Mivel magyarázzák a vegák egy része a szemfogakat és az epét?
Azokra gondolok,akik szerint nekünk nem szabadna húst enni stb..
Nem azokra,akiknek nem esik jól a hús stb..
Nem vagyok vega.
Az epe nem csak az állati eredetű zsírbontásért felelős.
A szemfog pedig nem igazi tépőfog.
Megmagyarázni bármit lehet éppen úgy, mint az ellenkezőjét is.:)
Igen. Sok oldalon mutogatnak bizonyítékokat,hogy ezért és azért vagyunk növényevők. Hogy egészségtelen a hús,pedig a a növények emésztése is szerintem megerőlteti a bélrendszert és pl a cékla vesekövet is okozhat.
Közben rákerestem,de pl ott a gumós zápfog, na az már tényleg mindenevők jellemzője.
Igen, az őrlő-fogak, ill. a testmagassághoz viszonyítva a bélrendszer hosszával magyarázzák, hogy ma már inkább növényevők vagyunk. A szemfogad, tépőfogak pedig csak "tévedésből" vannak még meg az embernél. A máj és az epe méregtelenítő szerv, amire a növényevőknek is szükségük lehet, bár ha sikerülne teljesen bio-kaját enni, akkor már az sem kellene.
:D
Személy szerint imádom a jól elkészített húsalapú kajákat, de ha "rámjön" szívesen eszem a zöldség-alapú kajákat is, és szerintem ez így a helyes.
na most komolyan?
Szépen kihagyták az oda nem illő dolgokat. Mit okoz a húshiány .. meg a fent említett dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!