Mivel magyarázzák a vegák egy része a szemfogakat és az epét?
Azokra gondolok,akik szerint nekünk nem szabadna húst enni stb..
Nem azokra,akiknek nem esik jól a hús stb..
nem kell a hús. lényegében soha nem ettem, mégsincs kutyabajom, az egész család vegetáriánus, anyukám pont betegség miatt szokott le róla, a tesóm piros öves taekwondós, egyikünknek sincs semmi baja...
szemfog? láttál már ragadozót, mondjuk egy cicát? nézd meg az ő szemfogát, egy pöttyet más, mint a tied. epe? ez hogy jön ide, más kaját nem kell lebontani?
plusz a ragadozók bélrendszere sokkal rövidebb, mint az emberé, hamarabb végigmegy rajta a kaja. és azt is mesélje el valaki, hogy melyik ragadozó megy be a boltba, veszi meg a húst és főzi/süti meg? ha ragadozó lenne az ember, akkor a saját tépőfogával marcangolná szét a húst, és nyersen enné.
„Az emberi test szerkezetének vizsgálata arra az eredményre vezet hogy a természet az embert növényevőnek szánta!"
Ghandi
Khmm, a szemfogat már írtam, hogy bocsi, de a gumós zápfog az a mindenevők sajátja. Nem a növényevőké! Cellulóz bontó enzim sincs , mint a növényevők többségénél! Összetett gyomrunk sincs,mint a növényevők többségénél! A disznó húsevő, vagy növényevő? Milyen bélrendszere van?
Amúgy a növényevőknek hol van a szemük? Merre áll? Oldalra. Miért? Leginkább azért,mert többségük a ragadozóktól menekül. Az,hogy valaki nem tudja a húst megenni egyedi eset,de azért elég sokan oda vannak a sztékért véresen. Na most akkor? Aki nem akar,az ne egyen húst,de nekem ne mondja senki,hogy az ember növényevő.
"melyik ragadozó megy be a boltba, veszi meg a húst és főzi/süti meg? ha ragadozó lenne az ember, akkor a saját tépőfogával marcangolná szét a húst, és nyersen enné."
Mert gondolom te minden zöldséget nyersen eszel, mindenfajta ízesítés nélkül, csak megmosva.
Nem tudom neked milyen az arcberendezésed, de hacsak nincs ilyen:
Akkor eléggé nehézkesen tudsz beleharapni bármilyen elejtendő zsákmányba. A természet nem hülye, a ragadozóknak karmai, hosszúkás pofája, hegyes fogai vannak.
Nem ragadozó,hanem mindenevő. Ezért vannak dolgok,amikben inkább növényevőkre hasonlít,míg más dolgokban a ragadozókra. A barlangrajzokon se a salátát ölik le dárdáikkal..
A majom őseinknek erőteljesebb előreugróbb állkapcsa volt,de mi már megtanultuk felszelni a húst és megsütni,ezért nem kellett már olyan erős rágóizom és gyomor sem az emésztéséhez,mint nekik. Igaz még ők is mindenevők voltak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!