Tényleg ennyire rossz lenne a fehér kenyér, kifli, zsömle?
Generációk nőttek fel rajta gond nélkül...Ma meg lépten nyomon azt hallani, hogy nem jó, nem együk.
Én speciel nem tudom elképzelni az életem egy bögre kakaóba mártogatott kifli nélkül:)
Anya elmondása szerint mi is sokat ettünk, mégis normális, nem elhízott felnőttek lettünk.
Igazából azért izgat ez most nagyon, mert van egy 1 éves fiam, aki totál kenyér-kifli-zsömle-pogácsa "fan".Ez a dzsoli, ami mindig jöhet.
Húgom, aki kint él Amerikában mindig mondja, hogy azért vigyázzak a kenyérrel, meg hogy ők nem is esznek(mondjuk ott nincs is "normális" kenyér)...
Ja és a védőnőm is mondja, hogy a napi 1 szelet az a max...na ha jó étvágya van, akkor azért ennél többet eszik.De persze sokat is mozog.
Ti hogy vagytok ezzel?
Azért azt hozzáteszem, hogy nem egész nap kenyéren élünk, fiam is sok gyümölcsöt eszik, de általában reggel, este ez a menü.
Régen amit kenyérnek neveztek, az még egészséges volt. Most egy kenyér tele van mindenféle anyagtól, a tartósságig a morzsálódás ellen mindennel tömik.
Alapjában véve ez igaz a barna kenyérre is, minden vacakot beletesznek hogy minél tovább frissebb legyen, minél szebb.
Ha ennyire kenyeresek vagytok, javaslom vegyél egy kenyérsütő gépet, és a mesterséges állagjavító anyagok elhagyásával isteni finom kenyeret süthetsz a családodnak!
Az otthon sütött kenyér tényleg jobb, és azt teszel bele, amit akarsz.
A bolti zsemle olyan, hogy van a héja, aztán levegő, aztán a bele.
Mondjuk én nem nagyon eszem ilyesmit, mert nem szeretem, de az otthoni jobb, illetve vannak még olyan pékségek, ahol házi kenyeret sütnek. Ilyen ötkilósakat például, azok igazi kenyerek.
Nem lehet összehasonlítani a jelenlegi viszonyokkal az 50-100 évvel ezelőttieket. Akkor a felnőttek nagy része kemény fizikai munkát végzett, a gyerekek szabadban játszottak, mozogtak.
Ma pedig a többség irodai, ülő munkát végez és szabadidejében is passzív tevékenységeket választ. Még a gyerekek helyzete annyira talán nem tragikus, mert kötelező testnevelés óra van mindenkinek.
Én azért azt javaslom, hogy ne szoktasd rá a gyerekeket se a pékárúra, se a cukros édességekre, italokra, mert ez fog rögzülni és felnőttként sem tud majd leszokni róluk.
Lehet hogy én inspiráltalak hogy feltedd ezt a kérdést :D
mert én (is) szidom minden diétás topikban.
Annyira nem káros, hogy a gyereket félteni kellene tőle.
De DIÉTÁBA jóindulattal szólva is felesleges kalória.
+ hatással van az inzulin szintre, ami pedig összefüggésbe hozható a zsír elraktározásával. Viszont hogy ez milyen mértékű azt nem tudnám megmondani, sőt egyik tanulmány alátámasztja másik meg cáfolja.
A malmoknak a korpát is el kell adniuk. Régen megetették a disznókkal,de már nem azzal etetik őket. Egyszerűen üzlet,hogy a fehér kenyér nem egészséges. Azokat a "tudósokat",akik megállapítják,hogy mi az egészséges,mi nem valamilyen cég fizeti. Ha az ő "kutatásaik" szerint étkeznénk,akkor vagy éhen halnánk,vagy 5-10 évenként cserélgetnénk az egészséges ételeinket. Régebben a zsír,a vaj volt a rossz,ma már rájöttek,hogy ezek az egészségesek,az olaj és a margarin rákkeltő. De ugyanez igaz a tejre, a tojásra is. Én is, a szüleim,a nagyszüleim is csak fehér kenyeret ettek,vagy ritkán rozskenyeret (de korpa nélkül),mindegyikük 80-90 éves korában halt meg. Én is már 76 éves vagyok,és teljesen egészséges.
Az igaz,hogy a bolti kenyerek nem egészségesek,de nem azért,mert búzalisztből sütötték,hanem a sok bele nem való adalékanyag miatt.
Javaslom,hogy vegyél te is kenyérsütőgépet,nagyon megéri. A Kiflit,zsömlét pedig megsütheted a sütőben is.
Nyugodtan add a fiacskádnak, mert jobb,mint a korpás kenyér. Annak csak az az előnye,hogy segíti az emésztést. A többi csak propaganda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!