Rizs, mandula vagy kókusztej íze hasonlít legjobban az igazi tejhez?
Mandulatej az nem egy új dolog, ezt már a középkorban is itták.
És kb ennyi van benne, mandula meg víz. Lehet otthon is csinálni ha ez a rész zavar
Hát persze fájós foggal meg hőemelkedéssel kimegyek most a piacra veszek egy vagyonért mandulát és pelecselek vele órákat majd ha darabos lesz akkor dobhatom ki az egészet a kukába. Remek ötlet. :D
Amúgy már rég nem aktuális a kérdés.
40 Nem pár napról van szó. Lassan 2 hete nem ihatok tejet és nem kibírás a problema hanem az hogy ég tőle a gyomrom ha magában iszom. Tejport sem lehet azt mondta az orvos!
Részemr teljesen mindegy mi van benne ha az nem tej tojás cukor vagy állati fehérje. 1-2 hetig nem lesz tőle semmi bajom. Nem is erről szólt a kérdés ami már rég nem is altuális mivel sikerült választanom. 500 ft így is elég sok egy ilyen vacakért semmi kedvem kipróbálni a több mint kétszer ilyen drága valtozatokat hátha az egy lehellettel jobb. Egyebként is alig volt amiben nem volt hozzáadott cukor.
Mindenesetre ennyi unatkozó ember akik vitatkoznak a semmin elég megdöbbentő "látvány". :D
Hát akkor vegyél olyat, ami nincs tele mindennel, ha zavarnak az adalékanyagok.
“ Itt nem a kabéról van szó hanem a tejfogyasztásról”
Azt is kb a kalcium miatt szokták emlegetni mint tápanyag. Az meg van a legtöbb növényi tejben is.
Miért pepecselnél vele órákat?
Akkor meg kibírnád pár napig kávé nélkül.
“ Mindenesetre ennyi unatkozó ember akik vitatkoznak a semmin”
Kaptál egy csomó releváns, hasznos, jó választ, de itt agonizálsz mert jujjci két hétig mandulatejjel kell inni a kávét meghalok mert adalékanyagok meg tápanyaghiány…… inkább ez a vicces.
Nem Magyarországon élek, nem tudom, ott milyenek az árak. Itt, Ausztriában nem szignifikáns az árkülönbség. És a legtöbben nincs mindenféle adalékanyag és kb 5-ből egy tartalmaz hozzáadott cukrot,ami nagy betűkkel rá van írva az elejére is. Lidl, penny, aldi sajátmárkást szoktam venni, azokról írom, amit írok.
Az utóbbi időben, hogy elkezdték azt reklámozni, hogy a hús- és tejfogyasztás csökkentése segít a klímaváltozás ellen, már minden boltban többféle kapható (szója, zab, rizs, mogyoró, mandula, kókusz), több márkától plusz sajátmárkás, és megfizethető áron (erre is van törvény, hogy legalább egyfajta vegán alternatívát kell tartani, ami nem szignifikánsan drágabb az állati eredetű terméknél, amit helyettesít).
Itt nem azzal akarják eladni, hogy egészségesebb, hanem, hogy környezetbarát és állatbarát megoldás. Mert most ezzel lehet mindent is eladni. Olyan reklám is van, hogy 58% nem tudta vakteszten megmondani, hogy nem tehéntej volt a kavéjában, hanem az adott márka zabitala, és egyébként a tesztalanyok többsége szerint ez a finomabb, nem a tehéntej. Ezt mondjuk nehezen hiszem, de ki van vele plakátolva a buszmegálló, tehát sokan látják.
Nyilván nem mindenkinek jön be, nem kötelező egyelőre. Egyébként ha legközelebb megszorulsz, rizsből nagyon könnyen lehet otthon csinálni (egy jó turmixgép kell hozzá), amiatt a piacra sem kell elmenni.
Senkit nem zavar, hogy már 2 napja eldöntöttem, megvettem és nem szandékozom másikat venni helyette? :D Nem finom de nem problémáztam egy pillanatig sem rajta. Most ez van a célnek megfelel. ;)
Nem értem miért rugózik ezen a kérdésen még pár ember?
Tiszta elmebetegek vagytok.
Na és TÉGED nem zavar? Vagy te miért hisztizel itt napok óta? :D
miért lenne bárki elmebeteg itt?
Lehet hogy inkább dokihoz kéne menned, nem csak kávézgatni.
Rendben, te eldöntötted. De azért szabad itt a témáról beszélgetni, ugye?
Van koffein kávé nélkül is, menj be egy patikába (azt viszont nem tudom, hogy vényköteles-e).
Komolyan nem értem feltettem egy kérdést. Megoldódott. Nincs szükségem több tanácsra, köszi.
48 mégis milyen dokihoz kéne mennem? Voltam hétfőn majd megyek jövőhéten is. Addig betartom az utasításait és megfogadom pluszban a haziorvosom tanácsát.
Utolsó nincs kivel meg hol beszélgetned?! :D komolyan itt élsz társadami életet és utasítgatsz egy vadidgent hova menjen meg mit vegyen be? :D
B@zdmeg én kavézni szeretnék mert nekem így indul a reggelem. És pont semmi közöe nincsen hozzá. :D
Kiszáltam ebből a diliházból.
Egyéték meg egymást nyugodtan nem követem tovább a kérdést mert sem idöm sen energiám nincs erre a hülyeségre. 😅😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!