A saját magad által termesztett gyümölcsökben több a vitamin, mint a boltiban?
meg.
a boltban is megvan, de csak akkor, ha akkor veszed pl. az epret a boltban, amikor megvan az érési ideje.
15/L
Nem több benne a vitamin, hanem nincs agyonvegyszerezve. Legalábbis te tudod, hogy mennyire vegyszerezed.
Én inkább eszek kisebb, és kukacosabb gyümölcsöket, mint az agyon génkezelt mű gyümölcsöket.
kit értesz paraszt alatt ??? a mezőgazdasági termékek termesztésével foglalkozó egyéni gazdálkodót, őstermelőt?
ismerősi körünkben több kertészmérnök foglalkozik egyéni gazdálkodóként alma és őszibaracktermesztéssel-értékesítéssel.és az okos, szakértő növényvédelemnek semmi köze a termés vitamintartalmához.
Nem.
A kettőnek nincs köze egymáshoz.
Amiről te beszélsz, az a bio gyümölcs, tized annyi vegyszerrel állítják elő, és tízszer annyiba kerül.
17:02
"a mezőgazdasági termékek termesztésével foglalkozó egyéni gazdálkodót"
Hát mondhatjuk így is :)
De akkor miért van az mégis, hogy az évszázadok alatt tizedére csökkent a gyümölcsök tápanyagtartalma?? Ha nem a vegyszerezés, akkor a rosszabb minőségű talaj, műtrágyázás? Másra nem tudok már gondolni.
Ha Te többszáz évre vetíted vissza, honnan tudod, hogy akkor milyen volt a gyümölcsök tápanyagtartalma.
nincs viszonyítási alap.úgy is divat, szóval fogjuk rá a globális felmelegedésre...:))
egyébiránt a paraszt kifejezés zavart, mert, ma már sajnos
pejoratív értelme van, pedig tisztességes, hozzáértő ,földműveléssel,mezőgazdasági termeléssel,állattartással foglalkozó emberekről van szó.
ne feledjük, milyen értékes a " józan paraszti ész"
üdv.
" miért van az mégis, hogy az évszázadok alatt tizedére csökkent "
1 még 30 évre visszamenőleg sem tudnál adatokat keresni a vitamintartalomról, nem több száz...!
2 Ha van ilyen jelenség, akkor feltételezhetően a génmanipulációra vezethető vissza. Az ugyanis olyan irányban (is) változik, hogy minél nagyobb legyen a terméshozam, és ezt zöldségeknél, gyümölcsöknél a nagyobb kötött víz tartalommal érik el, ami értelem szerűen a többi anyag rovására érik el.
Hozzáteszem a gyümölcsökben többnyire vízben oldódó vitaminok vannak, szóval a vitamin szempontjából a több víz nem biztos, hogy rosszabb. Pl. az ásványi anyagok már egészen más dolog!
Erről viszont legkevésbé a "paraszt" tehet, amíg ugyanis a nem eu-s termékeit nem veszi át senki, vagy ha el tudja adni, csak veszteséggel, addig a világon mindenütt ilyet fognak termeszteni, ill. a helyzet egyre rosszabb lesz.
Ami emiatt okolható, az a Föld termőföld készletének a drámai csökkenése, és elhasználódása, ill. a jóléti társadalmak elképesztően megnövekedett igényének a kielégítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!