Milyen ételeknek van magas vastatalma?
Figyelt kérdés
Nem vagyok vega, csak nem nagyon szeretem a húst. Most kaptam a hírt az orvosomtól, hogy nagyon magas vas hiányom van. Mit egyek?2011. ápr. 26. 11:29
1/15 anonim válasza:
Hát a rossz hír, hogy vast növényi táplálékból nem igen tudsz szerezni, a legjobb felszívási hatásfok olyan 1% körül van. Inkább máj, vér ilyesmikben van vas. Vagy egyszerűenveszel egy táplálék kiegészítőt.
2/15 anonim válasza:
Nagy vastartalmú élelmiszerek:
sovány marha-, birka-, csirkehús, szardínia
különböző müzlik (meg kell nézni az összetevőiket!)
bab, csicseri borsó, lencse, tofu, brokkoli, borsó, újhagyma, spenót, burgonya
kesu-dió, napraforgómag
szárított barack, mazsola, füge
tojás
3/15 A kérdező kommentje:
Az ételek elkészítése során veszíthetnek a vastartalmukból? Ha igen akkor milyen elkészítési módokat ajánlotok?
2011. ápr. 26. 11:39
4/15 anonim válasza:
sütés, főzés során természetesen veszít a vas tartalmából, de a zöldségeket, és a húsokat párolva is elkészítheted.
7/15 anonim válasza:
Minden reggel igyál meg éhgyomorra 1,5-2 dl langyos csalánteát, igen magas vastartalma van és üres gyomornál gyorsan felszívódik.
8/15 anonim válasza:
A jó hír az, hogy a máknak és a mogyorónak van a legmagasabb vastartalma, így aztán nem kell semmi húst sem enned! Ha nem így volna, akkor az összes vega vashiányos lenne, és mint tudjuk, ez nem így van.
10/15 anonim válasza:
Talán alma.... nem tudom, de régen szedtem vastablettát és arra egy alma volt rajzolva...xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!