Mit jelent az hogy "jókat enni"? Azt jelenti hogy finomakat vagy hogy hatalmas adagokat enni? "nagyzabáláson zabálni"?
Akinek ez zabálást jelent, az nem érdemli meg, hogy egyáltalán kapjon enni!!!!!!!!!
A JÓKAT annyit jelent, hogy finom ételeket és MÉRTÉKKEL, mert úgy lehet élvezni az evést, aki utána megbetegszik, annak kár valamit is adni.
Szerintem:
- amikor olyan kaja (kaják) vannak a terítéken, melyeket nagyon szeretsz
- olyan társaságban ülhetsz le, akikkel szeretsz együtt lenni
- és természetesen van arra idő, hogy a jó társasággal együtt, többszöri nekifutással, hosszan elidőzve az asztal mellett, jókat elbeszélgetve, iszogatva, hülyéskedve töltsük az időt
Szerintem.
Kellemes környezetben finom kajával jóllakni.
Szerintem.
Mivel jókat főzök, mindig jókat is eszem:) de a Te értelmezésedben nekem a "jókat enni " valahol, azt jelenti, hogy egy kellemes társaságban eszegetni, iszogatni, nosztalgiázni.
Lehet akár csak egy szelet nyársra húzott szalonna is, netán egy jól megpakolt saslik... nyami.
De a lecsós csapatunkat sem hagynám ki semmi pénzért:)
Igényesen elkészített ételeket fogyasztani jó társaságban, némi rizling kíséretében.
Szívesebben veszem a legolcsóbb alapanyagokból megalkotott étket, mint a bélszínből, és lazacból lelketlenül "összedobott" valamit.
A mennyiség? Ott tudok hagyni a tányéron egy falat ételt, vagy két szem köretet, ha jól laktam. (nejem megőrül tőle, de ez van..)
Persze!
Akár körbeülni a vén diófa alatt a bográcsot a paprikás krumplival. Egyik kezünkben a villa, másikban a kovászos ubi, a habos sörnek már nem marad kéz! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!