Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van valakinek bevált tojásment...

Lésl kérdése:

Van valakinek bevált tojásmentes süti receptje, pl: piskótatekercs, muffin?

Figyelt kérdés
Hiába kísérletezem idők óta, sosem sikerülnek :-( Tojáspótló port, gyümölcsöket már próbáltam tojás helyett, minden lett csak étel nem...
2015. júl. 23. 10:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha tojasmentesen kell elned, avagy valamilyen mas okbol nem kivansz tojast fogyasztani, akkor ne akarj tojasos kajakat kesziteni.
2015. júl. 23. 10:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Tojásallergia áll a háttérben....van valakinek bevált ötlete?
2015. júl. 23. 11:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Se fehérje, se sárgája?
2015. júl. 23. 11:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A piskóta az ugye nagyrészt tojás, helyette inkább olyasmikből próbáld meg kihagyni, amelyekben alig van. Pl. linzer, pogácsa és tsai.
2015. júl. 23. 11:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

nem az én receptem, de sokszor megcsináltam már

[link]

vagy bármilyen kelt tészta.. piskótát nem csinálnék tojás nélkül, mert az gyakorlatilag cukor-liszt -tojás... az biztos tróger lesz tojás nélkül.

kelt tésztából határtalan lehetőséged van.. bukta, csigák, kenyerek, kalácsok, fánkok, pogácsa, stb... én simán nem szoktam bele tenni tojást, lényege, hogy kellőképpen összedolgozzad és legyen benne zsiradék.

Receptet, sajátot ne haragudj nem tudok neked írni, mert vagyok már annyira rutinos, hogy érzésre csinálom.

Másik a vajas tészta. Megcsinálhatod otthon is, de a boltban amit fagyasztva lehet kapni az is jó. (van amelyik nagyon nem jó, de próbáld ki őket és megtalálod a megfelelőt)

[link]

Vajas (leveles) tésztából is rengeteg dolgot lehet csinálni. Sós-édes... van a neten millió recept.

Sok sikert.

2015. júl. 23. 11:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Linzer:

25dkg liszt

25dkg tehenturo

25dkg Rama margarin

+ egy csipet so (kinyujtod, megtoltod, megsutod)

Ez a teszta edes es sos suti alapnak is jo ... minden attol fugg, mit raksz bele. Csinalhatsz rollokat, toltott kifliket, batyukat, leveleket, akarmit. Tojas nincs benne es egesz finom a vegeredmeny.

2015. júl. 23. 11:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Banánt, lenmagot, chia magot szokás tojáspótlásra használni tojásos receptekben...

A vega blogok pedig tele vannak sütikkel.

Sajna én nem tudok segíteni, próbálkoztam ugyan tojástalan sütéssel, de magkenyér esetében, sütibe nekem annyira alap az ízes tojás, kegyetlen nehéz lenne úgy számomra jót készítenem. Inkább ennék nyersvegán bonbont és nemsütit (nagyon jók), mézes dióropogóst (szinte az egyetlen jó tojástalan magkenyerem csak olajos mag és pici víz, mikróban kiszárítva... len-dió verzióban édességnek is jó) vagy bármit, ami tojástalan és édesség.

2015. júl. 23. 13:23
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos a fehérjére és sárgájára egyaránt. :-(

Viszont Mindenkinek NAGYON szépen köszönöm a segítségét!!! Aranyosak vagytok!!!! Jó tudni hogy vannak még rendes, segítôkész emberek! :-)

2015. júl. 23. 18:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Egy kérdésem lenne ahhoz a Kedves hozzászólóhoz, aki a linzer recepjtét osztotta meg: a túróval együtt van as alaprecept vagy csak a Liszt+ Rama keveréke és a túró csak töltelék? Válaszát elôre is köszönöm! :-)
2015. júl. 23. 18:15
 10/13 anonim válasza:

Szia! Receptem még nincsen, de a lenmagpelyhet már használtam többször is tojás helyett más ételekben és nagyon bevált: 1 ek. lenmagpehely + 3 ek víz = 1 tojás ) Ez csodákra képes!

Találtam még egy ilyet, ezt nem próbáltam, de több helyen is ajánlották:

Tojáspótló

Összekeverünk kukoricakeményítőt és szójalisztet 1:1 arányban. 1 tojásnak 1 evőkanálnyi mennyiség felel meg. Süteményekbe, palacsintába, salátaöntetekbe és panírozáshoz kiválóan alkalmazható

Sok sikert!

2015. júl. 31. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!