Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Rizs, mandula vagy kókusztej...

Rizs, mandula vagy kókusztej íze hasonlít legjobban az igazi tejhez?

Figyelt kérdés
Kávéhoz, spenóthoz és tésztaszószhoz szeretném használni.

nov. 26. 09:57
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget egy cukromentes manulatejet választottam. Majd reggel kiderül milyen lesz. :)

Baristat is találtam a boltban de sajnos abban volt hozzáadott cukor és pont kétszer annyiba került volna mint az enyém és még kisebb is volt a doboza.

nov. 26. 16:39
 22/52 anonim ***** válasza:
85%

"A három közül a rizs a legjobb, a többinek túl erős íze van.

Egyébként zab vagy borsó, ami a leginkább semleges ízű."

Nekem pl kell a zsírtartalom is, mert különben a kávé kikezdi a gyomromat. A rizs tej baromi híg, nekem nem elég a kávéhoz.

Viszont a mandula és a kókusz íze nekem illik hozzá, ilyen szirupokat is lehet kapni. Nekem még plusz is, hogy van egy kis íz, de nem tömény cukor.

Ízlés kérdése.

nov. 26. 16:59
 23/52 A kérdező kommentje:
Egy hétig csak lesz mostmár valahogy. Annál meg remélem jobb lesz mint üresen a kávé
nov. 26. 17:22
 24/52 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

tegnap 16:39

Mandulaízű lesz, az meg már nem kávé.

nov. 27. 00:29
 25/52 anonim ***** válasza:

Miért lenne mandulaízű? Még magában se az, nem hogy ha belefőzöd valamibe…. 😃

Amúgy meg miért ne lenne kávé attól, ha kicsit mandulaízű? Nekem mogyorós kávé van itthon. 🤷‍♀️

nov. 27. 06:45
 26/52 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

ma 06:45

Nekem nagyon erősen érződik a mandula íze a mandulatejben, ezért nem javasoltam.

Ami a másik kérdést illeti, kávésznob vagyok, nekem csak az üres kávé a kávé :D

nov. 27. 07:23
 27/52 anonim ***** válasza:

Gábor:

Egyébként meg ez olyan mint a bor, a kávéknak is van egy íz profilja, ami vagy megy hozzá, vagy nem. Vegyél másik kávét 😉

Van egy egész íz csoport, ami kivállóan illik, eleve úgy jellemzik, hogy mandula aromája van a kávénak is.

[link]

Aki igazi sznob, az egyébként nem feltétlen csak magában kóstolgatja a bort se, a sommelier szakma egy fontos része, hogy mivel párosítsuk. Ilyen kávénál is van, egy tapasztalt kávés tudja milyen süti meg tej illik hozzá, mi hozza ki az aromákat.

nov. 27. 10:36
 28/52 A kérdező kommentje:

Nincs mandulaíze. Pont olyan a kinézete meg az íze is amikor gyógyfogport keverek vízbe.

Magában nem finom. A kavénak is egész meghatározhatatlan íze lett tőle. Mindegy most már ez van, nem veszek másikat.

Azt viszont komolyan nem értem, hogy aki nincs rászorulva az egeszsége miatt miért vesz ilyesmit.

Ne veszettek össze mindenkinek más az ízlése. És mégegszer köszi a válaszokat.

nov. 27. 11:30
 29/52 anonim ***** válasza:
77%
Én például azért, mert nem iszom tejet, sose szerettem túlzottan, olyan 8 éves koromtól meg natúr tejet (pláne meleget) egyáltalán nem bírok meginni, olyan szinten undorodok. Veszek néha egyet, mert kell valami receptbe (krumplipüré, besamel, palacsinta, valami süti), aztán rámrohad a hűtőben, mert kétkortyonként nagyon lassan fogy (kb annyit teszek a teámba, de három-négy napnál tovább azt sem tudom egymás után meginni, unalmas lesz, aztán meg el is feledkezem róla, hogy van itthon). Nem is kívánom a tejes italokat, se palacsintát se zabkását nem fogyasztok annyiszor egy héten, hogy elfogyjon (ha rendes tejből csinálom, mindig teszek bele vizet is, különben kifut). Kaptam tavaly karácsonyra forrócsoki-port, még mindig van belőle, mert olyan ritkán kívánok rá. Én ezért kezdtem kísérletezni a növényi alternatívákkal, mert az kicsit tovább bírja a hűtőben. Nem mindegyik jó mindenre, nem mindegyiket szeretem, de ez van, legalább elfogy mielőtt megsavanyodik, nem pazarolok feleslegesen.
nov. 27. 14:03
 30/52 anonim ***** válasza:

Amúgy ez az, árulhatnának fél literest tejből (tehéntejből meg növényi tejekből is), nálunk is nagyon ritka hogy elfogyjon egy egész liter :(

nov. 27. 14:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!