Vegák, vegánok! Miért ezt a táplálkozást választottátok?
Én csak egy valamit szeretnék kérdezni a Vegetári Jánosoktól! Hol voltatok biosz óra helyett, mikor megtanultuk, hogy a növény is élőlény?
Erkölcsről, etikáról csacsogtok, és fel se merül bennetek, hogy az is lélegzik?
Vagy a salátánál ez nem számít, mert nem pirosat vérzik és nem néz rátok bánatos szemekkel, mikor levágjátok a tövéről?
Már bocs, de a "más élőlények sanyarú sorsa és legyilkolása" szöveggel már torkig vagyok és nagyon álszentnek érzem.
Elégtelen vasfelszívódás hátterében a nem megfelelő táplálkozás állhat, a szigorú vegetáriánus étrend könnyen vezethet vashiányhoz, mivel a húsokban található vas sokkal könnyebben szívódik fel, mint ami a növényekben található.Nő a vas szükséglet serdülő korban, illetve terhesség alatt.
Természetes formában a fehérje megtalálható húsokban, tejtermékekben, tojásban, KIS mennyiségben növényekben.
Foszforhiány okozhat fogproblémákat.
De amit igazán nem értek: miért ilyen agresszív az aki vega, vegán?Én el tudom fogadni hogy ő ilyen, de a másik oldalról a "gyilkos" a legfinomabb szó amivel a húsevőket illetik.Olyan mint a meleg felvonulás.Mi a fenéért kell hirdetni hogy meleg vagyok?Én sem hirdetem hogy hetero vagyok.
Valamint a vega, vegánoknak van kutyájuk, akváriumuk, bármi ami előlényt eszik?Mert ilyen utálat alapon nem igazán lehet nekik gyilkos kutyájuk, ami ugye a zöldséget nem nagyon eszi, vagy gyilkos hal ami szárított bolhát stb. eszik.
És a sokszor általam feltett kérdés: jöjjön szépen egy köműves mellé pár hónapot dolgozni, valamint védje meg a parlagfüvet is ha már annyira a növények pártján állnak.
Na és fehérje is legtöbb a húsban van... Ha nem szednek étrend kiegészítőt a vegák akkor nem hiszem, hosz olyan hosszú életük lenne. Ráadásul az ételkiegészítőbe honnan nyerik a vitaminokat, fehérjéket? Szerintem az állatokból.
Én nem tudom felfogni a kis bunkó őskori agyammal a ti megvilágosult neöljünkállatokatmertjajjszegényekmeghogybarbárgyilkosokvagyunk...
18.39
nem tom, hogy hallottál-e már az esszenciális aminósavakról, de ha hallottál volna már róluk, akkor gondolom tudnád, hogy belőlük építed fel te is a saját fehérjeláncaidat. 9 db van belőlük, ezeket a szervezet nem tudja előállítani, ezért külső forrásból kell őket bevinni. ha akarod írok neked egy listát a növényi forrásaikból, mert elhiheted, hogy rengeteg növényben van kur.a sok belőlük.tehát semmilyen tápl. kiegészítőt nem kell szednie annak, aki nem eszik húst, te viszont szedhetnél egy kis agyműködésserkentő tablettát mert elég nagy sötétség lehet a fejedben.
további szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!