Magyarázza már meg nekem valaki, hogy mire jó az ha valaki vegás lesz?
kérdező:
megmondanád nekem név szerint milyen vitaminokat, fehérjéket hiányolsz te a húsból? mert megsúgom, minden anyag megtalálható a növényekben, ami az emberi szervezet számára szükséges.
Most itt vega, vagy vegetáriánusról van szó, mert nem ugyanaz. Egyébként a gondok a következőek:
- B12 vitamin nincs semmiben ami fű, tehát a vegáknak ezt külön szedniük kell.
- A vasat nagyon nehezen vonja ki a szervezet a növényekből, sokkal könnyebben az állati eredetű ételekből, tehát ezt is pótolni, kell, ugyanis a vashiány súlyos dolgokhoz vezethet.
-Nagyobb a vegáknál a csonttörés lehetősége mert sokkal kevesebb kálciumhoz jutnak, mint a mindenevők.
-Ha semmi állati eredetűt nem esznek, akkor sem halat, sem csukamájolajat sem tojást nem eszik, vagyis alacsony a D vitamin bevitel is.
- Az egyetlen előnye amit eddig bizonyítottak, hogy kevesebben halnak meg koleszterinproblémák okozta szívbetegségekben, de semmi egyéb előnye nincs, és az amúgy is elkerülhető, ha valaki nem viszi túlzásba a zsíros húsokat.
-Kifejezetten ellenjavallott terhesség alatt elkerülni az állati eredetű termékeket, rengeteg problémához vezethet a gyereket illetően, és nem szabad kisgyerektől megvonni a fejlődés szakaszában sem a húst, sem a tojást sem pedig a tejtermékeket.
tegnap 19:16
nagyon képben lehetsz, ha azt sem tudod, hogy a vega a vegetáriánus becézése. aki sem húst, sem tejterméket, sem tojást, sem mézet nem eszik az a vegán.
"Nagyobb a vegáknál a csonttörés lehetősége mert sokkal kevesebb kálciumhoz jutnak, mint a mindenevők. "
tehát szerinted ennek a VEGÁN bodybuilder-nek könnyen törnek a csontjai? [link]
D vitamin a növényekben: "Az D-vitamin (kalciferol formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben: gabonafélék, hüvelyesek és örleményeik, kenyerek, péksütemények" napfény hatására pedig a bőr is "termel" D-vitamint.
a B12 vitamin NYERS májakban és belsőségekben található. ilyet az átlagember biztosan rendszeresen eszik. gyógyszerekkel könnyen pótolható. a vahiányra jó a vastabletta, fekete áfonya, spenót.
Csókolom.
Dédanyáink azért ettek húst, mert nem volt más választásuk. Évente leöltek max 3 disznót, 4-5 csirkét, meg 2-3 pulykát. És ezzel elvolt az egész család egy évig. Az állatokat akár több évig is nevelték, szabadban tartották, legeltették... boldog életet élt.
Ma pedig valóságos "húsgyárakkal" szembesül az ember. Pár hónapig felhizlalják az állatot tápszerekkel és antibiotikumokkal, rossz körülmények között éli le szerencsétlen az életét, gyakorlatilag kivárja a halálát. Arról nem is beszélve, hogy a keletkező iszonyatos mennyiségű trágya milyen globális problémát okoz. És mindez azért van, mert a mai modern átlagember minden egyes nap fogyaszt húst. Ha mást nem, legalább felvágottat.
Nem lenne probléma, ha az emberek normál keretek tudnának maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!