Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Rizs, mandula vagy kókusztej...

Rizs, mandula vagy kókusztej íze hasonlít legjobban az igazi tejhez?

Figyelt kérdés
Kávéhoz, spenóthoz és tésztaszószhoz szeretném használni.

ma 09:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%

A rizstej íze kicsit se hasonlít a tehéntej ízéhez. A manula- és kókusztej íze valamennyire, de valójában egyik sem hasonlít a másikra.

Kávéhoz szerintem mindhárom jó választás. Spenóthoz és tésztaszószhoz én mandulaitalt szoktam használni, de valaki másra esküszik.

ma 10:01
 2/17 A kérdező kommentje:
Oh. Pedig látatlanban pont arra tippeltem volna. Köszi a választ :)
ma 10:11
 3/17 anonim ***** válasza:

Ilyen one size fits all nincsen.

Szerintem olyan nem lesz, ami mindenre jolly joker, bizonyos célokra bizonyos megoldások.

Én pl jeges kávéba zabtejet szoktam, de melegbe inkább szóját vagy mandulát.

Tésztaszószhoz pl kókuszt, a krémesebb, zsíros fajtát, pl egy mustáros, indiai szószhoz kiválló.

Ennek viszont van egy édeskés íze, ami nem mindenhez illik.

Egy gombás-spenótos dologhoz inkább szójatejszínt tennék.

ma 10:11
 4/17 A kérdező kommentje:

Szóját azt nem merek. Mert tej formájában ugyan még nem ittam. De felpuffadt tőle a hasam.

Zabtejet nem láttam a boltban.

Kihúzták a fogam és nem ihatok rendes tejet. A kavéhoz a legfontosabb. Csak gondoltam kiegészíthetem az egy heti pároltzöldség evésem valami mással. Extrákat nem akarok csinálni belőle. Egy spenótra meg esetleg cukkinis mártásra gondoltam tesztához. 1-2 fogás is segítene. Már unom a krumplit répával meg almával.

ma 10:17
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Egyik sem. Még azbalpro not milk sem. Kaveba valszeg a zab vagx a rizs lesz a legjobb.
ma 10:20
 6/17 anonim ***** válasza:
61%

Egyik se hasonlít igazán (számomra ez szerencse, utálom a tej ízét :D )

Főzelékbe, szószba jó bármelyik, jó esetben úgyse tej íze van, hanem az ételnek van egy íze a zöldségtől/fűszertől. Annyi, hogy jártam már úgy rizstejjel, hogy nem sűrűsödött be. De annak is normál főzelékíze volt.

(Kávéhoz fogalmam sincs melyik milyen, nem kávézok)

ma 10:23
 7/17 A kérdező kommentje:
Amúgy ezek homogén allagúak? Nem úsznak benne apró darabok? Azért kerdezem mert az nekem most nem lenne jó ha belemenne a lyukba.
ma 10:26
 8/17 anonim ***** válasza:
70%
Dehogy úsznak benne darabok.
ma 10:30
 9/17 A kérdező kommentje:
Jaj de jó. Köszi :)
ma 10:32
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Egyik sem hasonlít a tejre, de számomra mind ihatatlan, pedig sorra kipróbáltam ezeket a nem olcsó tejpótlékokat.

Barátnőm mandulatejjel szereti a kávéját.

ma 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!