Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, vegánok! Miért ezt a...

Vegák, vegánok! Miért ezt a táplálkozást választottátok?

Figyelt kérdés

2012. márc. 3. 18:16
1 2 3 4 5
 31/44 anonim válasza:
22%
áá hogy tudtok szaros kis zöldségeket enni mikor a húsban van az erő az energia hát én nem tudnék káposztalevélen meg répán élni :/
2012. márc. 13. 12:28
 32/44 anonim ***** válasza:
54%
sutaaa- köszönjük, hogy mindezeket megosztottad velünk, de ennek ellenére húzz innen a jó édes francba. nem megsérteni szeretnélek, csak közölni, hogy teljesen lényegtelen és az emberek 99%-ának haszontalan dolgot írtál le és, hogy ezt kérlek, többször ne tedd .
2012. márc. 13. 21:30
 33/44 anonim válasza:
45%

mert sokkal egészségesebb és hosszabb életet eredményez.

ráadásul, ha pl. valaki rákos lesz, a doki azzal kezdi:

az étrendből akkor mostantól a hús kiiktatva...

2012. márc. 15. 22:54
 34/44 anonim ***** válasza:
52%
Hogy mennyi eszed van neked is. Honnan szedsz ilyen baromságot, hogy az orvos azt mondja, hogy "az étrendből akkor mostantól a hús kiiktatva", mert rákos lesz? Azt hiszed hogy a hústól lesz rákos az illető? Mert akkor nagyot tévedsz.
2012. márc. 16. 04:12
 35/44 anonim ***** válasza:
83%

"ráadásul, ha pl. valaki rákos lesz, a doki azzal kezdi:

az étrendből akkor mostantól a hús kiiktatva..."

Bocsi! Én spec voltam rákos! És nekem nem mondtak ilyet!

Ettem és eszem húst és mit tesz isten!! még mindig élek.

2012. márc. 16. 17:11
 36/44 anonim válasza:
50%
mert egyszer pörköltet ettem és tejet ittam rá olyan fosás volt hogy 4 óráig ki sem jöttem a WC ből
2012. márc. 16. 20:11
 37/44 anonim ***** válasza:
52%
Csak úgy duzzad az elmétek a sok okosságtól...ki mondta, hogy igyál tejet a pörköltre te észlény? Mit gondoltál, a pörkölt meg a tej összepasszol? Ennek semmi köze a húshoz, és nehogymár a húsra fogd hogy becsináltál! Mennyi eszed van, vigyázz el ne lopják...
2012. márc. 17. 08:02
 38/44 anonim ***** válasza:
86%

egyáltalán nem értem, mi értelme van a vitatkozásotoknak!

a kérdés feltevője kíváncsi volt, miért nem esznek a vegák húst. erre idejöttek húsevők, nekiálltak oltani, és mindenki szid mindenkit. teljesen felesleges. ennek annyi értelme van, mint a Fidesz kontra MSZP dolognak! :D

én vegetáriánus vagyok 5 éve, éppen szeretnék áttérni a vegán életmódra. rengeteg oka van (egészségügyivel kezdődött, és most már etikai oka is van), de eszem ágában sincs azzal veszekedni, aki eszik húst. én így élek, ő úgy. azt gondolom, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit eszik, kivel szexel, hányszor mos fogat, és milyen szín a kedvence. komolyan vita tárgya? úgysem tudtok meggyőzni, hogy húst enni jobb, ahogy én sem benneteket, hogy jobb ez így. de azt gondolom, aki állítani meri, h bármelyik jobb, az olyan legyen, aki mindkettőt évekig próbálta. ha 30 éve ennék húst, és még egy napot sem hagytam volna ki anélkül, nem lenne pofám leoltani a vegát, hogy nem jó amit tesz. de ez már más kérdés....

a válasz a kérdésre:

a szívem nagyon nagyon sokat vert kisgyerekkorom óta. nyugalmi állapotban sem igen ment 100 alá. jártam dokinál 12 évesen, kitalálta, h szabályozni kell gyógyszerrel. anyuval úgy gondoltuk, várunk pár évet. hátha. mert ha a gyógyszert elkezdem, nem hagyhatom abba soha. 15 évesen visszamentem, ugyanez.

elhatároztam , h elmegyek termgyógyászokhoz, mondván, mit veszítek vele. jobb, mintha belemegyek abba,hogy 60 évig gyógyszeren éljek...

5 helyen voltam az ország különböző pontjain, mindenhol kijött, h a májam nem jó, a fehérjét nem bontja rendesen, a szerevezetem tele van vele, anyagcsere zavar, stb. ezért dolgozza magát túl a szívem, h fenntartsa a szervezetem anyagcseréjét rendesen. ennyi meló kellett hozzá. javaslat: ne egyek húst.

hát megpróbáltam. egy év kellett hozzá, tehát 4 éve beállt a pulzusom, és még terhelésre sem megy 140 fölé. amúgy olyan 65-75 között van.

most lehet velem veszekedni, hogy hülye vagyok, de tény, hogy azóta, mióta nem zabálom degeszre magam állati fehérjével, jó a szívem. és mennyivel kisebb áldozat lemondani a húsról, mint gyógyszert szedni...

2012. márc. 19. 14:48
 39/44 anonim ***** válasza:
23%

Persze kedves utolsó ilyen esetben én is lemondanék, de nem teljesen, hiszen heti egy alkalmat mebírna a szervezet.

vas a spenótban van, és nem tom hol voltál bioszóra helyett.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.

# 30/38 Időpont 03-12 21:13 Privát üzenet

Oda írtam zárójelben, hogy nem biztos...

de amúgy nem tévedtem: Tápértéke, a magas C-vitamin, (40 mg), de sok B-vitamint, (B1-, B2-, B6-vitamint) meszet, fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort, és vasat tartalmaz.

2012. márc. 20. 15:26
 40/44 anonim válasza:
74%
Igen,a hús büdös,csak nem érzed mert megszoktad.Pár hétig ne fogyasszál semmilyen állati eredetű ételt,megéri.
2012. márc. 23. 08:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!