Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Te vegetáriánusként/vegánként...

Te vegetáriánusként/vegánként hajlandó vagy hozzáérni a húshoz?

Figyelt kérdés

Folyamatos konfliktusunk van ebből a párommal, amióta együtt élünk. Nem hajlandó nekem olyan ételt csinálni, amelynek készítése közben meg kell fognia a húst. Azt mondja, bármi mást szívesen elkészít, de nem fog hozzáérni egy halott állathoz csak azért, hogy én megehessem.

Én nem tudok főzni, tudom, rohadt egy hímsoviniszta dolog, de valamennyire elvárnám tőle, hogy olyan dolgok is kerülnek ebédkor az asztalra, ami az én ízlésemnek megfelel.

Ezen kívül egyáltalán nem zavar, hogy vegetáriánus, ezidáig csak annyiban nyilvánult meg, hogyha valahol kajáltunk, akkor húsmentes ételt választott, meg persze tudtam róla, hogy ilyen kis érzelmes, empatikus, a hangyát se tapossa el-fajta.

Gondoltam arra, hogy meg kéne tanulnom összedobni pár húsos kaját, de a bonyolultabbak tuti nem mennének. Meg különben is, hogy néznék ki, férfi létemre főzök? Ha megtudja valaki, hát szétröhögi magát.

Ti mit tennétek? Ha esetleg van valami tapasztalatotok ilyesmivel, szívesen fogadom, csak mielőbbi megoldást szeretnék.

2012. aug. 19. 20:11
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
25 éves férfi vagyok. Szoktam főzni. A menyasszonyom barátnői nálunk voltak, és ÉN csináltam nekik pizzát, banánturmixot, palacsintát. Egyáltalán nem volt ciki, sőt! Irigykedtek a páromra, mert tényleg nagyon finom volt minden. Ennyit erről, te majom... Szégyellheted magad.
2012. szept. 6. 16:57
 32/40 anonim ***** válasza:
30-aska. Hiába osztottad le az előtted szólót, nincs igazad. A napraforgót szándékosan pusztítják el idő előtt, egy méreggel, amit deszikáló szernek hívnak.
2012. szept. 6. 17:02
 33/40 anonim ***** válasza:
29-es vagyok. Csak annyit, hogy nem feltétlenül kell méreggel elpusztítani, mert mi faluhelyen nem használunk mérget. Ez csak egy példa lett volna, hogy a növény hivatalosan élőlénynek minősül, még ha egyesek ezt el is felejtik.
2012. szept. 6. 17:05
 34/40 anonim válasza:
30-aska vagyok. Tudom hogy peldanak akartad felhozni arra hogy a noveny is eloleny, csak arra akartam ramutatni hogy nem nagyon gondoltad vegig amit mondtal. Az emberek azert nem olnek vagy esznek embert mert egyutereznek egymassal, senki nem szeret egy masik embert szenvedni latni mert mivel hasonloak vagyunk, tudjuk hogy mit erez a masik, es tudjuk hogy az milyen rossz. A vegetarianusok hasonlo okbol nem esznek hust: egy allat, foleg egy emlos allatt nagyon sokban hasonlit az emberre, arcuk van es pontosan lehet rajtuk latni amikor szenvednek, es teljesen nyilvanvalo hogy ugyan olyan fajdalamik vannak mint nekunk amikor mi szenvedunk. Ezert nem meglepo hogy sokan empatizalnak allatokkal. A novenyekkel azert empatizalnak kevesen mert annyira kulonboznek tolunk hogy el sem tudjuk kepzelni milyen lehet novenynek lenni. Ezt lehet onzosegnek nevezni, de az emberi empatia hatarai nagyjabol addig tartanak ameddig az ember kepes egy elolenyben valamennyire onmagat felismerni.
2012. szept. 6. 20:27
 35/40 anonim ***** válasza:
33-as. De faluhelyen is használnak deszikálószert, ne nevettesd ki magad. Lehet, hogy ti nem használtok a kis 1000 négyzetméteretekre, de hogy a gazdálkodók használnak, az 100%... Csodálkozunk, hogy a falusiakat ledegradálják, mikor lépten-nyomon ilyen butaságokat írunk... A deszikálás nem úri huncutság, hanem a mezőgazdaság egyik alap mozzanata.
2012. szept. 7. 05:02
 36/40 anonim ***** válasza:
Persze vegyszereket az használ aki akar, a másik fél meg nem használ ilyen egyszerű. Mindig van több lehetőség.
2012. szept. 7. 09:03
 37/40 anonim ***** válasza:
Nem, nem érted... A szántóföldi napraforgó termesztés egyik mozzanata a deszikálás. Ez nem opcionális, ezt muszáj megcsinálni.
2012. szept. 7. 15:14
 38/40 anonim ***** válasza:

Én jót röhögtem rajta, mekkora tajparaszt vagy :-D

Egyél édesanyánál vagy étteremben, ha nem tetszik a házikoszt és a főzés meg alávaló női munka :-DDDDDDDD

2012. szept. 18. 21:33
 39/40 anonim ***** válasza:
Hús, hús, hús, hús, hús, hús a zöldségtől leszel olyan mélabús!
2012. szept. 19. 07:53
 40/40 Colonel Simi válasza:
Igen attól leszel mélabús ez igaz!
2012. szept. 19. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!