Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Chicxulub-krátert , hogyan...

A Chicxulub-krátert , hogyan magyarázzák a keresztények?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 5. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyrészt a keresztények nagy része valószínűleg nem kezdene el mentegetőzni ha tudná miről van szó. Nem is kötné össze magában a hitet a fizikai valósággal.

Azok akik szükségét éreznék a cáfolatnak szerintem a kormeghatározási módszerek támadásával kezdenék. Tehát arra alapoznának, hogy nem lehet megfelelően megbecsülni a keletkezésének idejét. Ebben az esetben a mérések vagy teljesen rosszak vagy 160 milliós hibahatárral dolgoznak lévén, a Föld ugye csak 6000 éves. Ezek után a kráter, létezését, valódiságát kérdőjeleznék meg. Ha minden kötél szakad akkor a kráter egy teszt amit Isten készített a hívők számára.

De mint mondtam ez nem a keresztény közösség hanem egy fiktív vallási fanatikus stratégiája lenne.

2012. ápr. 5. 15:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem a Föld a 6000 éves hanem az emberiség történelme. Tehát hogy mi történt az ember megteremtése előtt az egy másik kérdés.

2012. ápr. 5. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Vannak olyan keresztény irányzatok vagy keresztény irányzatokon belüli csoportok mely szerint a Föld 6-10 ezer éves. Különböző felmérések szerint az amerikai lakosság igen nagy hányada hisz a fiatal Föld elméletekben.

Természetesen az ember történelmes sem hatezer évre nyúlik vissza szóval tökmindegy.

2012. ápr. 6. 11:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát csak nem tudom , hogy ezt szimplán csak kihagytá az egyenletből vagy direkt vagy fogalmuk sincs róla .
2012. ápr. 6. 12:02
 5/9 anonim válasza:

A bibliában nincs olyan, hogy hány éves a föld.

Eddig csak szektásokkal beszéltél erről?

2012. ápr. 18. 17:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs benne de kiszámolták.. Amerikában több tízmillióan gondolják úgy, hogy a Föld 6000-7000 éves szóval lépjünk már túl ezen.
2012. ápr. 18. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:

magyarázzák valahogy ?

inkább az amcsikat nézd hülyének, mint a keresztényeket - szerintem

2012. máj. 14. 15:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem keresztény irányzatokat mondtam nem a teljes keresztény populációt, de szakadjunk már le a témáról!:)
2012. máj. 14. 17:46
 9/9 anonim ***** válasza:
91%

[link]

ezt olvastam el. érdekes. minden ember számára az lehet.

De nem értem, miért kell egy keresztény számára különösebben az legyen...

a keresztények a zsidóhagyományokat veszik alapul, így az ószövetséget is. Abban is igen érdekes dolgok vannak.

[link]

Noé 500 éves volt, akkor nemzette Szemet, Kámot és Jáfetet.

Ter 6

Ter 6.1

Amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön és leányaik születtek,

Ter 6.2

az Isten fiai látták, hogy az emberek lányai szépek. Feleségül vették mindazokat, akik tetszettek nekik.

Ter 6.3

Ekkor az Úr így szólt: "Nem marad éltető lelkem az emberben örökké, mivel test. Életkora csak 120 év legyen."

Ter 6.4

!!! Óriások éltek akkor a földön (és később is), amikor az Isten fiai az emberek lányaival összeházasodtak, és ezek gyermekeket szültek nekik; ezek a régi idők híres hősei.

Ter 6.5

Amikor az Úr látta, hogy nagy az emberek gonoszsága a földön és szívük állandóan a rosszra irányul,

Ter 6.6

megbánta az Úr, hogy embert teremtett a földön és bánkódott szívében.

Ter 6.7

Ezt mondta az Úr: "Eltörlöm a föld színéről az embert, akit a földön teremtettem: az embert az állatokkal, a csúszómászókkal és az ég madaraival együtt, mivel megbántam, hogy teremtettem őket."

Ter 6.8

Noé azonban kegyelmet talált az Úr szemében.

...

Hét nap elteltével a vízözön rátört a földre.

Ter 7.11

Noé 600. évében, a második hónap 17. napján, ezen a napon megnyíltak a nagy mélységek forrásai és megeredtek az ég csatornái.

Ter 7.12

Az eső negyven nap és negyven éjjel zuhogott a földre.

Ter 7.13

Ezen a napon Noé és fiai, Szem, Kám és Jáfet Noé feleségével és fiainak három feleségével együtt beszálltak a bárkába,

Ter 7.14

s velük minden fajtájú vadállat, minden fajtájú háziállat, mindenféle földi csúszómászó és mindenféle madár és szárnyas.

Ter 7.15

Minden lény, ami lélegzik, párosával ment Noéhoz a bárkába.

Ter 7.16

Minden lényből egy hím és egy nőstény ment, ahogy Isten megparancsolta. Az Úr bezárta mögötte az ajtót.

Ter 7.17

kérdezik az állatok a dinoszauruszt: Noé bejelölt a facebookon?

Nem, miért?

Semmi, semmi ... :)

2012. máj. 14. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!