Aki azért lett vega, mert sajnálja az állatot miért nem sajnálja a növényt?
Figyelt kérdés
Miből gondolja, hogy a növénynek nem fáj? Ha én kaja lennék, szívesebben lennék csirke amit egy mozdulattal megölnek mint paradicsom, akinek naponta vágnak le a végtagjaiból. Tényleg érdekel, hogy aki állatot vég azzal, hogy nem eszi meg, miért tulajdonít kevesebb jogot egy növénynek, ami ugye szintén élőlény?! Szintén kizsákmányolt stb. Én megeszem az állatot is, a növényt is. Tényleg nem bántok senkit, csak kérdezem: ebbe nem gondolnak bele? :)2011. máj. 10. 09:15
31/47 anonim válasza:
Nekem nehéz elképzelni, hogy valaki komolyan megkérdezzen egy ilyen blőd dolgot. De ha tényleg így van, akkor az előző kommentemben megkaptad a választ.
32/47 A kérdező kommentje:
nekem meg nehéz elképzelni hogy valaki olyan korlátolt legyen, hogy kisarkítja a világot emberre meg állatra
2011. máj. 16. 10:23
33/47 anonim válasza:
Attól, hogy a növény is élőlény, a csirke is élőlény meg én is az vagyok nem azt jelenti, hogy ugyanúgy fogjuk fel a világot, ugyanúgy érzünk, ugyanolyan tapasztalatokra vagyunk képesek szert tenni.
34/47 A kérdező kommentje:
Az ember, meg az ember is más, sőt ugyanolyan élethelyzetet ugyanazon ember is máshogy élhet meg. A különbözőség nem jelenti az élet értékességét vagy értéktelenségét. Feltettem egy kérdést, nem a kérdés kritizálása volt a cél, hanem a válasz. Ha nincs más dolgod mint rosszindulatú kritikákkal illetni egy-egy kérdést akkor sürgősen keress hobbyt. Úgy gondolom senkit nem sértettem meg.
2011. máj. 16. 14:08
35/47 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ha kiiktatod a központi idegrendszeredet, azt sem érzed meg, ha feldarabolják egy végtagodat, pedig a végtag sejtjei bizonyíthatóan reagálnak a behatásra. Akkor most arra kell következtetnünk, hogy a végtagjainknak is van érzelmi életük? Én elhiszem, hogy a lelkiismeretednek úgy kellenek ezek az érvek, mint egy falat kenyér, de mégsem kellene minden kis reakcióra "ráhúzni", hogy az már egy érzelmi élet.
36/47 A kérdező kommentje:
Én nem hasonlítanám össze. Ha az embernek kiiktatjuk a központi idegrendszerét akkor hulla. És nincs lelkifurdalásom se akkor ha növényt, se akkor ha állatot eszek.
2011. máj. 18. 11:18
37/47 anonim válasza:
Évekig dolgoztam kórházban, és láttam pl., ahogy a nőnek nagy darabokat "kerítenek ki" a húsából, ő maga szemlátomást nem is sejtette, hogy mekkorákat. Beszélgetett az orvosokkal, és egyáltalán nem volt hulla, végig magánál volt.Mintha nem is az ő lába lett volna...
38/47 A kérdező kommentje:
Itt most jó nagy vonallal húztad át az előző szavaidat. Ha beszélgetett a dokikkal hol volt kiiktatva a központi idegrendszere?
2011. máj. 18. 13:13
39/47 anonim válasza:
Már megint nem figyelsz! A lábát illetően volt kiiktatva a központi idegrendszere. Vagy szerinted egy ilyen idegrendszer még arra sem képes, hogy érzékelje, ha valakinek szikével vagdossák a lábait?
40/47 A kérdező kommentje:
Oké, nem akarlak megsérteni, de mit csináltál te a kórházban? A központi idegrendszer az maga az agy. Ha azt kiiktatod nem fogsz beszélgetni de még levegőt venni se nagyon.
2011. máj. 18. 15:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!