Vegetáriánus ételek gyerekseregnek?
Jövő héten vendégségbe jön a gyerekeimhez két kisfiú (4 és 6 évesek), akik itt is alszanak egy vagy két éjszakát, szóval el kéne látnom őket. Ezzel általában nincs gond, ilyenkor szoktam bevetni a hamburger, hotdog, bolognai, pizza aduászok valamelyikét, ami tuti siker. Csakhogy ezek a gyerekek vegetáriánusok, és bár tudok húsmentes recepteket, kíváncsi lennék a tippjeitekre. Fő szempont, hogy könnyen elkészíthető legyen (szeretnék a srácokkal foglalkozni) nagy adagban is (nekem is van 4 saját porontyom, így 6 gyerek + 2 felnőtt lesz a felállás), és a gyerekízlést is kielégítse: nem válogatósak a gyerekeim, de nem tudom, mennyire díjaznák 2-3 napig a húsmentességet - de azt meg csak nem tehetem meg, hogy nekik finomabbnál finomabb húsos kajákat csinálok, a két kiskölyök elé meg odatolok valami salátát (nyilván nem önszántukból lettek vegák, még ha meg is szokták).
Úgyhogy minden tipp jól jönne, hogyan csináljam, és hogy kezeljem ezt az egész helyzetet. :) Köszi!
(Nem tudtam eldönteni, hogy ide írjam vagy a gyereknevelés kategóriába, remélem azért itt is vannak anyukák.)
Vega 4 és 6 éves gyerekek?
Bottal verném agyon a szüleiket...
Elég szomorú, hogy ekkor agyerekekre ezt kényszerítik.
Na, mindegy: tojásos nokedli, rántitt sajt, a töltött hús tölteléke pogácsának kisütve (nálunk töltitke a neve), prósza, lángos, rakott krumpli hús nélkül, gomba pöri, vega pizza (zöldséggel), bundás kenyér, tejbegríz, tejbedara, rízs koch, darafelfújt, túrógombóc, kőrözött, hal (?), tészták (lekváros túróstól kezdve a mákosig), gófri, rakott tészta...
Most ennyi ugrott be.
palacsinta, tarkedli, főzelékek (bab, borsó, tök, spenót, krumpli) Ezekhez készíthetsz húsos feltétet a tieidnek.
Gyüm. leves, tojás leves, paradicsom leves, zöldség leves, hamis gúlyás, paprikás krumpli nokedlivel (kolbi nélkül).
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!