Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan győzzem le a tojásundor...

Hogyan győzzem le a tojásundoromat?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a tojást megeszem sütikben, főtt ételekben, viszont a tükörtojás/rántotta az meg nem. Bár ha magam készítem a főtt ételeket, és látom, hogy elkezdett fejlődni a tojás (kis undi nagyjából barna színű izék) már akkor se szívesen ennék belőle.

A rántottát egyenesen meg sem bírom emiatt enni, plusz amiatt, hogy a tudat, hogy egy embriót eszek meg. Ott van az is, hogy a fehér "szalag" látszik is, miután megsütöttem.

A helyzet az, hogy van itthon veggs vegán tojás, de az a baj, hogy az meg nem az igazi. Eleve fűszerezve van és így nem lehet rá vegetát szórni. Maga a vegán tojás állagában és kicsit ízében sem az igazi. Nagyon szeretnék tojást enni, de így.. elég rossz.

Valami ötlet, tipp?

okt. 30. 03:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Okés, rendben köszönöm! Így könnyebb lesz elfogadni. Igen, szeretnék enni tojást, ma is bundás kenyeret ettem, csak eddig maga a tudat. De így könnyebb lesz elfogadni. Köszönöm:D
okt. 30. 20:50
 12/14 anonim ***** válasza:
54%

Úgy vagy a tojással, kérdező, mint én.

A tükörtojást, rántottát nem tudnám megenni.

Viszont én megeszem a bundáskenyeret. Azzal hogy állsz? Valamiért a bundáskenyeret más kategóriának érzem.

És a sütiket, tortákat nagyon szeretem.

okt. 31. 11:45
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

Ne haragudj, de rendkívül buta vagy.

A tojás nem “embrió”, hanem - bocsánat, lehet, hogy ez is undorral fog eltölteni, de - a csirke menstruációja.

Tojik akkor is, ha életében nem látott még kakast.

Csak akkor van benne embrió, ha megtermékenyült, így senkinek nem ártasz, ha megeszed.

Ha biztosra akarsz menni, vegyél kóser tojást.

nov. 6. 09:54
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamitől undorodsz, azt ne edd meg. Oka van, még ha pszichés is.

Viszont ahogy előttem is írták, a bolti tojásban garantáltan nincs kicsibe. Sőt, ha piacról veszed és esetleg valami kis kezdemény lenne benne (egy pici piros pötty), abból sem lesz kiscsibe, mert túl hosszú ideig nem volt a kotlós alatt és kihűlt.

Ha gondolod, kísérletezz egy kicsit. Csináld meg a tojást jó sok féleképpen és vezess egy listát, hogy melyik mód ízlett és melyiktől undorodsz. Utóbbiakat kerüld a jövőben és már kész is.

A legnagyobb "hitvita" általában a tojássárga állagában van (folyjon-e, legyen-e remegős, zselés vagy tejesen szilárd), szerintem kezdd a teljesen szilárd verziókkal.

nov. 6. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!