Hogyan győzzem le a tojásundoromat?
Az a helyzet, hogy a tojást megeszem sütikben, főtt ételekben, viszont a tükörtojás/rántotta az meg nem. Bár ha magam készítem a főtt ételeket, és látom, hogy elkezdett fejlődni a tojás (kis undi nagyjából barna színű izék) már akkor se szívesen ennék belőle.
A rántottát egyenesen meg sem bírom emiatt enni, plusz amiatt, hogy a tudat, hogy egy embriót eszek meg. Ott van az is, hogy a fehér "szalag" látszik is, miután megsütöttem.
A helyzet az, hogy van itthon veggs vegán tojás, de az a baj, hogy az meg nem az igazi. Eleve fűszerezve van és így nem lehet rá vegetát szórni. Maga a vegán tojás állagában és kicsit ízében sem az igazi. Nagyon szeretnék tojást enni, de így.. elég rossz.
Valami ötlet, tipp?
Vannak olyan vegetáriánus diéták, amiben engedélyezett a tojás, de pont a megtermékenyített "csírát" (= embriót) kiszedik belőle és csak a maradék fehérjét/sárgáját eszik meg, tehát kemény vagy lágy tojás így nem készíthető.
Vagy olyan tojást kell vásárolni, amit nem termékenyített meg a kakas.
A tojás sárgája tkp. egy hatalmas nagy sejt, tele tápanyaggal, a kifejlődés során biztosítja a csirke kifejlődéséhez szükséges alapfeltételeket. Az embrió nélkül is igazán tápláló dolog.
Te nálam is jobban undorodsz a tojástól! :)
Kerüld, és kész...
Én amúgy inkább csak a nyers tojástól undorodom.
Bár büdi, de szeretem a főtt tojást, ha rendesen megfőtt. A lágy nem az én világom.
Nagyon finom a tükörtojás, ha jó ropogós a széle, és nem maradt egy nyers része sem. Inkább sütéskor meg is fordítom, hogy mindkét oldalról átsüljön.
A rántotta is fini, de addig kavarom a láng felett, míg inkább kiszárad, odasül, csak nyers ne legyen. (Rendesen hányingerem van, ha egy hotel reggelis svédasztalán ott a tál ràntotta, félig nyersen, pfö.)
Sütik krémjében a sárgájával nincs nagy bajom, ha nyers marad, na de olyat, amibe nyers tojás fehérjének a habját keverik, és azt màr nem sütik ki, azt neeeeee.
Én nem küzdök azért, hogy még bírjam enni... Inkább kerülöm, S neked is ezt javaslom.
Azt a tojást amit nem termékenyített meg kakas nem lesznek majd benne undi részek? Kis barna izék?
A másik, azókból kifejlődhet kiscsibe? :)
Bocsi a tudatlanságomért.
Amiket kapsz tojást üzletekben,azokat garantáltan nem termékenyítette meg kakas, a tojótyúkok soha nem láttak kakast életükben.
Azok az "izék" a jégzsinór, ami a sárgáját középen tartja, szóval kiscsibéröl szó sem lehet.
"a tudat, hogy egy embriót eszek meg."
Hát ha ilyen hülyeségeket beszélsz be magadnak, akkor tényleg jobb, ha szimplán nem eszel tojást, mert ez pszichés undor, nem kell leerőszakolni a torkodon. Ha egy tojás nem volt se keltetőben, se kotlós alatt napokig, akkor ott nem indult meg semmiféle fejlődés, embrió meg végképp nincs benne. Bolti tojás kakast sem látott (kakas nélkül is tojik a tyúk), keltetéssel, kotlóssal se lesz belőle semmi, nemhogy a polcon tárolva...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!