Vegák, vegánok! Miért ezt a táplálkozást választottátok?
mert sokkal egészségesebb és hosszabb életet eredményez.
ráadásul, ha pl. valaki rákos lesz, a doki azzal kezdi:
az étrendből akkor mostantól a hús kiiktatva...
"ráadásul, ha pl. valaki rákos lesz, a doki azzal kezdi:
az étrendből akkor mostantól a hús kiiktatva..."
Bocsi! Én spec voltam rákos! És nekem nem mondtak ilyet!
Ettem és eszem húst és mit tesz isten!! még mindig élek.
egyáltalán nem értem, mi értelme van a vitatkozásotoknak!
a kérdés feltevője kíváncsi volt, miért nem esznek a vegák húst. erre idejöttek húsevők, nekiálltak oltani, és mindenki szid mindenkit. teljesen felesleges. ennek annyi értelme van, mint a Fidesz kontra MSZP dolognak! :D
én vegetáriánus vagyok 5 éve, éppen szeretnék áttérni a vegán életmódra. rengeteg oka van (egészségügyivel kezdődött, és most már etikai oka is van), de eszem ágában sincs azzal veszekedni, aki eszik húst. én így élek, ő úgy. azt gondolom, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit eszik, kivel szexel, hányszor mos fogat, és milyen szín a kedvence. komolyan vita tárgya? úgysem tudtok meggyőzni, hogy húst enni jobb, ahogy én sem benneteket, hogy jobb ez így. de azt gondolom, aki állítani meri, h bármelyik jobb, az olyan legyen, aki mindkettőt évekig próbálta. ha 30 éve ennék húst, és még egy napot sem hagytam volna ki anélkül, nem lenne pofám leoltani a vegát, hogy nem jó amit tesz. de ez már más kérdés....
a válasz a kérdésre:
a szívem nagyon nagyon sokat vert kisgyerekkorom óta. nyugalmi állapotban sem igen ment 100 alá. jártam dokinál 12 évesen, kitalálta, h szabályozni kell gyógyszerrel. anyuval úgy gondoltuk, várunk pár évet. hátha. mert ha a gyógyszert elkezdem, nem hagyhatom abba soha. 15 évesen visszamentem, ugyanez.
elhatároztam , h elmegyek termgyógyászokhoz, mondván, mit veszítek vele. jobb, mintha belemegyek abba,hogy 60 évig gyógyszeren éljek...
5 helyen voltam az ország különböző pontjain, mindenhol kijött, h a májam nem jó, a fehérjét nem bontja rendesen, a szerevezetem tele van vele, anyagcsere zavar, stb. ezért dolgozza magát túl a szívem, h fenntartsa a szervezetem anyagcseréjét rendesen. ennyi meló kellett hozzá. javaslat: ne egyek húst.
hát megpróbáltam. egy év kellett hozzá, tehát 4 éve beállt a pulzusom, és még terhelésre sem megy 140 fölé. amúgy olyan 65-75 között van.
most lehet velem veszekedni, hogy hülye vagyok, de tény, hogy azóta, mióta nem zabálom degeszre magam állati fehérjével, jó a szívem. és mennyivel kisebb áldozat lemondani a húsról, mint gyógyszert szedni...
Persze kedves utolsó ilyen esetben én is lemondanék, de nem teljesen, hiszen heti egy alkalmat mebírna a szervezet.
vas a spenótban van, és nem tom hol voltál bioszóra helyett.
A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 30/38 Időpont 03-12 21:13 Privát üzenet
Oda írtam zárójelben, hogy nem biztos...
de amúgy nem tévedtem: Tápértéke, a magas C-vitamin, (40 mg), de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!