Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan teltek egy király/csász...

Hogyan teltek egy király/császár napjai?

Figyelt kérdés
Például: mit csinált szabadidejében?
2009. máj. 21. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, kb. melyik évszázadban?

Vadászatokra járt, lakomázott, bálozott, lovagi tornát-színielőadást nézett, nőzött.

2009. máj. 21. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg felkelt, reggelizett, templomba ment, átnézte az aznapi hivatalos iratokat, fogadta a tanácsadóit, minisztereit, külföldi követeket, aláírt ezt azt. Közben persze ebédelt meg vacsorázott is valamikor.
2009. máj. 21. 15:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2009. máj. 21. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként a 11-12. századra gondoltam, de szerintem amiket felsoroltál erre az időszakra jellemző :)
2009. máj. 21. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Abban az időben még rengeteget utazgatott is az országban. Ugyanis a szerteszét található királyi birtokokról nem szolgáltatták be pl. az élelmet egy "fővárosba", hanem a király a helyszínen élte fel azokat.

első két válaszoló voltam

2009. máj. 21. 20:17
 6/10 A kérdező kommentje:

Igen valahogy tudtam, hogy te vagy :), Kösz ismét a választ!

De mit értesz azon, hogy a helyszínen élte fel, ott evett? Magát a szót ismerem, csak olyan furcsa elképzelni, hogy odamegy és eszik :D

2009. máj. 21. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze, nem csak úgy benézett egy ebédre :)

Ott is volt egy szolídabb kastélya, és a kíséretével, családjával beköltözött pár hónapra. Aztán ha elfogyott a felhalmozott raktári készlet, szépen továbbmentek egy másik birtokára. Az ott lakó alattvalók nagy örömére :)

2009. máj. 21. 20:33
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja, így már érthető :)
2009. máj. 22. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:

11-12. sz-ban személyes törvénynapokat is tartott az uralkodó, mikor közvetlenül hozzá lehetett fordulni peres ügyekben. Persze inkább a főnemesek, egyháziak élhettek a lehetőséggel, de elvileg minden szabad ember.

Állandó követek ekkor még nem lézengtek a királyi udvarokban, csak alkalmi esetben küldtek az uralkodók egymáshoz ilyesmiket. (nem csak az uralkodók, de nagyobb püspökök, apátok is)

2009. máj. 25. 09:20
 10/10 TappancsMancs ***** válasza:
2015. okt. 23. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!