Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, vegánok! Miért ezt a...

Vegák, vegánok! Miért ezt a táplálkozást választottátok?

Figyelt kérdés

2012. márc. 3. 18:16
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
89%
Ugyan nem vagyok vega, se vegán, de azt elmondhatom hogy miért lennék szívem szerint az. Egyrészt mert hiszek abban amit a taoizmus mond erről, mert elég logikusnak tűnik, persze hozzá kell tenni hogy egy kicsit spirituálisnak kell lenni hozzá:) Tehát a tao szerint, azért jó ha csak zöldséget és gyümölcsöt viszünk be, mert ezek a legközvetlenebb energiaforrások. Gondolj csak bele, ezek a föld és a nap segítségével nőnek, ezekből kapják a szükséges energiákat, tulajdonképp bedolgozzák magukba, és így ez a lehető legtisztább energia amit ember megehet. Ugye azt tudjuk hogy a föld a földanya, az ég, avagy a nap, hold, bolygók, csillagok, az pedig az égapa. Namost ha egy állatot eszünk meg akkor ezt az energiát ami a növényekben még a lehető legtisztább, az állat feldolgozza, osztódik benne, tehát ha mi pedig megesszük az állatot, ez az energia bennünk is osztódik elsősorban és már csak nagyon kis részét építjük be a szervezetünkbe. Szerintem ez elég logikus még spirituálisan is... Persze ki hogy van vele, Én ha vega életmódra tudnék váltani akkor ezért tenném.. Egyébként szerintem az emberiség életében ez volt az első függőség. Valaki korábban írta, hogy mi lett volna ha az őskorba is válogatósak lettek volna, nos, az ember se vadászattal kezdte, hanem gyüjtögetéssel, aztán hogy hogy nem feltalálta a tüzet, (pandora szelencéje???) és talán ebből jött hogy süssük meg az állatot.. Másrészt meg, ugye már nem az őskorban élünk:) Bár az a válaszadó valószínűleg ott érezheti magát, mert elég primitív ahogy kinyilvánítja a véleményét:) Üdv.
2012. márc. 9. 04:46
 22/44 anonim ***** válasza:
75%
Szintén spirituális tanítás, hogy a növények magasabb frekvencián rezegnek, mint az állatok, őket fogyasztva az ember is magasabb rezgésszámon létezik, ami hozzájárul a spirituális fejlődéséhez. Sajnos én sem vagyok vega egyébként, minimális húst, májat, halat szoktam enni.
2012. márc. 9. 10:38
 23/44 anonim ***** válasza:
21%

Én csak egy valamit szeretnék kérdezni a Vegetári Jánosoktól! Hol voltatok biosz óra helyett, mikor megtanultuk, hogy a növény is élőlény?

Erkölcsről, etikáról csacsogtok, és fel se merül bennetek, hogy az is lélegzik?

Vagy a salátánál ez nem számít, mert nem pirosat vérzik és nem néz rátok bánatos szemekkel, mikor levágjátok a tövéről?

Már bocs, de a "más élőlények sanyarú sorsa és legyilkolása" szöveggel már torkig vagyok és nagyon álszentnek érzem.

2012. márc. 9. 13:41
 24/44 Combi27 ***** válasza:
40%

Elégtelen vasfelszívódás hátterében a nem megfelelő táplálkozás állhat, a szigorú vegetáriánus étrend könnyen vezethet vashiányhoz, mivel a húsokban található vas sokkal könnyebben szívódik fel, mint ami a növényekben található.Nő a vas szükséglet serdülő korban, illetve terhesség alatt.

Természetes formában a fehérje megtalálható húsokban, tejtermékekben, tojásban, KIS mennyiségben növényekben.

Foszforhiány okozhat fogproblémákat.

De amit igazán nem értek: miért ilyen agresszív az aki vega, vegán?Én el tudom fogadni hogy ő ilyen, de a másik oldalról a "gyilkos" a legfinomabb szó amivel a húsevőket illetik.Olyan mint a meleg felvonulás.Mi a fenéért kell hirdetni hogy meleg vagyok?Én sem hirdetem hogy hetero vagyok.

Valamint a vega, vegánoknak van kutyájuk, akváriumuk, bármi ami előlényt eszik?Mert ilyen utálat alapon nem igazán lehet nekik gyilkos kutyájuk, ami ugye a zöldséget nem nagyon eszi, vagy gyilkos hal ami szárított bolhát stb. eszik.

És a sokszor általam feltett kérdés: jöjjön szépen egy köműves mellé pár hónapot dolgozni, valamint védje meg a parlagfüvet is ha már annyira a növények pártján állnak.

2012. márc. 9. 16:16
 25/44 anonim ***** válasza:
28%
13.41- a vegák nagy része azért nem eszik húst, mert utálja az ízét. úgyhogy a hatalmas szóvicced lósz.rt nem ér.
2012. márc. 9. 16:18
 26/44 anonim ***** válasza:
76%
16.16 a vegák között valóban vannak térítők. viszont ugyanúgy elég szép számmal vannak a húsevők között, akik amint megtudják, hogy vega vagy egyből lekecskéznek. meg, hogy de f.sz vagy az ember mindenevő blabla... nem csak a vegák erőszakosak...
2012. márc. 9. 16:24
 27/44 anonim ***** válasza:
10%

Na és fehérje is legtöbb a húsban van... Ha nem szednek étrend kiegészítőt a vegák akkor nem hiszem, hosz olyan hosszú életük lenne. Ráadásul az ételkiegészítőbe honnan nyerik a vitaminokat, fehérjéket? Szerintem az állatokból.

Én nem tudom felfogni a kis bunkó őskori agyammal a ti megvilágosult neöljünkállatokatmertjajjszegényekmeghogybarbárgyilkosokvagyunk...

2012. márc. 10. 18:39
 28/44 anonim ***** válasza:
71%

18.39

nem tom, hogy hallottál-e már az esszenciális aminósavakról, de ha hallottál volna már róluk, akkor gondolom tudnád, hogy belőlük építed fel te is a saját fehérjeláncaidat. 9 db van belőlük, ezeket a szervezet nem tudja előállítani, ezért külső forrásból kell őket bevinni. ha akarod írok neked egy listát a növényi forrásaikból, mert elhiheted, hogy rengeteg növényben van kur.a sok belőlük.tehát semmilyen tápl. kiegészítőt nem kell szednie annak, aki nem eszik húst, te viszont szedhetnél egy kis agyműködésserkentő tablettát mert elég nagy sötétség lehet a fejedben.

további szép napot.

2012. márc. 10. 21:27
 29/44 anonim ***** válasza:
14%
csupány nem érdekelnek az ilyen (szerintem) természetellenes dolgok. Jó de pl a salátában levő (azt hiszem, nem biztos) vasat nem tudja a szervezet lekötni és szerintem nem csak a saláta van így.
2012. márc. 12. 20:15
 30/44 anonim ***** válasza:
51%
vas a spenótban van, és nem tom hol voltál bioszóra helyett.
2012. márc. 12. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!