Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló és C-vitamin együtt - lehet belőle baj?
Figyelt kérdés
A kérdésem olyan lányokhoz szólna elsősorban, akik fogamzásgátló tabletta mellett szedtek C-vitamint is huzamosabb ideig. Nektek volt problémátok belőle (ezalatt a teherbeesést értem)?
A kérdés fontos, mert tegnap védekezés nélkül szeretkeztünk a barátnőmmel és elélveztem benne. Kb. fél éve szedi a gyógyszert, mellette viszont C-vitamin tablettát is vesz be minden nap. Azért is vagyok ideges, mert ez volt az első ilyen védekezés nélküli szex.
Tudom, hogy nincs két egyforma ember, de ha ilyen esetleg volt valakivel, az mondhatna egy-két (biztató vagy elkeserítő szót).
Én 2 éve szedek tablettát, és nekünk is volt már ien, ne aggódj!
a C Vitamin meg semmilyen befolyást nem gyakorol a tabletta hatására.
Nyugodjatok meg.
2010. márc. 16. 15:35
2/17 anonim válasza:
Egy neves nőgyógyász montda, napi 1000mg felett lehet a fogamzásgátlóra a c-vitaminnak hatása . Régebben napi 500mg-ot szedtem, de a biztonság kedvéért lecsökkentettem 250mg/ napra. Lehet , hogy most majd lehurrognak, de nekem ezt mondták tehát én erre alapozok.
2010. márc. 16. 15:37
3/17 anonim válasza:
Szívesen meghallgatnám ennek a nőgyógyásznak az érveit!A C-vitamin pótlás kifejezetten kell a fogamzásgátlót szedő nőknek,és sajnos amilyen ütemben szorítja ki a sejtekből,nem elég a 250 mg.Napi 1.000 mg semmibe nem tud bezavarni,nem hogy a fogamzáshoz köze lenne!
2010. márc. 16. 15:42
4/17 anonim válasza:
nem gond a C-vitamin, a neve is vitamin
az antibiotikum zavarja be ugyhogy ha a barátnőd beteg lesz és azt szed akkor ajánlatos a gumi 1-2 hétig.
1hét mig szedi az antibiotikumot meg 1 hét utána minimum
2010. márc. 16. 15:44
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, szívesen fogadok még véleményt!
Egyébként:
Nagy adag C vitamin (1000 mg/nap) szedése esetén mi a teendő?
A májenzim működés felgyorsulása miatt bizonytalanná teszi a fogamzásgátló tabletta hatását (influenza időszak). Mellé kell védekezni. Kevés vérzés előfordulhat.
. A C-vitamin, napi 1000 mg felett, szintén csökkenti a fogamzásgátlók hatékonyságát, tehát ennek adagjának csökkentése is feltétlenül indokolt. Sőt, C-vitamin napi 100 mg felett csak lázas betegség esetén javasolható.A hazipatika.com egy neves nőgyógyászának a válasza volt ez amit nekem küldött.Aki nem hiszi az járjon utánna. Nekem ezt mondta úgyhogy engem nem lehet etetgetni itt az okoskodásokkal, egy dokinak jobban hiszek. De ha egy patikába megkérdezed ott megfelelő választ fogsz kapni rá. Ilyen dolgokat inkább hozzáértő emberektől kérdezek meg mint hogy valaki félretájékoztasson és a baj pedig nekem marad. Inkább vigyázok az ilyenekkel minthogy terhes maradjak.
2010. márc. 16. 15:54
7/17 anonim válasza:
Lecsökkenti kevesebbre.
2010. márc. 16. 15:55
8/17 anonim válasza:
Több mint egy éve szedek Lindynette 20-at, és minden egyes nap szedek mellé C-vitamint,magnéziumot és kalciumot is. C-vitaminból amúgy sem szükséges 1000 mg feletti dózis, kivéve persze ha megfáztál vagy influenzás vagy. Semmilyen vitamin vagy ásványi anyag nem befolyásolja sem a felszívódást, sem pedig a hatékonyságot. Amikor fel voltam fázva, és antibiotikumot szedtem(Cifloxin), az orvos akkor is azt mondta h nem kell kiegészítő védekezés, mivel a tabletta felszívódását nem akadályozza és nem is késlelteti. Azért ha biztosra szeretnél menni, olyankor nyugodtan használjatok óvszert.
2010. márc. 16. 16:10
9/17 anonim válasza:
Már bocs, de szakember vagyok és eléggé a témában vagyok, de honnan a búsből szedtétek, hogy a C-vitaminnak bármi köze is lenne a fogamzásgátlókhoz. Ezt a blődséget. Most komolyan egyél meg 1/2 kg kiwit vagy savanyú káposztát és bizonyára terhes leszel. Nem ettől függ. A fogamzáshoz semmi köze sincs egy antioxidáns vegyületnek.
2010. márc. 16. 16:21
10/17 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
A linkeddel megadtad a választ.Aki azt írja nincs köze a c-vitaminnak a fogamzásgátláshoz annak egy kicsit kutatnia kellene és akkor nem írna itt butaságokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!