Nemrégóta vagyok Vega. Nagyon fáradtnak, és kimerültnek
érzem magam. Milyen tápanyag ill. vitamin hiányom lehet?
Próbálj meg "nem hirtelen" vega lenni!
Szoktasd a szervezetedet arra, hogy fokozatosan vonod meg a húsféleséget és térsz át a vegára! Szerintem sokkolta a szervezetet a hirtelen átállás. (Egy nem-vega véleménye)
2011. okt. 4. 20:10
szerintem is az lehet, hogy még nincs hozzászokva a szervezeted, valamint B vitamin hiány, azt hiszem, az szokott fáradtságot okozni. vagy vashiány (de lehet, hogy ez összefügg, nem értek hozzá.)
2011. okt. 4. 20:21
egyél húst. erre mást nem lehet mondani.
2011. okt. 4. 20:25
Én eszem húst, mégis fáradt vagyok. Eszem vitaminokat, táplálékkiegészítőket is.
Pihenj többet, feküdj, kelj időben szerintem. Aki húst javasolt az egy unintelligens barom, ne vedd fel! Még egyszer: Én nagyon szeretem a húst!! :)
2011. okt. 5. 08:42
szia
vashianyod lehet.....en is igy ereztem amikor elkezdtem. a legjobb amit szedhetsz a spirulina alga.ebben van a legtobb vas.habar azt is olvastam a vashianyt a husfogyasztas okozza.mindenesetre nekem mindig alacsony volt a vasam szinte nem is volt merheto tobbszor voltam emiatt korhazban is.mikor elkezdtem vegetarianus lenni en is faradekony voltam eleinte es aztan beallt, sztem atall a szervezet es azota semmi bajom,megszunt a vashiany. a spirulinat is csak a menstruacio elott es alatt szedem.
2011. okt. 5. 08:47
16/32 anonim válasza:
Szia! Én is vashiányra gyanakszom. Egy laborvizsgálattal ellenőrizheted, hogy így van-e. A cékla nagyon jó erre és napi 2 deci vörösbor is vérképző. A vastabletták közül a Ferrocomp Fortét ismerem. Recept nélkül lehet kapni. Még azt is hallottam, hogy a rendszeres mozgással együtt jó a vastabletta.
2011. okt. 5. 09:22
17/32 Hagymásbab@ válasza:
Nekem az a véleményem, hogy az ember nem úgy lett megalkotva, hogy ne egyen húst. Mit gondolsz mi lenne pl egy oroszlánnal ha csak zöldségeket enne? Én sem szeretek húst hússal enni, disznót kifejezetten utálom, csirkéért, pulykáért sem vagyok oda. A marhahúst és a halat szeretem leginkább. Ha nem is eszel semmilyen húst, azért halat szerintem enned kéne, hogy megmaradjon a normális testsúlyod, megfelelő arányok mellett. Ismerek jó pár vega életet élő embert, vagy túlsúlyosak (zsírban) mivel rengeteg szénhidrátot esznek, hogy valahogy pótolják az energiákat hús hiányában, vagy túl vékonyak, már már betegesen. Nekem egyik állapot sem szimpatikus és szerintem nem is egészséges. Ha vallási okokból kifolyólag nem akarsz húst enni, azt még megértem. Viszont, ha ettől remélsz egy egészségesebb életet akkor szerintem nem jó úton jársz! ARANYKÖZÉPÚT! A szélsőségek sohasem vezetnek egészséghez.
2011. okt. 5. 13:46
18/32 carl badog válasza:
Ha előre eldöntötted, hogy mit nem szeretnél olvasni, akkor magadra vess.
2011. okt. 5. 16:14
13.46os, hülyeségeket beszélsz. az oroszlán az ragadozó,az ember max.mindenevő. de semmi esetre sem ragadozó. totál más a felépítése. arról nem is beszélve, hogy meséld már el nekem, hogy mióta megy be az oroszlán a boltba, veszi meg a húst, aztán meg főzi, süti meg? ha ugyanez érvényes lenne az emberre, ami az oroszlánra, akkor az ember szintén nyersen enné a húst. meg vadászna rá...
a másik is hülyeség, én soha nem ettem húst (14 éves koromtól egyáltalán nem, előtte is alig, max. szalámit), nem vagyok se sovány, se kövér. 54 kiló vagyok a 160 centihez.
2011. okt. 5. 20:02
20/32 A kérdező kommentje:
Az értelmes válaszokat köszönöm,a többit inkább nem minősítem.B vitamint fogyasztok,és igyekszem változatosan táplálkozni,sok túrót sajtot tejfölt eszek ugyhogy fehérje hiányom biztosan nincs.Szerintem ez csak az "átállás" miatt van.Ja,és nem "hirtelen" lettem vega,hanem fokozatosa ettem egyre kevesebb húst.
Kapcsolódó kérdések: