuk valószínűleg nem változik meg hamar. De te azért ne aggódj bármit mondanak is.
Amúgy ez egy jó desszert recept, egyszerű is:
Édesítő helyett mézet 1-2 kanállal lehet beletenni, én kakaópor helyett karobport használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!