Hány fok a "magas lángon" és az "alacsony lángon"?
Figyelt kérdés
Férfi vagyok és főzni akarok. Előre köszönöm a válaszokat!2011. jún. 30. 12:32
1/3 anonim válasza:
Alacsony hőfok kb. 50-120 fok, a közepes kb. 120-180 fok, a magas kb. 180-250 fok. Én legalábbis eszerint főzök-sütök. Mindig érdemes alacsony-közepes hőfokon főzni, mert így nem is ég oda, a tápanyagtartalma is megmarad az ételnek és finomabb is lesz. A magas hőfokot inkább sütésnél használják, ott is inkább a vége felé és rövidebb ideig, ha pl. hirtelen akarsz valamit pirítani. Esetleg némelyik sütit is magas hőfokon kezdik sütni, de aztán lejjebb kell venni. Remélem, tudtam segíteni.
2/3 anonim válasza:
Magas láng: a tűzhely gombjának a legerősebb állása (akár gáz, akár elektromos esetén), az alacsony a legkisebb fokozat (azaz tartalék), közepes: a kettő közötti állás.
Sütésnél: magas: 200-250 fok, közepes: 150-190 fok, 140 alatt alacsony.
Üdv!
3/3 anonim válasza:
Nem tartalék: takarék.
Amúgy olajban való sütésnél (pl. sült krumpli) úgy kell csinálni, hogy nagy lángon forrósítod fel az olajat (ha kis lángon teszed, egyrészt tovább tart, másrészt elég, így sokkal egészségtelenebb lesz.), a forró olajba teszed a kaját, és akkor már lehet variálni, mit hogyan (továbbra is nagy lángon vagy visszaveszel).
Azt, hogy elég forró-e az olaj, onnan tudod, hogy egy csipetnyi kenyérmorzsát teszel az olajba, és ha forr körülötte, akkor már forró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!