Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel magyarázzák a vegák egy...

Mivel magyarázzák a vegák egy része a szemfogakat és az epét?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok,akik szerint nekünk nem szabadna húst enni stb..

Nem azokra,akiknek nem esik jól a hús stb..

2012. máj. 14. 10:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vega.

Az epe nem csak az állati eredetű zsírbontásért felelős.

A szemfog pedig nem igazi tépőfog.

Megmagyarázni bármit lehet éppen úgy, mint az ellenkezőjét is.:)

2012. máj. 14. 10:19
 2/26 A kérdező kommentje:
Ok:)
2012. máj. 14. 10:32
 3/26 anonim válasza:
24%
Úgy érted, hogy a vegák azt mondják, mi alapvetően növényevésre rendezkedtünk be? Ez hülyeség, egy csomó bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy még ősemberként sokkal inkább előnyben részesítettük a hús fogyasztását, mint a növényekét, akkor még a növényevés afféle mellékszál volt.
2012. máj. 14. 10:50
 4/26 A kérdező kommentje:

Igen. Sok oldalon mutogatnak bizonyítékokat,hogy ezért és azért vagyunk növényevők. Hogy egészségtelen a hús,pedig a a növények emésztése is szerintem megerőlteti a bélrendszert és pl a cékla vesekövet is okozhat.

Közben rákerestem,de pl ott a gumós zápfog, na az már tényleg mindenevők jellemzője.

2012. máj. 14. 11:00
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az őrlő-fogak, ill. a testmagassághoz viszonyítva a bélrendszer hosszával magyarázzák, hogy ma már inkább növényevők vagyunk. A szemfogad, tépőfogak pedig csak "tévedésből" vannak még meg az embernél. A máj és az epe méregtelenítő szerv, amire a növényevőknek is szükségük lehet, bár ha sikerülne teljesen bio-kaját enni, akkor már az sem kellene.

:D

Személy szerint imádom a jól elkészített húsalapú kajákat, de ha "rámjön" szívesen eszem a zöldség-alapú kajákat is, és szerintem ez így a helyes.

2012. máj. 14. 11:02
 6/26 A kérdező kommentje:
De ott van még a gyomor kérdése is.. Rosszul tettem fel a kérdést.
2012. máj. 14. 11:02
 7/26 A kérdező kommentje:
Mert ugyebár a növényevőkre a 4 részes gyomor a jellemző.
2012. máj. 14. 11:03
 8/26 anonim válasza:
42%
Ez tök hülyeség, ha az ember nem eszik húst, egy csomó hiánybetegsége lesz, amit nem lehet teljesen pótolni szójával és más magas fehérjetartalmú növényi részekkel. Az igaz, hogy az állatkínzás borzalmas, de az emberek mindig is öltek meg állatokat a táplálékért, és ez szerintem nem fog változni. Az emberek állatokkal való bánásmódján kellene változtatni, nem a táplálkozásunkat.
2012. máj. 14. 11:09
 9/26 A kérdező kommentje:

[link]

na most komolyan?

Szépen kihagyták az oda nem illő dolgokat. Mit okoz a húshiány .. meg a fent említett dolgok.

2012. máj. 14. 11:14
 10/26 anonim válasza:
47%
Ez marha jó. :SS Ez már totál túlzás. Mert az izmaink növényi rostokból épülnek fel, nem fehérjeszálakból O.o
2012. máj. 14. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!