Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, vegánok! Miért ezt a...

Vegák, vegánok! Miért ezt a táplálkozást választottátok?

Figyelt kérdés

2012. márc. 3. 18:16
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
61%

Világnézeti ok: nem szeretnék a napi létezésemmel semmilyen lényt halálba és/vagy szenvedéssel teli életben részesíteni ha van más mód.

Az ipari álattartás annak ellenére, hogy nem direkt az állat megölésére megy rá, ugyanúgy egy benyugtatózott, behormonozott, folyamatos lelki és fizikai bántalmazással teli életet biztosít az állatnak.

Az meg a másik része, hogy az állati készítményekkel ezt a sok mellékanyagot is megeszik az emberek.

Én sajtot se eszem, ebből az okból... Tojást se, ahogy elhagytam, rádöbbentem, hogy telfjesen tyúksz@r szaga van. Legalábbis én érzem a szagát, és egy frissen sült rántottától néha már öklendezem. A húsokról nem is beszélve, a legundorítóbb a disznóhúsé. De mindenk dögszaga van, különösen sütéskor.

Olyan ez mint a dohányzás, aki nem él vele, annak sokkal büdösebb és feltűnőbb.

2012. márc. 6. 20:41
 12/44 anonim ***** válasza:
28%
Mert a hülyéi azt hiszik, hogy az ember is olyan mint a kecske, hogy megél salátán, meg hogy ez jó, pedig épp ellenkezőleg, csak ártanak maguknak.
2012. márc. 6. 21:19
 13/44 anonim ***** válasza:
27%

"Világnézeti ok: nem szeretnék a napi létezésemmel semmilyen lényt halálba és/vagy szenvedéssel teli életben részesíteni ha van más mód.

Az ipari álattartás annak ellenére, hogy nem direkt az állat megölésére megy rá, ugyanúgy egy benyugtatózott, behormonozott, folyamatos lelki és fizikai bántalmazással teli életet biztosít az állatnak.

Az meg a másik része, hogy az állati készítményekkel ezt a sok mellékanyagot is megeszik az emberek.

Én sajtot se eszem, ebből az okból... Tojást se, ahogy elhagytam, rádöbbentem, hogy telfjesen tyúksz@r szaga van. Legalábbis én érzem a szagát, és egy frissen sült rántottától néha már öklendezem. A húsokról nem is beszélve, a legundorítóbb a disznóhúsé. De mindenk dögszaga van, különösen sütéskor.

Olyan ez mint a dohányzás, aki nem él vele, annak sokkal büdösebb és feltűnőbb."

Neked is aztán nem való semmi a kecske vizes kötelénél kívül. Ne is egyél, még tejterméket se, majd kihullanak a fogaid, és hasonló események, oszt' majd nézhetsz.

2012. márc. 6. 21:21
 14/44 Antispecista ***** válasza:
91%

Szia!

Azert lettem vega, aztan vegan, mert nincs elfogadhato moralis alapja mas erzo lenyek szuksegtelen kizsakmanyolasanak es megolesenek. Egyszeruen nem helyes.

Itt talalsz csomo jo infot: [link]

2012. márc. 7. 15:11
 15/44 anonim ***** válasza:
64%
Miért hullanának ki a fogaim? Változatos, vitaminokban, fehérjékben gazdag az étrendem. Ugyan az a tápanyag megvan más kajákban.
2012. márc. 7. 18:13
 16/44 anonim válasza:
26%
Röhejes és egyben elképesztő hogy egyes emberszabású társaink mire vetemednek. Világnézetek, tyúkszar szag, erőszak... Az ember az az egyetlen élőlény amelyik öntudatra ébredt, mégis a nagyszerű gondolkodási képességét ilyen idiótaságokra használja. Az őseink nem tudom mennyire válogathattak, hogy nem esznek húst, elég ha csak gondolunk a halászatra, vadászatra, gyűjtögetésre, ami a fő táplálékszerzés volt. Ha ők is a jó kis szívükre hallgattak volna, ma nemigen vegánkodnánk itt a modern társadalomban. Napjaink fejlettebb országaiban már van lehetőségünk válogatni, herdálni, gasztroqurválkodni... önpusztító faj vagyunk.
2012. márc. 7. 23:00
 17/44 anonim ***** válasza:
31%

"Miért hullanának ki a fogaim? Változatos, vitaminokban, fehérjékben gazdag az étrendem. Ugyan az a tápanyag megvan más kajákban."

Te csak azt hiszed.

2012. márc. 8. 01:06
 18/44 anonim ***** válasza:
51%

a hús igenis büdös, próbáld ki csak a hecc kedvéért hogy nem eszel egy hónapig és meglátjuk, bár ehhez akaraterő kell:-)

amúgy meg aki az evolúcióval jön: az ember spirituálisan fejlődik, mint ahogy a technika stb. akkor az volt a jó, nem is gondolkodtak az emberek az élet értelmén stb. most már teljesen más a helyzet erre előbb utóbb mindenki rájön majd,

amúgy ha látnád hogy készül a hús(kívánom hogy nézd meg), főleg a szalámik felvágottak soha nem ennéd meg! és megértenéd azt a sok "buta" vegetáriánust akik nem akarnak ölni/legyilkolt állatot enni!

nem muszáj egyetérteni de nem kell leszólni a mi(vegetáriánusok) véleményét, csak annyi hogy elfogadás, tolerancia, de ez sokakból hiányzik

2012. márc. 8. 09:45
 19/44 anonim ***** válasza:
64%

""Miért hullanának ki a fogaim? Változatos, vitaminokban, fehérjékben gazdag az étrendem. Ugyan az a tápanyag megvan más kajákban."

Te csak azt hiszed."

Igen, elhiszem, tekintve, hogy ez egy táplálkozáskutatók által bizonyított tény. Nem gondolod komolyan, hogy nem néztem alaposan utánna, hogy miből mennyit érdemes és ezek az anyagok miben találhatóak. Még ha X időnként el is felejteném, mindig van egy-két ilyen kötekedő, aki az eszembe juttatja. Ezzel szerintem egy idő után minden vegán így van.

2012. márc. 8. 18:24
 20/44 anonim ***** válasza:
38%

"""Miért hullanának ki a fogaim? Változatos, vitaminokban, fehérjékben gazdag az étrendem. Ugyan az a tápanyag megvan más kajákban."

Te csak azt hiszed."

Igen, elhiszem, tekintve, hogy ez egy táplálkozáskutatók által bizonyított tény. Nem gondolod komolyan, hogy nem néztem alaposan utánna, hogy miből mennyit érdemes és ezek az anyagok miben találhatóak. Még ha X időnként el is felejteném, mindig van egy-két ilyen kötekedő, aki az eszembe juttatja. Ezzel szerintem egy idő után minden vegán így van."

Ez nem kötekedés! Te kevered a szezont a fazonnal, a sezlonyt meg a f...ommal!

2012. márc. 9. 01:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!