Ki volt az a római császár, aki Kr. U 64 - ben üldözést indított a keresztények ellen?
Figyelt kérdés
és még valami...ki volt az a két apostol, aki Rómában tartózkodott a 64 - es üldözések alatt?2011. jan. 31. 21:11
2/7 anonim válasza:
Ha a lustaság fájna, ordítanál...
3/7 A kérdező kommentje:
jó na...de az egyik apostol van csak meg, Pál. Ki volt a másik?
2011. jan. 31. 21:22
4/7 anonim válasza:
Néró császár volt.
Az apostolokat nem tom, de nézz utána a neten ember!!!
5/7 anonim válasza:
Néró volt az, és sajnos nem végzett elég alapos munkát.
6/7 A kérdező kommentje:
de nem találom az apostolokat sehol...........
2011. febr. 1. 10:36
7/7 anonim válasza:
Eddig nem hallottam róla, hogy Nero 64-ben keresztényüldözést hajtott volna végre. Egyébként is el volt foglalva az örményekkel Keleten. Mindazonáltal nem kizárt, hogy történtek kisebb pogromok, melyek igen gyakoriak voltak, főleg a keresztényekkel szemben -ami, valljuk be őszintén nem lehetett véletlen- és bizonyos időközönként sor került ilyen regulázásokra. Nem tudom, miért nem találtál semmit az apostolokról. Nekem sikerült. Amúgy az utolsó kérdésre nem tudom a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!