Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy laktok jól csak zöldségge...

Hogy laktok jól csak zöldséggel? (bővebben. )

Figyelt kérdés

Tudom hogy elcsépelt kérdés, de vhol fel kell tenni. :) Szóval ma belenéztem a hütőbe, és töpörtyű, kolbász, szalonna, májas, tojás. Naggyából ezek fogadtak reggelire. De már a gondolattól is rosszul voltam h HÚST egyek. Régen rengeteg zöldséget ettem, imádom az ízét , de egy ideje "nem találom a táplálkozásban a helyemet". Elmegyunk boltba, körül járom és fogalmam sincs(!) h mit kéne ennem. Nem vagyok vega, de már többször is érzékeltem magamon hogy annyira nem esik jól a rendszeres hús fogyasztás. De megvetni sem tudom olykor pl a borsos-hagymás sült májat:D Inkább úgy képzelem ezt a dolgot -személyemre szabva- h rengeteg zöldség, és némi (bármilyen) hús.

Na de az a kérdés, hogy van egy főzelék, ami nagyon finom, de magában kevés. Megeszem és utána 1-2 órával már éhes vagyok. Csak kiváncsiság. Ti esztek hozzá valamit, vagy jól tudtok lakni csak a főzivel? - ha igen, akkor lehetséges h ennyire hozzáidomul a az ember szervezete a "csak zöldséghez"?

Köszönöm h végig olvastad a regényemet.

2011. ápr. 6. 10:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyéni. Nem vagyok vega, de nyáron néha elegem van a húsból, ilyenkor 2-3 hétig se eszek, semmilyen formában. Én simán jól lakok egy tányér főzelékkel. Más viszont nem a családban. Ha te nem laksz jól vele, akkor egyél hozzá kenyeret meg tojás legyen a feltét. Meg nem baj az, ha megéhezel vacsora előtt és uzsonnaképp bekapsz valamilyen gyümölcsöt
2011. ápr. 6. 10:23
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Szokás dolga. Nekem az segített, hogy leszedtem a netről pár mintaétrendet. Ugyanis magamtól nekem sem jutott eszembe semmi ötlet.

De az étrend alapján vásároltam, és rá is csodálkoztam néhány dologra, amit amúgy eszembe nem jutott megenni.

És érdekes, hogy ha változatosan eszel zöldségeket, akkor sokkal laktatóbb, mintha mindig ugyanazt a néhány fajtát ennéd. Ez is az utóbbin pár hét tapasztalata :)

2011. ápr. 6. 10:26
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Főzelékhez:

falafel golyók (gyorsfagyasztva lehet kapni)

tükörtojás

rántott zöldségek (gomba, cukkini, padlizsán, hagymakarika...)

Próbáld ki azt, hogy több tésztát eszel (pl. spagetti, tejszínes-gombás tészta). Jó sok krumplis ételt, mert az is laktat (pl. sültkrumpli kecsöpppel+ görögsaláta). Szóval a nem állati kajákból is nagyon be lehet zabálni.

2011. ápr. 6. 10:27
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

feltétnek csinálhatsz pl egyszerű tükörtojást, főtt tojást, kelkáposztafasírtot, lencsefasírtot, rántott zöldségeket (pl karfiol, brokkoli) vagy sajtot, de igazából ha nem vagy vega, sztem hetente 2-3szor simán belefér a sült csirkecomb, sima fasírt, virsli stb a főzelék mellé. én pl ha nem olyan sűrű a főzelék, még egy kis szelet tk kenyeret is eszem az egész mellé.

a változatosság az igazi, amibe néha a hús is belefér.

2011. ápr. 6. 10:28
 5/21 anonim ***** válasza:

Nem csak főzelék létezik.

Egy jó sajtos-tejfölös rakott zöldség sütőben sütve, egy kis zöldséges v. gombás rizs, hagymás krumpli, borsópörkölt stb. kifejezetten laktató tud lenni.

2011. ápr. 6. 10:49
 6/21 A kérdező kommentje:

köszönöm, nem is számítottam rá hogy ilyen változatos válaszokat kapok :) Igen. "Nem tervezem" h vega legyek -szerencsére nincseneke eü. problémáim ugyhogy jöhet a hús- de inkább vagyok zöldséges mint húsos.

De arrol mi a véleményetek, h " a boltbol semmi sem ehető?"...

Ez tényleg probléma nekem! Megyünk vásárolni, és pl. felvágottat nem veszek, mert nem tudom lehet bennük vmi, ami miatt nem esik jól. Nem izlik az íze. Péksüti, nagy ritkán, az se jó. Édességek kilőve -sós szájú vagyok- Tészta oké, a húsoktól meg nemileg odzkodom -bár megveszem- nagyon gyakran eszembe jut a húspulthoz érve, hogy vajon mit evett az az állatt életében és így én mit eszek meg.

zacskós kaják nem. azaz nagy ritkán amikor úgyérzem h "na most ennék egy kis szemetet" -mert az. Jól beízesített e betű.

szóval..

2011. ápr. 6. 10:53
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

10.49-es vagyok.

Egy jó zöldséges rántotta mindig jól esik. :)

A gombapörkölt maradékát is fel lehet dobni tojással, mi ezt a zsemlébe szoktuk tenni.

A túró, natur joghurt, tejföl is sok egészséges és finom zöldséges, tésztás étel alapja lehet.

A zöldség-hús kombó is variálható, pl. ceruzababot szoktam betekerni baconba, és úgy sütöm meg. Ez se vega. :))

A lecsót is lehet több módon laktatóvá tenni, eheted rizzsel, tojással, virslivel.

A gyümölcsöket én mindig kívánatosnak tartom, kilókat tudok enni belőle. :DDD Abból is lehet csinálni kompótot, barackos csirkét, aszalt szilvával töltött pulykát, stb.

Amúgy legtöbbször jobb nem belegondolni, mit eszünk. :)

2011. ápr. 6. 11:04
 8/21 anonim ***** válasza:
Ja, és próbáld ki a távol-keleti ételeket, jó receptek vannak a neten is.
2011. ápr. 6. 11:04
 9/21 A kérdező kommentje:

Na igen. De ott állok a húspult elött és nem tudok nem bele gondolni h mit ehetett az a szerencsétlen malac:D

A joghurt sem izlik ugyanazért amiert a felvagott. -de tej, turo sajt pl bármilyen mennyiségben -kefir is. :)

2011. ápr. 6. 11:06
 10/21 A kérdező kommentje:
tényleg köszi :)
2011. ápr. 6. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!