Vegetáriánus családok! Mit esztek reggelire?
Légyszi soroljatok annyi féle reggelit, amennyit csak tudtok, teljesen kifogytam az ötletekből.
A férjem vega (húst nem eszik, de tejet és tojást módjával igen) és szerinte nekem kéne kitalálni mit együnk reggelire, de én húsevő vagyok, nehéz az ő fejével gondolkodnom, nem is segít semmit benne, plusz a család ahonnan én jöttem nem egy olyan fajta, ahol a reggeliből ekkora parádét csinálna (kivettünk a hűtőből valami egy szelet kenyér mellé és kész).
Zabkása/tejberizs gyümölcsökkel (eper, cseresznye, málna banán, kiwi, barack, amit szerettek)
Rántotta egy szelet kenyérrel, és zöldségekkel (paradicsom, paprika, retek)
Szendvics vajjal, csírával, narancslével
Turmix gyümölcsből, tejből, hozzá valami édes kifli
Különböző édes/sós péksütemények magukban
Palacsinta
Főtt tojás, túró, zöldségek kenyérrel
Tükörtojás
Pirítós kenyér, vajjal és fokhagymával, lekvárral, vagy szendvicskrémmel, netán sajtos pirítós.
Tojáskrém
Bundás kenyér
Egy kistányér saláta, főtt tojással és/vagy sajtkockákkal, idényzöldségekből. A Zuram ezt is sajtos pirítóssal szokta enni. :)
Tejberizs, tejbegríz, utóbbi hamarabb elkészül. :) Szintén lehet variálni fahéjjal, lekvárral, kakaóporral.
Kiflit pici tejbe beáztatsz, felkarikázod, és jól megszórod cukros mákkal: hamis v. egyszerű mákos guba. Gyerekeim naponta meg tudnák enni. :)
Tojás rántottából is lehet készíteni ezer félét, sajttal, gombával, paradicsommal, paprikával, hagymával, zöldhagymával, a lehetőségeknek tényleg csak a fantázia és a pénztárca szab határt.
Illetve a kedves férj megkérése, hogy lássa el magát, hisz felnőtt férfi, nem egy kisfiú, akit ki kell szolgálni, vagy eszi, amit kap. :)
Se.ggberúgás terhe mellett reklamálás szigorúan tilos.
Köszönöm szépen!
Anyós nem él.
zakuszka
pestók
lekvárok
pálmavaj (vega libazsír) hagymával
fűszervaj (bármilyen bolti fűszercsomag összekutyulva lágy vajjal vagy margarinnal)
olvasztott sajt
műzli
piritós vajjal
gyümölcssaláta
ha eszel tojást, tejterméket, akkor nem vagy vega. legfeljebb csak a húst nem szereted.
Ha azért nem eszel húst, mert valami hülyeséget érzel, vagy gondolsz az állatok iránt. Akkor mondjál le a tojásról tejtermékekről meg a bőrcuccokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!