Miért gondolják, hogy a citromban olyan sok a C-vitamin?
Miért, szerinted találóbb lett volna ha egy darab téglát mutogatnak? XD
Am meg azért mert az üresfejű fogyasztók köztudatában az él hogy a citrom mekkora nagy c-vitamin forrás...
Az érett citromban van elég sok C vitamin. A C vitamin ráadásul többnyire az utolsó érési fázisban alakul ki.
Csak sajnos, hogy ideérjen károsodás nélkül, zölden szedik, és mesterségesen érlelik.
De mégis jó ám a citrom - mert segíti a C vitamin felszívódását. Ami kevés van benne, az jól felszívódó a természetes közegében.
És ha szedsz hozzá 1-1 Cvit.tablettát, az is jobban felszívódik.
Nem azt írtam, hogy nincs benne C-vitamin, se azt, hogy téglát mutogassanak.
Csak érdemes lenne etalonként olyasmit mutogatni, ami megérdemli. Ha narancsot mutogatnának, rendben, azt még megeszi az ember, de a citromból úgy mégis, mennyit tolsz be egyszerre? :) Tartok tőle, hogy a reklámkészítő is keveri a citromsavat a C-vitaminnal.
Az, hogy ki tudja megenni a paprikát, és ki nem, azt hiszem teljesen mindegy a téma szempontjából.
Elsőnek köszönöm a választ. Savanyúkáposztás sztorira is emlékszem, azt könnyebb lehetett szállítani-eltartani, mint a gyümölcsöket, gyümölcslevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!