Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyümölcsökben, zöldségekben lévő C-vitamin csökkenti a fogamzásgátló hatását? (lennt)
"Ezért napi 1 gramm feletti C-vitamin már erősen csökkentheti a fogamzásgátlók hatását." Ha ez igaz, akkor nagyon kevés mennyiség is erősen csökkenti a fogamzásgátló hatását. Nem beszélve az 1000mg-os C-vitaminról.
Most akkor h is van ez?
Sztem jóval több C-vitamint eszek meg naponta,mint 1 mg.
Már hogy ennél meg gyümölcsökből, zöldségekből 1 g-nál többet?:)))
(1000 mg = 1 g)
1 citromban van kb 100 mg c-vitamin..
1g = 1000mg
Utánakerestem honnan van ez a mondat. Hát, egyetlen cikk, amit idéznek még 2 helyen és egy orvos válaszol oldalon az erre a reakció, hogy ne olvasson annyit, aki ezt valahol olvasta ;)
Szerintem, ha olyan rossz hatással lenne a C vitamin a fogamzásgátló hatására, akkor azért erről több infó lenne, mint egy szál cikk.
Tisztelt Doktor Úr!
Olvastam itt egy válaszában, hogy semmilyen hatással nincs a fogamzásgátlóra a c-vitamin. Én napi 500mg-ot szedek, ha megfázok akkor pedig 2-3napig 1500mg-ot. Tényleg nem lesz gond? Ezt a cikket most olvastam egy internetes oldalon:
"A C-vitamin a májban lévő enzimrendszerek egyik alkotóeleme, amelyek a gyógyszerek lebontásában is szerepet játszanak. Ezért napi 1 gramm feletti C-vitamin már erősen csökkentheti a fogamzásgátlók hatását."
Válaszát előre is köszönöm!
Éva
tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára
Szedje nyugodtan kedves Éva és olvasson egy kicsit kevesebbet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
Namost... a fogamzásgátlókban hormonok vannak. A C-vitamin (többek között) a májnak segít a káros anyagok lebontásában. A hormonok nagy részét a szervezet képtelen lebontani (emiatt is van sok vita a foggátlók kapcsán, mivel a vízzel vissza kerül az emberek és más állatok szervezetébe, és a sterilizációtól kezdve már mindentől tartanak).
Akkor most mi köze van egymáshoz ennek a kettőnek?
Annyit nem tudsz összeenni gyümölcsből.
Amúgy angol nyelvű oldalakon keressetek rá:
"Women on the contraceptive pill should not take excessively large doses of vitamin C at the same time of day as this may reduce the pill's effectiveness." [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!