Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vegetáriánus, az mit...

Aki vegetáriánus, az mit szokott pl. reggelizni?

Figyelt kérdés
A hús nélküli főtt ételekkel nincs "gond", abból rengeteg eszembe jut. Viszont a hideg kajánál megakadtam. Próbálom csökkenteni a húsfogyasztásom, de a reggelinél sokszor gondba esek. Hosszú távon megunom a salátát, müzlit.Ezen kívül még a tojás jutott eszembe, de az sem jó túl sűrűn.
2011. júl. 2. 17:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Majd vadászom a tescoban a növényi tejeket. Ezekről a leárazásokról nem is tudtam.

2011. júl. 3. 16:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha teljes kiőrlésű pékárut fogyasztassz és mellé rostos zöldséget valamint 3 dl folyadékot, akkor az laktat, délig biztosan nem éhezel meg.

pl. margarinos magos fekete kenyér zöldpaprikával+tea.

és ha megéhezel is, meg lehet szokni, egy hét múlva megszokod, és nem leszel éhes.

2011. júl. 4. 13:03
 13/17 anonim ***** válasza:

köleskása. Zabkása.

kölest, és egyszerű , sima, nem ízesített zabpelyhet akárhol árulnak szerintem. én imádom, ha tejben (itt lehet akkor pl zab, rizs, kókusztej is), én mondjuk volt, amikor vízben főztem (remek így is).

Változó miket teszek bele.

Ha édesre akarom, akkor úgy csinálom, hogy megfőzöm (mindkettő, mikor melyiket akarok enni), ez olyan 5 perc (mindkettőnél).

Teszek bele 1-2 ek. mézet. És akkor jön a finálé. Aszalt gyümölcs, vagy mák. Vagy aszalt gyümölcs+mák. Vagy dió, akármilyen olajos mag megteszi. És bármilyen gyümölcs (nem muszáj, hogy aszalt legyen).

Egyszer olvastam neten valahol, hogy lehet a köleskását sósra is készíteni. ahhaa. gondoltam.

meg is csináltam. hát... az édes jobban ízlett, de ez emberfüggő.

pirítasz vöröshagymát, teszel rá őrölt pirospaprikát. és ráteszed a már megfőtt kölest.

sokszor eszem ilyet reggelire, de nem minden nap.

változatosság a jelszó :)

szendvics (imádom, ha van rajta szelt camambert, főtt, szelt tojás, falafel (magyarul: csicseriborsó fasírt), és Bords Eve olívaolajos margarin ( ez nem hidrogénezett növényből készül). Kicsit drága ez a margarin, de inkább eszek kevesebbet a jó minőségből, mint töménytelent az olcsó, mérgező vacakból.

Remélem tudtam segíteni.

2011. júl. 11. 08:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Sokkal több hús nélküli reggeli étel van, mint húsos. A szendvicskrémek nekem nagyon bejönnek. Persze nem a boltira gondoltam. A Google tele van 5letekkel.
2011. júl. 16. 16:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Nekem a mai reggelim:felszeletelve paradicsom,uborka paprika és vegetáriánus krém(vagy mi)kenyérrel.Általában tejet szoktam mellé inni.Én lakto vegetáriánus vagyok.
2011. júl. 21. 23:20
 16/17 anonim válasza:
0%
Zöld dolgokat, Például orr válladék amikor jó gennyes. nyami
2011. júl. 31. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:

általában egy reggelinek nálam nagyon gyorsnak kell lennie szóval: piritós a kedvenc reggelire. mellé ehetsz rengeteg mindent: mézet és lekvárt ha szereted(én pl nem :D), sia vajat, tehetsz rá körözöttet, vagy ha a sima vajkrémet összekevered egy kis hagymával, metélőhagymával(jó ez tudom nem ideális a munkás 7köznapokra annyira :DDDDD), az nagyon jó. ehetsz aztán még műzlit! tehetsz bele magokat, gyümiket is. de az is jó, ha a műzlidet nem tejbe teszed, hanem joghurtba! ebbe is ugyanúgy mehetnek a gyümik :)

péksütik közül kedvencem a kakaós csiga, a sajtos roló, és a pogik. :)

én rengeteget iszok, reggelire 2dl kávét és fél liter gyümi vagy fekete teát iszok :D

remélem adtam egyszerű ötleteket :)

2011. szept. 8. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!