Vasárnap vendégek jönnek,abbol egy nem eszik húst.Tudom,hogy van net,de olyan vega kaját szeretnék,ami bevált és tényleg finom.Ötlet?
2-es: azért vasárnapi ebédnek káposztás kockát (vagy a többi említett ételt) adni (föleg, ha a kérdezö nem gondol bele és zsíron pirítja a káposztát) nem igazán pozitív ötlet, én nagyon szégyellném magam a kérdezö helyében - ez egy hétköznapi gyors ebédnek a család számára rendben, vendégnek, vasárnapra nem.
Amit javasolni tudnék, egy zöldségleves hús, szalonna, kolbász nélkül, csak zöldségekböl, kizárólag olajjal vagy esetleg vajjal készítve (a többieknek esetleg külön vett lében meg lehet még fözni valaki húsosat, de szerintem anélkül is jó ízü) vagy gyxümölcsleves tökéletes lenne.
Nem tudom, mi az egyéb menü, de ahhoz hasonlót készítenék inkább, akkor kevésbé tér el a többitöl.
Ami nagyon finom, a töltött padlizsán (töltött padlizsán (Imam bayildi (az imám elájult)
Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez)
Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az aprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és forró olajban - lehet sütöben is olaj nélkül - mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük, de hidegen is jó), ezt a húsevök is igencsak szeretni szokták, gombapörkölt (gomba+hagyma esetleg paprika-paradicsommal, olajon tejföllel), sütöben sült vegyes zöldség (nagyobb darabokra vágva, só-borssal és egyéb füszerekkel összeforgatva, elöször letakarva sütni, amíg megpuhul, utána kinyitva átpirítani, esetleg kevés (oliva)olajjal meglocsolni, vegyes párolt zöldségek a tányéron sajttal megszórva.
HA megírod, mit csinálsz a többieknek, és kb milyen irányban gondolkodsz, tudok még rengeteg ötletet adni.
kizárólag olajjal vagy esetleg vajjal készítve
Tudod, miből van a baj?
Nem tudom, mit akarsz a többieknek készíteni, egy sok (sok fajtával és nagyobb adag zöldséggel) zöldséges rizs, amihez süthetsz pirított gombát - a gombát szeletekre vágod, füszerezett (só, bors, paprika, akár csípös is, ha szereti, meg ami még eszedben jut) lisztben megforgatod, serpenyöben pici olajat forrósítasz és ebben rázogatva ropogósra sütöd.
A rizs lehet mindenkinek körítés, akkor kevesebb extra munkád van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!