Hogy lehetek vegetáriánus?
Vegetáriánus szeretnék lenni.
Nem egyik napról a másikra döntöttem el hanem heteken át gondolkodtam rajta de elhatároztam magam hogy az legyek.
Ma már nem ettem még hús.
Hogy kezdjem el a húsba lévő vitaminokat hogy pótoljam?
Aki az segítene nekem felvenném vele a kapcsolatot és segítene nekem napi szinten az étrendről.
Nagyon szépen köszönöm :))
Miért akarsz vegetáriánus lenni? Szerintem az ilyesmit nem elhatározni szokták, hanem jön magától. Ha szereted a húst, miért vonod meg magadtól?
(vegetáriánus vagyok több, mint 20 éve)
Ha azért szeretnél vegetáriánus lenni, mert hogy sok állatot megölnek akkor elárulom, hogy ennél sokkal nagyobb problémák is vannak a világon, ha pedig szereted a húst szerintem ne vond meg magadtól.
A hús pedig tápláló és egészséges persze csak mértékkel.
Nézz körül jobban a neten, rengeteg leírást találsz arról amit keresel. Receptek, stb. Sok sikert
Amúgy egyik haverom mondta, mikor egy hétig nem evett húst, sokkal nyugodtabbnak érezte magát, viszont fizikailag gyengébbnek. Azért én maradok a húsnál :)
Nem tudom hogy ez így megy e,hogy elhatározom.
Én gyerekkorom óta nem eszem húst,nem ízlett már akkor sem.Anyuék még akkor erőltették belém,meg zsaroltak mindenfélével,hogy ez lesz,meg az lesz,ha nem eszem meg a húst.Ma 40 évesen sem szeretem.Nem vagyok vegetáriánus,csak nem szeretem a húst.Még a szagától is öklendezem..Tojást,tejet,sajtot,tejtermékeket szeretem.
Azért nem tudom elképzelni,hogy ezt csak úgy el lehet határozni,mert ha valaki szereti a húst,akkor nem fog tudni hosszú távon lemondani róla.A férjemnek sem ment,pedig olyan lelkes volt,hogy ő is 'leszokik'a húsról,de nem ment neki,mert ő szereti,nem úgy mint én,hogy nem szeretem még a szagát sem.Azért sok sikert!
Ha csak a húst hagyod el, más állati eredetű dolgokat nem, akkor igazából elég, ha a húst szójára cseréled. Ehetsz még sok tojásfehérjét is, meg hüvelyeseket lehetőleg összekeverve (hogy különböző aminosavak legyenek benne), tejterméket, algát. Ebben bőven benne van minden, ami a húsban. És természetesen rengeteg különféle zöldséget (de ezt mindenkinek kéne).
És lehet hirtelen elhatározással vegetáriánusnak lenni, én is így lettem. Gratulálok a döntésedhez.
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Nincs rá magyarázatom hogy miért szeretnék az lenni egyszerűen csak az próbálok lenni én először úgy gondoltam hogy (mint ahogy előttem is írták) fokozottan hagyom el a húst és a jövőben még egyenlőre csak húst nem szeretnék enni.Dee az is lehet hogy csak húst nem eszek majd meg tojást :) még meglátom még majd írok ide nektek hogy miújs :))
Én úgy lettem vega, hogy az első nyáron elhagytam a vörös húsokat, csak kettőnél kevesebb lábút ettem (hal, szárnyas).
Mivel nyár volt, rengeteg zöldség állt rendelkezésre, és ki tudtam tapasztalni hogy mit szeretek enni közülük. Sok receptkönyvet olvastam, onnan jöttek az ötletek, majd a megszokás. Fűszerezz úgy ahogy neked jólesik, egyél olyasmit ami ízlik is, mert ha önsanyargatsz, fel fogod adni.
pl: [link]
A következő nyáron már semmilyen húst nem ettem, az azt követőn már az állati eredetűt is elhagytam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!