Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Te vegetáriánusként/vegánként...

Te vegetáriánusként/vegánként hajlandó vagy hozzáérni a húshoz?

Figyelt kérdés

Folyamatos konfliktusunk van ebből a párommal, amióta együtt élünk. Nem hajlandó nekem olyan ételt csinálni, amelynek készítése közben meg kell fognia a húst. Azt mondja, bármi mást szívesen elkészít, de nem fog hozzáérni egy halott állathoz csak azért, hogy én megehessem.

Én nem tudok főzni, tudom, rohadt egy hímsoviniszta dolog, de valamennyire elvárnám tőle, hogy olyan dolgok is kerülnek ebédkor az asztalra, ami az én ízlésemnek megfelel.

Ezen kívül egyáltalán nem zavar, hogy vegetáriánus, ezidáig csak annyiban nyilvánult meg, hogyha valahol kajáltunk, akkor húsmentes ételt választott, meg persze tudtam róla, hogy ilyen kis érzelmes, empatikus, a hangyát se tapossa el-fajta.

Gondoltam arra, hogy meg kéne tanulnom összedobni pár húsos kaját, de a bonyolultabbak tuti nem mennének. Meg különben is, hogy néznék ki, férfi létemre főzök? Ha megtudja valaki, hát szétröhögi magát.

Ti mit tennétek? Ha esetleg van valami tapasztalatotok ilyesmivel, szívesen fogadom, csak mielőbbi megoldást szeretnék.

2012. aug. 19. 20:11
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Igen, anatómiai boncoláson:)

Na jó, nemcsak ott. Igazából nekem is volt egy olyan időszakom, hogy "nem nyúlok a húshoz...", és akkor itt elkezdtem felsorolni a 999 elvemet:D De csak kezdetben. Szép lassan rájöttem, hogy hiába prédikálok én össze-vissza, aki akarja, így is, úgy is megeszi.

De. Csak akkor vagyok hajlandó, ha anyám nagyon kimerült, és megsajnálom. De ez szökőévenként csak egyszer fordul elő, amúgy még magamnak is lusta vagyok főzni legtöbbször:)

Viszont... nem tudom. Elvárásra nem szeretek húst főzni, ahhoz nagyon meg kell sajnálnom valakit/meg kell enyhülnöm, hogy erre vetemedjek:)

De azt is megértem, ha valaki nem képes rá, hiszen egy ideig én sem voltam. Azóta nem hányok a dologtól, amióta boncolásokra kell járnom. De megenni akkor sem tudnám, úgy érezném magam, mint Hannibal Lechter.

20/l

2012. aug. 26. 21:05
 22/40 anonim válasza:
Szerintem az nagyon aranyos ha egy fiú főz. A szellemekkel suttogóban is főz Melinda férje, és szerintem nem ciki. És igen a legtöbb vegetáriánus rá sem bír nézne egy döglött, kitömött állatra, a húsát meg nem akarja megfogni. Ha van időd tanulj meg főzni, és néha meg is lepheted a párod valami finomsággal, vagy akár ágyba is viheted neki a reggelit, a lányok ezt nagyon szeretik, és mindjárt mosolygósan indul a napja :)
2012. aug. 26. 23:53
 23/40 anonim ***** válasza:
tanulj meg főzni, ahelyett hogy nyafogsz.
2012. aug. 27. 16:44
 24/40 anonim ***** válasza:

Ha a férjem ilyesmire akart volna rávenni, nem mentem volna hozzá. Ez valami olyasmi, ami nem fog változni, és jobb, ha tudomásul veszed.

A férjem a munkahelyén eszik húst, ebédre, és ennyi pont elég neki.

2012. aug. 29. 03:16
 25/40 Colonel Simi válasza:
0%
A Magyar ember sokat eszik, egy az, a másik dolog, a hús az kell mert abba vannak olyan cuccok amik szükségesek a szervezethez, a harmadik nem tudom megérteni a vegákat mit kell utálni a húson, a negyedik pedig, hogy aki vega az növesszen magának redős zápfogat!
2012. aug. 29. 20:05
 26/40 anonim ***** válasza:

egy, a legjobb szakácsok a világban többnyire férfiak

kettő, ha párkapcsolatot alakítok ki valakivel minimum az alapelvekkel kell hogy egyezzen, legalább is nálam, de szó nincs róla hogy dobd a párod, csak annyit mondok, hogy próbáld ki három hónapig az ő életmódját, ha kibírod már kérhetnéd hogy főzzön húst, persze lehet hogy így sem teszi, de legalább te is adtál valamit azért amit elvársz. amúgy én vegaként nem tudnék húsevővel élni mert nem szertnék ebből napi szintű konfliktust

2012. szept. 1. 21:59
 27/40 anonim válasza:
0%

akkor tanulj meg mosogatni is xD

mivel a "húsos" tányérhoz sem fog érni...

Nekem is vega a bnőm és megmondtam neki hogy fizikai munkát végzek egész nap állok nem fogok még a konyhában is görnyedni , eleinte én is azt hittem hogy menni fog megtanultam fasírtot meg rántott húst csinálni de kinek van rá ideje ... egy darabig nem tetszett neki de akkor meg nem mentünk sehová mert megmondtam hogy kajára költöttem azt a plusz pénzt amit megtudtam volna takarítani. azóta még a fasírtot is megkóstolja nyersen

ugyanúgy vega mert enni nem eszik húst , csak nagy ritkán kóstolás képen.

Mond meg neki hogy a testének szüksége van a fehérjére ugyan úgy minimálisat kell bevinni a szervezetbe.

A másik kérdésem : egyházi vega ,vagy igazi vega ?

mert ha a halat megeszi(ez az egyházi vega) akkor vidd el a tescoba pl és mutasd meg neki az élőhalas akváriumot hogy a hal is ugyan olyan élőlény mint a kacsa vagy a csirke vagy a disznó!

lesz 2 hét mosoly szünet de belátja hogy tök hülyeség amit csinál... aztán 2 választása marad tényleg csak zöldséget eszik ,vagy feladja a vegetáriánus életmódot

2012. szept. 3. 11:55
 28/40 anonim válasza:

A VEGETARIANIZMUSROL:

En magam nem vagyok vegetarianus, de azert meg becsulendonek tartom azt hogyha valaki nem aldozza fel allatok eletet a sajat kenyelmeert. Ha utananez az ember, akkor azert lehet potolni az allati feherjeket massal is. Szoval tudom hogy a vegetarianusoknak van igazuk, es ertekelem hogy a legtobbje nem probalja meg rakenyszeriteni masokra az igazat, meg akkor sem ha jogos lenne. De az semmikepp nem jutna eszembe hogy arra kerjek valakit hogy a kukaba dobja az ertekeit, mert nekem eppen ezt vagy azt van kedvem enni.

ARROL HOGY EGY FERFI FOZZON:

Az hogy az emberek azt gondoljak hogy a nonek a dolga a fozes es a tobbi hazimunka abbol az idobol maradt vissza amikor a csakugyan a nonek volt egyedul a dolga a hazimunka, de a nem kellett mellette penzt keresnie, mert azt meg a ferfi csinalta egyedul.

Manapsag nagyon keves csalad vagy akar par engedheti meg maganak hogy egy fizetesbol eljen, ugyhogy mindenki csinal mindent, ez nem szegyen, sot hidd el sokkal vonzobb egy olyan ferfi aki tud magarol gondoskodni es nem anyucival vagy a baratnojevel szolgaltatja ki magat. Mint ahogy gondolom egy olyan no is vonzobb aki nem azt veszi alapvetonek hogy az aktualis pasija eltartja.

Ne haragudj de a kerdesed kb ugy hangzik mintha egy no az kerdezne: "A pasim nem akar nekem bortaskakat venni mert vegan, en meg nem jarhatok gagyi mubor taskaval. Most mit csinaljak, mar azon is elgondolkoztam hogy no letemre elmegyek dolgozni, de felek hogy kirohognek a baratnoim. Mit tehetnek? Vajon elvelllaljak egy hetvegi allast?"

2012. szept. 5. 21:19
 29/40 anonim ***** válasza:
Na és akkor a növények életét? Azok is élőlények, vagy ez kiment a fejetekből? Most képzeld el, hogy mennyi szomorú napraforgóból szoktak olajat kisajtolni. Na ugye! Amikor meghal ez a szép virág és ez az ember mohósága miatt van, pusztán azért, hogy mi meg csak a levét használjuk fel. Vagy az alma. Az alma szép piros, ti meg leszeditek és körbe harapdáljátok. Most mit szólnátok, ha valaki öklömnyi darabokat enne ki belőled, és amíg a belső szerveid megmaradnának, addig életben is maradhatsz (ha el nem vérzel). Ezt érezheti egy alma is! ;)
2012. szept. 6. 07:55
 30/40 anonim válasza:
A elottem szolohoz. Te aztan nagyon tajekozott vagy es igazan vegiggondoltad amit leirtal, es a peldaidbol is latszik. A napraforgo egy egynyari noveny, a nyar vegere magatol szepen kiszarad es nem kell az embrnek megolni ahoz hogy az elszaradt viragrol leszedje a magjat. Az alma kedves baratom pedig az almafan terem, ami (a tobbi gyumolcsfahoz hasonloan) azert noveszt olyan finom edes gyumolcsot, hogy az allatok es emberek akik szeretik a cukrot elhordjak es messzire vigyek a magjat (ami a gyumolcsben van) hogy mashol is almafak nojenek, szoval ne aggodj ebben az uzletben az almafa is benne van es nincsen kitolva vele.
2012. szept. 6. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!