Torta színezését mivel oldjam meg?
Kisfiam Thomasos tortát kért, de sajnos amit használni szoktam ételfesték (a zöld dobozos folyékony féle), a kék inkább türkizkék, a piros meg inkább halvány piros. Feketére meg ötletem sincs, hogy mit használjak.
Ilyen színeket szeretnék elérni:
A torta bevonata házi marcipán lesz, ezt szeretném színezni.
Keverd az ételfestékeket. A kéket egy kicsi pirossal tudod sötétíteni. Bár ha halványpiros, az necces...
A feketénél viszont egyértelműen csalj, és fekete csokiból csinálj rá csokimázat, az majdnem olyan :)
Illetve amit még lehet, az az, hogy keresel cukrászkellékes boltot, és veszel onnan sötétebb ételszínezéket.
A kék színt talán jó érett szederrel el lehet érni. A piros meg málnából. Talán akad még valahol. De a fekete?
Mákból esetleg?
kakóporral szinezd a marcipánt-ha lehet valami jobb minőségüvel ami jó sötét színű.nem garantálom hogy fekete marcipánt kapsz,de sötétbarnába sem lesz rossz.
esetleg nézd meg hogy lehet-e kapni másfajta ételszinezéket.bár nekem a piros jó szokott lenni a zöld dobozosból is csak kicsit többet kell belerakni.
feketét porrá őrölt széntablettából, vagy kiöntött szénkapszulából készíthetsz. nagyon pici vízben kell feloldani.
próbáld ki a kékbe is csöppet tenni, hátha megsötíti.
pirosat esetleg duplázd meg.
Ezeket nézd meg, hátha merítesz ötletet.
Legkönnyebben úgy tudod szépre csinálni, ha a fondant-ot színezed és azzal dolgozol.
Sok sikert!
Előző vagyok: A 3. oldalon Németh István tortáinál találsz Thomas-os tortát.
Lehet több is van nem tudom, tovább nem néztem.
Köszönöm, mindenképp maricpán lesz, meg már kitaláltam azt is, hogy csinálom, csak színező kéne.
Az a baj, hogy mindenhol csak rendelni lehet, nekem meg inkább olyan kéne, ahol személyesen meg tudom venni, mert pénteken csinálnám a tortát, jó lenne ha addigra már itt lenne.
Budapesten hol van cukrász kellékes? Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!