Hülyének nézik azt, aki nem eszik húst és elhívják partizni, ahol lesz bográcsozás, szalonnasütés és ő magának külön főz vagy visz kaját? Nem igen lesz ott vega kaja, max. Vajas kenyér.
Na jó, de a hagyma az csak hagyma, nem? Mármint én nem akarlak rábeszélni, hogy olyat csinálj, ami ellenkezik az elveiddel, csak maga a hagymapucolás számomra annyira nem függ össze a hús elkészítésével. Úgyértem, a hagymából én magam is ennék (persze nem úgy, hogy bele van főzve a kajába, és onnan pisztergálom ki). Itt mondjuk felmerül az a kérdés, hogy mi a fontosabb: kedvességből segíteni, vagy inkább nem segíteni semmiben, miközben a te közreműködésed nélkül is meg fogják enni azt a húst, csak nyilván szívesen veszik, ha egy pici részfeladatot magadra vállalsz.
De ha úgy gondolod, hogy ezt sem csinálod, akkor találj magadnak más feladatot, mondjuk legyél te az ital felelős, töltögesd a piákat, vagy ilyesmi :) Akkor te is beszálltál a munkába, mégsem vettél részt a főzésben.
Akkor próbáld úgy intézni a helyzetet, hogy te készítsd a köretet, te vágd fel a kenyeret, te tálald a savanyúságot...Ezek már valóban nem függnek össze a húsos kaja elkészítésével.
Viszont azért ha már ők ennyire kedvesen alkalmazkodnak hozzád, hogy mit szeretnél majd enni..., akkor kicsit te is alkalmazkodhatnál.Pl. ha nem tudod elkerülni, akkor csak segíts abban a húsos kajában.
Volt olyan, hogy vega ismerőseimet nagyobb társaságú összejövetelre hívták, volt ebéd is, de nekik nem készítettek külön semmit. A második fogást ugye meg tudták oldani, mert ettek köretet savanyúsággal, de a levesnél nem tudtak mit tenni. És a házigazdát sem akarták kellemetlen helyzetbe hozni, hogy rádöbbenjen, hogy nekik nem készített semmit, így ahelyett, hogy kihagyták volna a levest, és ezzel mindenki figyelmét magukra vonták volna, így a házigazdáét is, inkább ettek egy minimális lét tésztával. Pedig ők nem is erkölcsi vegák, hanem egészségügyi megfontolásból. Biztos nehéz lehetett nekik is, hogy általuk igen egészségtelen ételt kell enniük, de megtették. Egy köztes megoldást alkalmazva.
A beszólásokra pedig szerintem készülj előre megtervezett válaszokkal. Amiket próbálj viccesren megfogalmazni.
-Egyél, tudod milyen finom!--Tudom, ezért nincs is szívem megenni előled-
Hasonlókra gondoltam. Így egy jóhangulatú ebédet ki lehet hozni a helyzetből, ahelyett, hogy csak ők erőszakoskodnak, te pedig már a fenébe kívánod őket.
Én is vegetáriánus vagyok ugyanilyen okból, mint Te. Régi ismerősök már nem szólogatnak be (vagy csak hozzászoktam).
Már nyilván vége a bulinak, de ha legközelebb viszel annyit a pogácsádból, hogy mindenkinek jusson, máris nem gondolnak olyan különcnek :-)
Vagy próbáljátok ki a grillezett sajtot, azt még a húsevők is szeretik!
Egyébként hogy aki felszolgálja, aki megveszi, aki eladja, aki reklámújságban hirdeti, aki szállítja, aki a csomagolását gyártja, stb. egy kicsit túlzás, ennyi erővel mindenki benne van... Még Te is, hiszen "gyilkosok közt cinkos aki néma..."
Akkor gyilkosak a szüleid, a nagyszüleid és az összes felmenőd.
És mi van, ha "gyilkos" lesz a saját gyermeked is?
:D
Ma még csak a tizen-huszonévesek mentek át vegába, de ha ők a saját gyermekeiket eleve vegának nevelik, és az a fiatal szervezet egyáltalán nem jut hozzá az állati fehérjékhez, vajon milyen egészségügyi károsodáshoz fog ez vezetni? Az majd csak 15-20 év múlva fog kiderülni, amikor a kiskoruktól kezdve vegán étkező gyermekek felnőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!