Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Te vegetáriánusként/vegánként...

Te vegetáriánusként/vegánként hajlandó vagy hozzáérni a húshoz?

Figyelt kérdés

Folyamatos konfliktusunk van ebből a párommal, amióta együtt élünk. Nem hajlandó nekem olyan ételt csinálni, amelynek készítése közben meg kell fognia a húst. Azt mondja, bármi mást szívesen elkészít, de nem fog hozzáérni egy halott állathoz csak azért, hogy én megehessem.

Én nem tudok főzni, tudom, rohadt egy hímsoviniszta dolog, de valamennyire elvárnám tőle, hogy olyan dolgok is kerülnek ebédkor az asztalra, ami az én ízlésemnek megfelel.

Ezen kívül egyáltalán nem zavar, hogy vegetáriánus, ezidáig csak annyiban nyilvánult meg, hogyha valahol kajáltunk, akkor húsmentes ételt választott, meg persze tudtam róla, hogy ilyen kis érzelmes, empatikus, a hangyát se tapossa el-fajta.

Gondoltam arra, hogy meg kéne tanulnom összedobni pár húsos kaját, de a bonyolultabbak tuti nem mennének. Meg különben is, hogy néznék ki, férfi létemre főzök? Ha megtudja valaki, hát szétröhögi magát.

Ti mit tennétek? Ha esetleg van valami tapasztalatotok ilyesmivel, szívesen fogadom, csak mielőbbi megoldást szeretnék.

2012. aug. 19. 20:11
1 2 3 4
 11/40 Antispecista ***** válasza:

Szia!

Ha nem eszik allatokat mert eliteli meggyilkolasukat akkor nyilvan nem fog abban kozremukodni mas modon.

Az meg mar mi, hogy: "Meg különben is, hogy néznék ki, férfi létemre főzök? Ha megtudja valaki, hát szétröhögi magát." Ez most komoly???!!! Leszamitva, hogy a legnagyobb szakacsok egytol egyik ferfiak - mi a jo fenerol beszelsz? En inkabb ezen a kozepkori mentalitason rohogok! :-D

Ha esetleg erdekelnenek egy vega(n) nezopont mozgato rugoi:

olvasni - [link] (FB: [link]

nezni - [link] (egy kb fel oras ismeretterjeszto film 8 kisebb reszre osztva temak szerint; magyar feliratos verzio is van Youtube-on); [link] (Alapmu! Masfel oras doku Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel, magyar felirattal)

Piz :)

2012. aug. 21. 01:50
 12/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem hinném, hogy ellentmondásba keveredtem magammal, csupán a két rossz közül a kisebbik rosszat választottam. Kompromisszum.

Megpróbálok valami egyszerűbbet, mint pl. rántott hús elkészíteni, aztán lesz, ami lesz.

Egyébként a sperma-téma nem tudom, hogy kapcsolódik, de sosem volt abból gond, hogy lenyeli-e, avagy sem :D

2012. aug. 21. 09:17
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Én vegetáriánus vagyok, és nem, én sem fognám meg a húst. Ha valami iszonyatosan nagy betegséged lenne, ami miatt az orvos azt tanácsolja, hogy enned KELL húst, akkor megcsinálnám neked a húsos kajákat, de csak az élvezeti értéke miatt nem. Azaz, ha csak azért ennéd a húst, mert szereted, akkor nem. Csináld meg akkor magadnak, ha akarod. Nem szégyen az, ha egy férfi tud főzni. Sőt, szerintem egyenesen szexi. Na meg azt jelenti, hogy nem egész életedben az anyukáddal éltél - mert aki egyedül él, annak muszáj megtanulnia főzni, legalább egy alap szinten.

Szóval a lényeg az, hogy a te hozzáállásodon kell változtatni, nem a barátnődén.

(És csak ne várd el tőle, hogy főzzön. A 21. században megtehetné, hogy azt mondja, nem főz, old meg magad, mit eszel. A barátnőd nem arra való, hogy kielégítse az igényeid. Gondolkodj már el azon, milyen a hozzáállásod!)

2012. aug. 21. 10:27
 14/40 anonim ***** válasza:
71%
Vega vagyok és mindig is az voltam, a párom nem. Nem nagy hús fogyasztó ő se, de hetente készítek neki marhát vagy csirkét, eleinte nehéz volt így főzni, h nem ízlelem meg, de ma már szagból tudom, hogy mikor jó a fűszerezése. Igazából ő is elfogadja a tofut, meg a szóját és társait és a hülyeségeimet, ennyit én is kibírok, mert szeretem.
2012. aug. 22. 00:17
 15/40 slobelt válasza:
100%
Én férfi létemre vagyok vega, és imádok főzni, imádtam akkor is mikor még nem voltam vega. Bár a húsos téma nálam is nehéz, de azért megcsinálom mert a szerelmem kéri. Szerintem nem az a szégyen ha tudsz főzni, hanem az ha kihasználod a párodat, mert ő nő.
2012. aug. 22. 14:36
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

A főzni tudás szerintem pont olyan alap dolog, mint az úszás. Felnőtt ember tudja ellátni magát.

Egyáltalán nem férfias az élhetetlenség, inkább gyerekes.

Én vegán létemre hozzányúlok a húshoz, mert vannak befogadott macskáim, azoknak is enni kell.

Attól hogy én egy bizonyos véleményen vagyok, nem fogom ráerőltetni másokra. Ember helyett viszont soha nem főznék húst, ha kell, állok mellette és elmondom hogyan csinálja, de ez az ő döntése, készítse el ő.

2012. aug. 23. 10:11
 17/40 anonim ***** válasza:
13%
A vegetarizmus egy baromság! Az ember ősidők óta húsevő (mindenevő pontosabban) lény. Csak néhányan kitalálták, hogy akkor holnaptól nem eszek húst, mert akkor kitűnik a szürke kis életével a többiek közül. Miért így írom? Mert ha társaságban van és épp esznek, akkor kapásból nem olyat keres ami csak zöldséget tartalmaz, hanem kijelenti hangosan, hogy én vegetáriánus vagyok és Sajna nem ehetek húst! EGYÉL MÁR HÚST! X)
2012. aug. 24. 09:33
 18/40 anonim ***** válasza:
22%

Lány vagyok és nem eszem húst 9 éve.

A barátom imád főzni, általában ő nem is enged ilyen munkára, de pl. ma is én vagdaltam neki valamilyen csirketestrészt. Bármikor megtenném, nemcsak neki. Ez a jaj ne bántsuk az állatkákat annyira rossz szöveg. A barátnőd vagy hisztis vagy valamilyen hülye szekta felfogásait követi:D

Amiatt meg ne szégyenkezz, hogy férfi létedre főzöl. Barátomnak a közös barátaink ki is adják, hogy mit vigyen, ha találkozunk:DD Csilis babtól kezdve, pisztrángon át, a tócsniig már mindenféle dolgot csinált nekik. Amúgyis gondolj bele! A legtöbb szakács férfi.

2012. aug. 24. 19:32
 19/40 anonim ***** válasza:

"Meg különben is, hogy néznék ki, férfi létemre főzök? Ha megtudja valaki, hát szétröhögi magát."

Én ezen röhögtem szét majdnem magam...

Ha lehetne a kérdést is pontozni akkor most negatívat kapnál.

2012. aug. 25. 00:38
 20/40 anonim ***** válasza:

Neeeeem!!

Nálunk ugyan ez a helyzet! És valószinüleg olyan vagyok mint a párod,bármit megteszek de mondtam a férjemnek h inkább a saját karom vágom le mint hogy hozzáérjek egy véres halott húshoz,bár én 15 éve vagyok vega ,nem tudom a párod miota de ez lényegtelen is ,mondjuk a férjem szakács tehát maga főzi ha húst akar ,ajánlom tanulj meg főzni ,ha már csinálod magadnak a karmát ,ne "verd" az asszonyodra.Tudod ; magad uram ha szolgád nincsen!!!

2012. aug. 26. 00:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!