Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan oldjam meg? (többi lent)

Hogyan oldjam meg? (többi lent)

Figyelt kérdés
én nem eszek húst, de az egész családomnak ez a fő étke. idáig akárhova mentem vendégségbe, mindig a hús volt központban. nekem ez nem lenne baj, amúgy sem eszek sokat. soha nem kérdeztem hogy ők miért esznek húst hússal... de ők FOLYAMATOSAN CSESZEGETNEK, hogy miért nem eszek húst,olyan undorító vagyok, mindenféle növényevőállathoz hasonlítanak, és sokszor nagyon meg tudnak sérteni. sokszor elhatározom hogy fogok húst enni, de a szagától, az ízétől is undorodom.
2011. máj. 5. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért nem eszel húst?

Én pl azért nem, mert nem szeretem az ízét.

Ha csak ez a gond, akkor csinálj valami olyan kaját amit te szeretsz, de tudod, hogy ők meg nem ennék. Kínáld nekik.

Erre azt fogják majd mondani, hogy ők ezt nem szeretik. Ekkor te meg finoman rávilágítasz arra, hogy "Jó, DE nem felejtsétek el, hogy én emiatt titeket nem foglak cseszegetni. Az ízléssekkel nem lehet vitába szállni. Mindenki mést szeret."

Amúgy szerintem nem szép, hogy a saját családod egrecíroztat.

Ne erőszakold magadba a húst, mert csk jobban fogod utálni. Én régen ettem. Most az elmúlt 3-4 évben nem eszem. Lehet, hogy el jön még az az idő, mikor megkívánom mégegyszer...

2011. máj. 5. 13:10
 2/8 A kérdező kommentje:

én már próbáltam velük ezt rendesen megbeszélni. nem jött össze sajnos. de fogok még próbálkozni. köszi a tanácsot. :)

egy másik dolog: ha megismerkedek másokkal általában rossz embernek könyvelnek el, mert nem eszek húst. és mindig fennakadnak hogy hogy lehet így élni. mindig bizonyítanom kell, hogy ettől én még normális vagyok. téged (vagy másokat) senki nem piszkál ilyen miatt? szeretek uatzni, és ugy vettem észre, hogy külföldön ez nem ilyen nagy probléma.

én kicsikorom óta nem eszek húst, fogalmam sincsen miért, de nem szeretem.

2011. máj. 5. 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg hagyd rájuk. Ne figyelj oda. Manapság nem hinném, hogy a vegák olyanok lennének, mint a fehér hollók. Nekem nem vagy kirívó, te nem eszed meg a húst, én meg nem eszem meg a lecsót. Ettől se többet, se kevesebbek nem leszünk...csak mások. :)

A többiek is majd megunyják a felesleges fricskázódást. Nem lehet, hogy direkt, poénból csinálják, mert ugrasz rá?

Üdv!

2011. máj. 5. 13:37
 4/8 anonim ***** válasza:

nekem is ez volt :D

elmondom h mit csinálj :D elösször is eszegess felvágottakat, utánna pl: sajtal töltött pulyka mellet, és nagyon lassacskán kostolgassad stb. pl: ráncs ki csirke mellet,egészséges és finom. en sem ettem egy falat hust se, rosszul voltam tőle,most meg itt eszem mint az őrült. XD szval ránsd ki pl: csirke mell, comb, meg egyél fasirtot :D hatásos :D meg nem mertem a hushoz nyulni mára már megfogok minden féle hust stb..:D már csak a hallal kell megkuzdenem. xd

2011. máj. 5. 13:42
 5/8 A kérdező kommentje:

soha nem ugrok rá :) mindig rájuk hagyom

szerintem pont a felvágottak meg a fasírt a legundorítóbbak.

konkrétan attól nem undorodom ha meg kell fogni egy nyers csirkemellett vagy ilyesmit. de főzés meg sütés közben olyan büdös lesz, amilyet nagyon nem szeretek :D

és a hal az, amit időnként meg tudok enni. azt hiszem 2 éve ettem utoljára, de legalább ettem (egy picit). :)

2011. máj. 5. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Mondd meg nekik hogy nerm szereted és kész. Nem értem miért kell ebből problémát csinálni.

Fözz magadnak külön, van egy csomó olyan vega étel ami átmegy a húsosok rostáján is (pl. tészták, főzelékek, levesek...)

2011. máj. 5. 15:42
 7/8 Salx Narval ***** válasza:
Ne aggódj, engem a vegák mondanak el mindenféle dögevőnek.:D Teszek rá, tedd ezt te is.Szomorúnak tartom ha valakit ilyen dolgok miatt piszkálnak, főleg ha a saját családja teszi.Egy biztos, nem te vagy a hibás, hanem azok akik bántani próbálnak.Sajnálom, hogy a szüleiddel sem tudsz dűlőre jutni, de azért próbálkozz.Sok szerencsét és jó egészséget neked.
2011. máj. 7. 11:01
 8/8 anonim válasza:

Ha nem szereted ne egyél húst, de így sajnos sok hasznos aminosavat nem viszel be a szervezetedbe. Ezeket pótolnod kell más forrásokból pl.: szója, köles stb...)

Az emberekkel meg ne foglalkozz előbb utóbb megunják és elfogadják. ennyi.

2011. máj. 29. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!