Miért esik szét mindig a zöldségfasírtom?
Mindent bele teszek, mégis sütés közben mindig szétesik...miért van ez? Nem golyó formájúakra csinálom őket,mert úgy nem fér el a serpenyőben, hanem kis plecsniket csinálok és úgy sütöm ki... mi lehet a baj? kb 5cm-nél nagyobbak ritkán lesznek, márha egyben sikerül őket kisütni...
van valakinek bevált receptje erre? :)
Igen, és itt akartam még leírni, hogy a csicseriborsó sem jó bele, mert a falafelem is egy sz*r lesz :@ :(((( száraz meg az íze sem az igazi :(
teszünk bele tojást, igen :D na most akkor mi legyen? próbáljam meg nélküle? :) :D
köszi mindenkinek, ment a zöld kezecske :)))
A csicseriborsót ne főzd ki, hanem áztasd egy éjszakára szódabikarbónás vízbe! Ez a jó falafel titka :)
Am itt egy jó recept: [link]
ne hagyd ki a tojást, az kell, hogy összefogja. de amikor beleteszed természetesen lágy massza lesz. ezt egy kis liszttel, vagy prézlivel korrigálhatod, de pihentesd egy kicsit, hogy megszívja a nedvességet.
a tenyeredben formálható anyagnak kell lenni, nem beleplaccsantani egy kanállal a zsiradékba.
a kezedben érzed az állagát, megformálhatod gombócnak, vagy kissé ellapítva pogácsaszerűnek.
a tócsnit szokták kanállal a zsírba tenni és ott szétlapítani.
a zöldségfasírtoknak a húsossal egyenlő formálhatónak kell lenni... szerintem:)
Nekem azóta sikerül a zöldségfasírt amióta nem áztatott zsemlét hanem prézlit teszek bele, meg természetesen tojást.
Ettől függetlenül mielőtt az olajba tenném megforgatom prézlibe. Így nem esik szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!