Hogy állítsam le azokat, akik szekálnak azért, mert vega vagyok?
Ha neked egy orvos azt mondta, h csináld lányom jó lesz így, hát akkor tedd azt. Én is sokszor szeretek húsmentes kaját enni, mert jobban esik, de soha nem lettem vega, mert senki nem győzött meg. Különösen nem a mostani tanáraim, márpedig ha az ember biológia szakos, és a tanáraitól csak vega ellenes szövegeket hall, az elég elgondolkodtató.
De találkoztam olyan emberrel, aki simán nem szereti a húst,én is sokszor nem kívánom, ezt értem.
A vágóhíd témát viszont már nem. Nem azzal van a baj, hanem a mértéktelen fogyasztással, a fogyasztói társadalommal, ami nem csak állattartásból áll, hanem növénytermesztésből, ami kiszorítja a természetes növényvilágot, és bizony az állatvilágot is (bezony), baj van egyéb gyárakkal is, a közlekedés módjával, az enegria felhsználással, a fényszennyezésse, túlnépesedéssel... na most soroljam?
A valódi problémán az nem segít hogy ti most répát, vagy bordát főztök vacsorára. Hanem hogy mennyit megy a tv, számítógép, hagyjátok-e megromlani az ételt, vásároltok-e feleslegesen, mennyi, és milyen autót használtok, ha használtok (a legjobb ha nem használtok)...
Nem mondom h én egy modern remete vagyok, hisz most is be van kapcsolva előttem egy gép, sőt még a tv is megy. Én csak azt mondom, hogy vannak semmiségek, és vannak nagyobb dolgok.
Rá lehet fogni sokmindent az emberre, főleg az óriási ökológiai lábnyomot. De élni talán még jogunk van. Márpedig egy mindenevő állat mindenevő lesz, akkor is, ha botokkal harcol a természet ellen, és akkor is, ha metropoliszokba tömörülve autók és számítógépek között él.
Csak ne ess át a ló tulso oldalára és ne "fikázd" a húsevőket .
Mindenki azt eszik ami jólesik.PUNKT!
Itt irta vki 'a vegetarianizmus az élett egyik fogytékosséga'- nem szó szerint idézem.
Mondd ez a te aranyköpésed vagy valamelyik értelmes bulvármagazinaban olvastad?
lehet egy kérdésem? Miért vagy vegetáriánus?
amugy a kérdésre válaszolva akik meg szekálnak azokkal ne törödj h ha nem törödsz velük egy idö után abba hagyják mert látják h semmit nem hoz ki belöled acsipkelödésük
mond azt h beteg vagy és azért nem ehecc!!
Még sajnálni is fognak !
Hát sajnos ilyen buták az emberek.
Ugyanazért a dologért ha máshogy tálalod, teljesen másh állnak hozzá.
Gondolj bele ha azt mondja vki h ;hát cukorbeteg vagyok ,ezért nem ehetek cukrot; akkor sajnálod de ha azt mondja h önszántábol nem eszik cukrot mert ugy gondolja h méreg akkor a legnagyobb hülye lesz a világon.
Igazam van v igazam van??? :-)
Szembesíteni kell őket azzal,hogy mit okoznak önmaguknak,a környezetüknek és a világnak,ha húst esznek.
pl.: file:///D:/veget%C3%A1ri%C3%A1nizmus/-foldet-pusztito-szenvedely%20-a-huseves.htm
vagy:- 200 g marhaszelet előállításához 2 kg gabonát kell megetetni az állatokkal. 2 kg gabonából kb. 8 gyermek tudna jóllakni. Naponta 40.000 gyermek hal éhen!
-A fehérjékben gazdag táplálkozás növeli a kortizolszintet a vérplazmában és a nyálban. A krónikusan magas kortizol-koncentráció károsítja a hippocampus-t, ami jelentősen csökkenti az emlékezőképességet. A kaliforniai Loma Linda egyetem egy tanulmánya szerint a húsevőknél megkétszereződik a dementia-betegségek (elmegyengeség, elbutulás) rizikója.
-A húsevés olyan súlyos betegségek okozója,mint a rák,szívinfarktus,agyvérzés,vagy a cukorbetegség.Ezek után elég szánalmas,ha a vegiket szekálják(nyilván egyszerűbb ugatni,mint gondolkodni). :)
A vegetáriánizmussal nő a vashiány, a vérszegénység és a B12 hiánybetegségének esélye.
"nyilván egyszerűbb ugatni,mint gondolkodni. :)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!