Vegetáriánus családok! Mit esztek reggelire?
Légyszi soroljatok annyi féle reggelit, amennyit csak tudtok, teljesen kifogytam az ötletekből.
A férjem vega (húst nem eszik, de tejet és tojást módjával igen) és szerinte nekem kéne kitalálni mit együnk reggelire, de én húsevő vagyok, nehéz az ő fejével gondolkodnom, nem is segít semmit benne, plusz a család ahonnan én jöttem nem egy olyan fajta, ahol a reggeliből ekkora parádét csinálna (kivettünk a hűtőből valami egy szelet kenyér mellé és kész).
01:36
Aki húst nem eszik, de tojást és tejet igen = VEGA
Aki semmilyen állati eredetűt nem eszik = VEGÁN
Szia, azért én is leírom ide, mik a kedvenc reggelijeim...
1.Műzli(fahéjas, csokis, magvas, gyümis), esetleg bele vagy hozzá vmi gyümi még(banánt bele szoktam rakni, almát vagy körtét, narit, mandarint mellé eszek, de bele tehetsz csonthéjasokat: mandula, dió, mogyi, kesudió)....
2. Valamilyen zsemle/kifli, akár megpiritva vajjal és sajttal, no meg fokhagymával :)
3. Melegszenvics: Kiflit félbevágok, rakok rá vajat vagy sajtkrémet és piros aranyat(édeset), és sajtot, akár többfélét(camambert, trappista, füstölt...). Utána berakom a mikróba de kicsit meg is piritom. :)
4. Bundáskenyér
5. Valamilyen pékárú, kakaoscsiga pl...
6. Vagy csak gyümi...
Attól függ, mennyi időm van. Emellé teát iszok meg kávét.. :D
18L(ovo-lakto 5éve)
illetve még: parasztregggeli (ha csak vega vagy és nem vegán; magyarul krumplis-répás-hagymás-(sajtos)-kókuszzsíros rántotta), über-überlaktató. Napközben kiegészítőként főtt köles pl. naturban.
Érdemes párologtató gépet is venni (drágább árkategóriát, azaz háromszintest, automata vízszint-jelzőst), mert sok mindent fog utána főzni-"sütni" vele az ember, amit előtte idő hiányában nem. Figyelem-idő spóroló eszköz.
Házi sajtkrém, házi köleskőrözött, répakrém (karotta krém), pástétomok ezerrel, padlizsánlecsó (gyors).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!