Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Magyarázza már meg nekem...

Magyarázza már meg nekem valaki, hogy mire jó az ha valaki vegás lesz?

Figyelt kérdés
Igaz,nagy halimádó vagyok,de nem vetem meg a disznó,marha,baromfi,nyúl,vad,és a kecskehúst sem.De visszatérve a kérdésre,azért mert ha valaki ettől úgy gondolja egészséges lesz,az még nem olyan biztos!Attól még lehet más baja.Az meg egyenesen szánalmas mondás,"ha nem muszáj,ne öljünk állatot."Akkor mégis mit csináljunk vele,Tartsuk meg hobbiállatnak?Mert ez valahogy nem kóser.Bezzeg a déd,nagymamáink idejében vegás nem nagyon volt.Ott az ember azt ette amit termelt,ami jutott,nem nagyon lehetett válogatni!Kár is,hogy azok a szép idők elmúltak.Természetesen nem kell e témát mellre szívni,csak megvan a véleményem erről az egészről.Gondoljunk csak arra,hogy őseink azért vadásztak,hogy tudjanak mit enni.

2012. máj. 21. 21:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Elég összevissza írtál :D

De a lényeg: szabad országban élünk, mindenki azt eszik, amit akar. Bizonyos határokon belül. De azzal, hogy nem eszik valaki húst, senkinek sem árt.Több marad nekünk :D

Én például imádtam a vega barátnőmmel járni a menzára, mert mindig odaadta a rántott húsát. Teljesen szuper.

A dédnagyanyáink idejét viszont felesleges ebbe belekeverni. Egyrészt akkor is voltak vegák. Másrészt te az akkori szegények életmódját hasonlítod össze a mai átlaggal. Ez becsapós. Ma is vannak szegények, akik azt esznek, ami jut. Csak épp mázlidra, nem tartozol közéjük.

2012. máj. 21. 21:51
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi bajom velük míg nem akarnak megtéríteni meg nem kapom azt h én gyilkos meg dögevő vagyok. Épp nemrég írtam az 1ik kérdéshez h van 1 vega barátnőm aki szemrebbenés nélkül végignézi ahogy benyomok 1 hambit :D Aranyos csaj. Soha nem szóltuk le a másikat azért h mit eszik meg mit nem.
2012. máj. 21. 21:55
 3/18 Snapette ***** válasza:
100%
Már az őskorban is voltak vegetáriánusok. Úgy hívták őket: rossz vadász.
2012. máj. 21. 22:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
engem sem zavar ha valaki vega, egészen eddig amíg nem kezd el fujjogni az én kajámra vagy szónokolni arról hogy milyen jó vegának lenni és tiszta hülye vagyok hogy én eszem húst.
2012. máj. 21. 22:20
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát,ha akkor már voltak vegások,akkor voltak!Én nem megbántani akarok bárkit is a mondókámmal,de ezt a vegetáriánus étrendet helyből elitélem!Főleg azokat,akik a gyerekeiket már eleve vegásan nevelik.Miért?Mert nem biztos,hogy a gyümölcsben,zöldségben megvan az a bizonyos vitamin ami a húsban bőséggel megtalálható, amely nélkülözhetetlen egy gyerek számára.Ha majd a gyerek felnő akkor döntse el ,hogy vegás lesz vagy sem.Ha valaki vegásan akar élni,tegye azt de szerencsére még mindíg nagyon sokan döntenek a hús mellett.És azt hiszem ez így van rendjén.Elhiszem,hogy nem túl örömteli dolog belegondolni a hentesek munkájába,meg a vágóhídi tevékenységekbe,de ez van,ez a sors iróniája.Azért ítélem el a vegetarizmust,mert nem hiszem el,hogy ettől valaki teljesen egészéges lesz,de hát ha neki így a jó?!
2012. máj. 21. 22:34
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Viszont fölösleges volt kiírnod ezt a kérdést, biztos olvastál már rengeteg indokot, hogy ki miért vegetáriánus, újat nem fogsz hallani. Ők így döntöttek, nekik így jó, egyik oldal sem fogja megtéríteni a másikat. Nem kötekedni akarok, csak ez a kérdés egy újabb ok, hogy leálljanak veszekedni az emberek, csak mert eltérőek a nézeteik.
2012. máj. 21. 22:59
 7/18 anonim ***** válasza:
21%
"Mialatt megölt állatok élő sírhalmai vagyunk, hogyan is várhatunk ideális feltételeket ezen a földön?" George Bernard Shaw
2012. máj. 22. 06:35
 8/18 anonim ***** válasza:
41%
ezen az utolsón sírva fakadok...még ha Shaw is...:P...s megyek megeszek félméter kolbászt...
2012. máj. 22. 10:51
 9/18 anonim ***** válasza:

Kedves ceruzaelemér!

Ha nem vagy közömbös (és nem vagy az), én már azt is komoly fejlődésnek gondolom.

2012. máj. 22. 11:44
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat,azt kell,hogy mondjam elég szélsőséges feleleteket kaptam,de ez így helyes!Meg kell hogy mondjam,nem látok nagy külömbséget a vegás-böllér vita közt.Az előbbiek az állatokat védik,míg az utóbbiak a húsáért tartják a jószágot,és ez is a munkájuk.Tisztelettel:MAD BUTCHER!
2012. máj. 22. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!