Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Enni, vagy nem enni, ez itt a...

Enni, vagy nem enni, ez itt a kérdés?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú leszek.

Problémám a következő, én húsevő vok, de még mennyire. Én vok az a lány akit a barátai úgy invitálnak meg egy összejövetelre, h jössz, sütünk húst? Én ezzel nagyon jól elvagyok, imádom a húst, a lételemem, nem tudok jóllakni hús nélkül, ami lehet szalámi, stb.

Aztán egyszer ebédnél anya viccesen mesélte h az egyik diákja a környezet dogában azt írta, h a baromfi testét fólia borítja. Ezen elheherésztünk, majd elkalandoztunk abba az irányba, h mi is volt régen h nevelgették a csirkét aztán levágták. De h mi mindent csak készen kapunk, nem is tudjuk, mi munka van benne mire nyersen a hűtőbe rakjuk. Erre a nővérem azt mondta, ha azon múlna simán levágná az állatokat, h megegye őket, én viszont elgondolkodtam.

És arra jutottam, ha nem lenne más megoldás TALÁN le tudnék vágni egy csirkét, de valószínűbb h ebben az esetben vega lennék. Még a halakat is mindig visszadobtam amikor horgásztunk gyerek korunkban. Csak nővérem meg unokabátyám "filézte őket".

Szóval kicsit most összevesztem magammal, és nem is tudom mi az ábra. Imádom az állatokat, de megenni is, viszont tudom h nem vágnám le őket de azt is tudom, h aligha fogok olyan helyzetbe kerülni h le kelljen, meg hát ugye mindig van aki megtegye helyetted...

Szóval akkor most mi van? Álszent vok?

Szerintetek? De ne tanácsoljátok h ne egyek húst mert az nem járható út. MINDEN húst imádok. rákot, cápát, disznót, marhát, baromfit, nekem mindegy csak meg legyen sütve!

És kérlek ne szapuljatok, csak abban segítsetek, h ez tulajdonképpen mi lehet, amit érzek? A húsevők bűntudata?

2011. júl. 13. 03:06
1 2
 1/11 anonim válasza:
60%

Normális, hogy ezt érzed, én is így vagyok vele. Egy békának sem tudnék ártani, de a húst szeretem. Bár én nem eszek meg mindent, de baromfit, nyulat és halat bármikor.

Nyulat csak 2-3 éve eszek, először nem tudtam, hogy az nyuszi, úgy etette meg velem a párom, és annyira ízlett, hogy nem akarok róla lemondani.

Azt mondják, ez az élet, mi vagyunk az evolúció csúcsán, az állatok is eszik egymást. Ebbe bele kell törődni. Én 2 évig nem ettem húst, mert sajnáltam az állatokat, viszont sokan ijesztgettek, hogy nem lesz gyerekem később, ha így folytatom, úgyhogy elkezdtem. Én igyekszem nem belegondolni, hogy milyen lehetett az állat élve.

2011. júl. 13. 05:59
 2/11 anonim ***** válasza:

nem vagy "más", é s főleg ne érezz bűntudatot.kiskoromban én is láttam a nagyiéknál a csirkevágást, sőt ahogy cseperedtem, már a tollazásban segíteni is kellett. a vérengzést nem bírtam látni, de muszáj volt ott lenni.

mégis megettem a finom rántottcsirkét.

a nyúlnál más volt a helyzet, és csak a szépséges kis nyuszikákat láttam a ketrecekben, amiket dédelgethettünk is, de egyszer véletlenül szemtanúja lettem a kivégzésüknek.hatalmas csalódás ért, hogy mindezt apám tette, és azóta sem tudom a nyúlhúst megenni.későbbi trauma volt, hogy a nyúl tarkóncsapását és megnyúzását még imádott keresztanyám is szakszerűen végezte.

A galamboknak egyszerűen kitekerték a nyakát és délben ott gőzölgött a galambbecsinált. a látvány utaán abból sem kértem...

a lóhúsért gyerekként sorbaállítottak a mészárszéknél, hogy ebédre lópörkölt legyen. azt még fel sem tudtam fogni

mert nem láttam a húson, hogy lóbol van.az 50-e évekről beszélek.

imádom az állatokat, de mégsem lettem vega. azt sem tudtuk mi az:)) ovoda, napközi, menza, ettünk amit kaptunk.

pl arra most is képtelen lennék, hogy én neveljek föl egy kismalacot disznóvá, aztán hopp megegyem.

summa summárum én maradok a bolti választéknál, és azon már nem agyalok, hogy szegénynek milyen élete lehetett:))

üdv

2011. júl. 13. 06:15
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Ne legyen bűntudatod, nincs veled semmi baj! :) Én sem bírom nézni ha levágnak egy állatot, megtenni meg tuti nem tenném meg :S Nem szeretem a vért se látni, és az állatokat meg imádom... Viszont nincs rossz érzésem, mikor megeszem a húst, mert szüksége van rá a szervezetemnek és szeretem is.
2011. júl. 13. 07:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Érdekes, én meg úgy vagyok vele, hogy gond nélkül le tudnék vágni állatokat, (persze nem úgy értem, hogy szórakozásból) de megenni csak a halat és csirkemellet bírom.
2011. júl. 13. 07:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Én állatok levágásánál csak pl a vér kieresztését nem bírom. (Tehát magát a "gyilkolást") Viszont ha rá vagyok kényszerülve, megteszem, de próbálom úgy, hogy minél kevesebbet szenvedjen az állat.

Amikor egyszer a párom volt horgászni, és hozott haza halat el kellett utána mennie. Egyedül maradtam a hallal, nekem kellett megpucolni. De kiderült, hogy még él! Hát én akárhogy próbálkoztam a fejbe illetve nyakszirten vágással, nem ment. (Nagy életerő volt benne, hogy úgy mondjam.) Végül eszembe jutott, hogy öcsém, aki szakács, be szokott nyúlni a kopoltyú és a nyak közötti részen, és elvágja felfelé.

Ezt kipróbáltam, és azóta ezzel a módszerrel küldjük a halakat a másvilágra.

2011. júl. 13. 08:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Szégyen, mire képes a gyermeknevelés...
2011. júl. 13. 09:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Ezzel szerintem a többség húsevő igy van.. én nem eszek mindenféle húst, mikor kicsi voltam, a disznó vágásból kapott husnál kijelentettem hogy nem eszek belőle mert ismertem az "áldozatot" :D valamint akkor se voltam hajlando enni a sültcsirkéből mikor a bátyám azt mondta hogy anyu kivette a fecskéket a csirkéből..
2011. júl. 15. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Hát velem is így kezdődött,elkezdtem gondolkodni,egyik napról a másikra jöttem rá hogy mi is történik,hogyan használjuk ki az állatokat,azóta vagyok vegetáriánus.Nem akarok megbántani senkit,de borzaszt volt elolvasni ezeket a kommenteket,én kiskoromban ha disznóvágás volt tisztára sokkban voltam.Egyszer megöltem egy szarvasbogarat,ketté volt törve(?),nem bírtam nézni ahogy szenved.Nem bírom felfogni azt hogy az emberek engem hülyéznek le és nem érdekli őket az hogy állatokat ölnek meg,sőt meg is eszik az állatokat,de amikor lát egy haldokló állatot szenvedni akkor nincs bátorsága,hogy segítsen neki!
2011. júl. 22. 19:03
 9/11 anonim ***** válasza:

Ritka egy jó fej húsevő vagy!!! :-)

Én husz éve vaga vagyok de szerintem egye azt az ember ami jólesik neki és ami a szervezetének is jó.

A fontos h az evési szokásaink következményei 40 -50 felett jönnek ki igazán,betegségek formájában úgyh érdemes tudatosan táplálkozni ...

2011. júl. 24. 20:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Fel a fejjel - Mindenki vegetáriánus, csak az értelmesebbek hússal hígítják, hogy ne legyen olyan unalmas :)

Ha kiszámold, hogy havonta milyen súlyú élelmiszert eszel meg, rendkívül kicsi benne a hús tényleges aránya.

Bűntudat, ugyan: bele kell nyugodni ami igazán jól esik az vagy erkölcstelen, vagy hizlal :)

2011. aug. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!