Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy állítsam le azokat, akik...

Hogy állítsam le azokat, akik szekálnak azért, mert vega vagyok?

Figyelt kérdés
Hetedik osztályos vagyok , saját elhatározásomból 2008 decembere óta vagyok vega. Az osztályomban és a tanárok között is sokan elfogadják, de persze vannak olyanok is, akik be nem fognák a szájukat és sosincs nyugtom tőlük, akármit mondok nem hallgatnak meg csak nyomják a dumát. Mit csináljak, hogy békén hagyjanak? Ez idővel elmúlik?
2009. márc. 16. 20:53
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:

Rendben leirom.

Természetesen mint minden normális gyerek énis járok a barátaimmal szorakozni emg ilyesmi. És mondjuk az egyáltalán nem tünik fel senkinek, ha vega pizzát rendelek vagy mondjuk semmit ha mindenbe van hus. Nem kezdek el orditozni hogy ÉN VEGETÁRIÁNUS VAGYOK!, csak egyszerüen elmondom hogy Nem eszek húst és kész. Úgy gondolom ez nem kérkedés. A tanárok honnan tudják? Végtelenül egyszerű - a barátaim elintézték, hogy mindenki tudjon róla (mert azért ők se igazán 100asok, hogy elfogadják vagy ilyesmi.) Nem értem minek kell le divat vegázni rögtön...

2009. márc. 16. 22:08
 12/59 anonim ***** válasza:
72%

Ki szidott? Csak tényeket sorakoztattunk fel.

Nem tudom milyen az a Földlakók, de nem tudna meghatni! Láttam én már dokumentumfilmet a kajákról hogy pl a szaláminak mi is van a felszínén.... Őszintén? egy nagy halom fehér bogár gusztustalan csápokkal csak mi nem látjuk őket. De aztán ugyanezt mutatták meg a makaróni tésztával is, ami üreges, hogy mi van az üregben.... az is detto ugyanez... 1 hónapig nem ettem se makarónit se szalámit aztán minden ment tovább a maga útján.

Én amugyis krónikus vérszegény vagyok és néha úgy kelek fel hogy puszta szájjal széttudnék tépni egy nyers disznóhúst amiből csurog a vér. Ez nem perverzitás hanem a vashiányom okozza. Nem bírnám hús nélkül 3 napig se.

13 éves vagy úgy gondolom hogy nem tudod a vega alapját hogy mit mivel lehet helyettesíteni és hogy igazából mit vonsz meg a szervezetedtől.

Ha elkezd hullani a hajad valamikor vagy nem tud megnőni a körmöd mert betörik, majd remélem emlékszel ezekre a sorokra...

Úgyis alakulsz még nem hiszem hogy így maradsz mert gyerek vagy még!

2009. márc. 16. 22:13
 13/59 A kérdező kommentje:

Te honnan veszel ilyeneket, hogy nem tudom mivel helyettesithető blablabla...

Én tisztában vagyok mindennel ami ezzel az életmóddal kapcsolatos, nem nézem miben mennyi fehérje meg stb. van, a szervezetem tudja, hogy mire van épp szükség, így azt eszem. (mellesleg csokit nem szoktam megkívánni, mióta vega vagyok.) Attól még hogy a családom nem vegetáriánus, anya főz nekem is és mivel ő nagy arc ebben (gyógynövény és fűszernövény feldolgozo technologus mert érdekli a téma) összeválogatja nekem a kaját, szójafasirt, tofu, hüvelyesek és sok más. :))) csak tudom, hogy mi jo nekem..

2009. márc. 16. 22:19
 14/59 A kérdező kommentje:

Am nem hiszem hogy puszta szájjal széttudnál tépni egy disznó (hús)t amiből csurog a vér, mert az embernek nincs tépőfoga, és amúgy az nem perverz aki széttép egy disznót, inkább szadista...

na mindegy én itt befejeztem a vitát, csak annyit szerettem volna megtudni, hogy mások hogy bírták ezt ki..:-)

2009. márc. 16. 22:26
 15/59 anonim ***** válasza:
52%
Szója és tofu?? :D :D :D :D :D És még te mondod hogy tudod mi a jó neked?? :D :D :D :D :D Ráz a röhögés! :D :D Na szaladjál kislány egyed a zölded :D :D
2009. márc. 17. 08:09
 16/59 anonim ***** válasza:
84%

Hello!

Ne is foglalkozz a szekálással, udvariasan, de térj ki ezek a viták elől. Mond azt, "én ezeket az ízeket szeretem". Ennyi. Előbb utóbb meg fogják unni.

Sajnos a megbélyegzés el fog kísérni egy életen át, vannak primitív emberek akik nem bírják elviselni, hogy más különbözik, akár csak az étkezési szokásban.

Amúgy szerintem nem nagy dolog a vegaság, egy döntés semmi több.

(mellesleg én is vegetárius vagyok lassan 9 éve)

Egyébként ha van kérdésed a vegasággal kapcsolatban ajánlok egy jó oldalt, ahol sok info össze van szedve:

www.veg.hu

vagy nekem is írhatsz bátran:

heian@freemail.hu

Üdv., Gábor

2009. márc. 17. 08:28
 17/59 anonim ***** válasza:
91%

Valaki kérdezte a Földlakók c. filmet, meg lehet nézni, elég tényszerű:

Earthlings) c. film:

[link]

2009. márc. 17. 08:30
 18/59 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, remélem tényleg így lesz. :)

És a FÖldlakók filmet, érdemes megnézni.

2009. márc. 17. 16:27
 19/59 anonim ***** válasza:
61%
Aki emiatt cikizz, azt nemes egyszerűséggel nevezd büdös hullazabálónak, és távozz. Ne vitatkozz velük. Felesleges.
2009. márc. 18. 13:39
 20/59 anonim válasza:
81%

Na figyu!

Én meg pont húsevő vagyok,de azért mert szeretem,szóval ne hagyd hogy cikizzenek azért amit eszel,nyilván ha beszélsz róla az azért van,mert fontos neked,és így érzed jól magad.

Nem az ő gyomrukba megy,hanem a tiedbe.Mondd azt nekik,hogy ahogy ők szeretik a szendvicset,vagy bármilyen kaját,te úgy a vega dolgokat.Kész.Nem kell velük tovább foglalkozni.

Puszi ;)

2009. márc. 18. 23:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!