Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus családok! Mit...

Vegetáriánus családok! Mit esztek reggelire?

Figyelt kérdés

Légyszi soroljatok annyi féle reggelit, amennyit csak tudtok, teljesen kifogytam az ötletekből.

A férjem vega (húst nem eszik, de tejet és tojást módjával igen) és szerinte nekem kéne kitalálni mit együnk reggelire, de én húsevő vagyok, nehéz az ő fejével gondolkodnom, nem is segít semmit benne, plusz a család ahonnan én jöttem nem egy olyan fajta, ahol a reggeliből ekkora parádét csinálna (kivettünk a hűtőből valami egy szelet kenyér mellé és kész).

2011. ápr. 30. 08:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

01:36

Aki húst nem eszik, de tojást és tejet igen = VEGA

Aki semmilyen állati eredetűt nem eszik = VEGÁN

2011. máj. 25. 08:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ételtippeket, aki meg okoskodni jött ide annak ajánlom figyelmébe a többi topikot, ez itt nem a majomparádé :-P
2011. máj. 25. 20:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia, azért én is leírom ide, mik a kedvenc reggelijeim...

1.Műzli(fahéjas, csokis, magvas, gyümis), esetleg bele vagy hozzá vmi gyümi még(banánt bele szoktam rakni, almát vagy körtét, narit, mandarint mellé eszek, de bele tehetsz csonthéjasokat: mandula, dió, mogyi, kesudió)....

2. Valamilyen zsemle/kifli, akár megpiritva vajjal és sajttal, no meg fokhagymával :)

3. Melegszenvics: Kiflit félbevágok, rakok rá vajat vagy sajtkrémet és piros aranyat(édeset), és sajtot, akár többfélét(camambert, trappista, füstölt...). Utána berakom a mikróba de kicsit meg is piritom. :)

4. Bundáskenyér

5. Valamilyen pékárú, kakaoscsiga pl...

6. Vagy csak gyümi...

Attól függ, mennyi időm van. Emellé teát iszok meg kávét.. :D

18L(ovo-lakto 5éve)

2011. jún. 26. 00:39
 14/16 anonim válasza:
mindenből egyszerűen ki kell hagyni a húst
2014. júl. 1. 10:58
 15/16 davidus797 válasza:
Melegszendvics: 2400 Ft-os tes.co-s szendvicssütő, szeletelt kocka rozskenyér (kb. 240Ft, inters.par), bele sajt (lapka vagy kézzel szelve), lila vagy vereshagyma 1 karika 1-2 rétegszála, ketcup, majonéz (rá vagy eleve ezzel megkenve minden előtt), ecetes uborka 3-4 karinka, -->> überfinom, laktató, egészséges. (ha az ember hozzá eszik paradicsomot, salátalevelet, paprikát, pláne). Variálható.
2014. okt. 12. 17:21
 16/16 davidus797 válasza:

illetve még: parasztregggeli (ha csak vega vagy és nem vegán; magyarul krumplis-répás-hagymás-(sajtos)-kókuszzsíros rántotta), über-überlaktató. Napközben kiegészítőként főtt köles pl. naturban.

Érdemes párologtató gépet is venni (drágább árkategóriát, azaz háromszintest, automata vízszint-jelzőst), mert sok mindent fog utána főzni-"sütni" vele az ember, amit előtte idő hiányában nem. Figyelem-idő spóroló eszköz.

Házi sajtkrém, házi köleskőrözött, répakrém (karotta krém), pástétomok ezerrel, padlizsánlecsó (gyors).

2014. okt. 12. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!