Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló és C-vitamin...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló és C-vitamin együtt - lehet belőle baj?

Figyelt kérdés

A kérdésem olyan lányokhoz szólna elsősorban, akik fogamzásgátló tabletta mellett szedtek C-vitamint is huzamosabb ideig. Nektek volt problémátok belőle (ezalatt a teherbeesést értem)?

A kérdés fontos, mert tegnap védekezés nélkül szeretkeztünk a barátnőmmel és elélveztem benne. Kb. fél éve szedi a gyógyszert, mellette viszont C-vitamin tablettát is vesz be minden nap. Azért is vagyok ideges, mert ez volt az első ilyen védekezés nélküli szex.

Tudom, hogy nincs két egyforma ember, de ha ilyen esetleg volt valakivel, az mondhatna egy-két (biztató vagy elkeserítő szót).

Előre is köszi!

2010. márc. 16. 15:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kíváncs vagyok milyen szakember vagy ha nemtudod a választ. A gyümölcs az gyümölcs a vitamin az vitamin.
2010. márc. 16. 16:25
 12/17 anonim ***** válasza:
Kis mennyiségben szerintem nem ártalmas nagy dózist pedig igen ritka aki szed.
2010. márc. 16. 16:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Naponta 1000 mg C-vitamint szedek, és eddig nem volt belőle probléma. A cikkben is azt írják, hogy az 1000 mg feletti okoz bajt, akkor most kérdés, hogy az 1000 mg-os az már oda tartozik-e. Ha a betegtájékoztatón (mind a C-vitaminén, mind a fogamzásgátlóén) nem írják, akkor szerintem nem lehet vele probléma. Ha lenne ilyen hatása akkor kötelező lenne ráírni. Én azt is láttam az interneten, hogy kifejezetten jót tesz neki, mert a fogamzásgátló C-vitamint von el a szervezettől. A legbiztosabb, hogy megkérdezi a nőgyógyászát.
2010. márc. 16. 17:09
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki véleményét!
2010. márc. 16. 22:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!A májenzim működését az antioxidánsok tényleg elősegítik,ami többek között segíti a máj munkáját,a mérgek lebontását(nem a fogamzásgátló hatás lebontását!)Vitamin-ügyben sokan még mindig az 1950-es(azóta gyengécskén megújuló)RDA-szintekhez mérnek.Abban az időben még talán elég volt a 60-100mg,bár nem vagyok biztos ebben sem.Azóta eltelt pár év.Kicsit mesterségesebbek,vegyszerközelibbek,műtrágyázóbbak lettünk.Hogy egy példát említsek,ami a barátnőd szempontjából is fontos lenne:a folsav:3 napi bolti hőmérsékleten a zöldségből 70%-a lebomlik,2 perc főzés után pedig a megmaradó menny.80%-a.Ez a C-vitaminra is vonatkozik.Valószínűleg a barátnőd szervezetének 1 g-nál is több C-vitaminra lenne szüksége a tabletták rabló hatása miatt,de az is nagy dolog,hogy egyáltalán szed.A C-vitamin nem befolyásolja a hatását,ez egészen biztos.Semmi közük egymáshoz!
2010. márc. 18. 10:00
 16/17 anonim ***** válasza:
A gyógyszertári eladók kezéből még a lekvár tartósítására vett 2 kis csomag aszkorbinsavat is szinte úgy kellett kitépni,mintha méreg volna.Pedig ha megittam volna mindet,maximum hasmenésem lett volna.A C-vitamint sikerült teljesen félrekezelnie a közvéleménynek,pedig takargatnivaló bizonyítások(orvosok általi)szólnak a napi magasabb adagjuk mellett.De már egyre többen ébrednek.
2010. márc. 18. 10:06
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem lett belőle baj - köszönöm mindenki válaszát!
2010. márc. 22. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!